https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sejem Megra odprl svoja vrata

Gornja Radgona, 21.04.2022 ob 17:00  

Danes je v Gornji Radgoni svoja vrata odprl 31. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA. Vse do 23. aprila bo pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS predstavil najpomembnejša gradbena podjetja iz Slovenije.

 

 

Na odprtju sejma so zbrane uvodoma pozdravili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona in mag. Gregor Ficko, direktor Zbornice gradbeništva in gradbenih materialov GZS in predsednik programskega sveta sejma MEGRA.

"Ne glede na to kako gledamo na gradbeništvo moramo priznati, da je slovensko gradbeništvo v preteklih desetletjih projektiralo in gradilo veliko prestižnih objektov tako v Sloveniji kot tudi v tujini, na katere smo lahko ponosni.
Žal pa je bilo gradbeništvo v preteklih obdobjih in še posebej v kriznih obdobjih izpostavljeno negativni promociji in posledično tudi manjšemu zanimanju predvsem mladih za gradbene poklice. Kako povrniti zaupanje mladih v to pomembno dejavnost pa je izredno zahteven projekt. Ne zadošča zgolj dejstvo, da je gradbeništvo motor gospodarstva.

Mladi hočejo priznanje, spoštovanje in ustrezno plačilo. To pa lahko gradbeništvo zagotavlja če ima kontinuirano rast in razvoj, ki ga lahko dosežemo z regulacijo finančnega trga in javnimi naročili, ne pa z cikličnim razvojem, ko gradbeništvo enkrat pregoreva, kot je to sedaj, v naslednjem trenutku pa je zopet na dnu in brez naročil.

V gradbeništvu in povezanih dejavnostih je veliko izzivov. Ekološka gradnja in trajnostni principi so postali standard pri vseh vrstah gradnje. Gradbeništvo mora narediti več pri zmanjševanju ogljičnega odtisa in višji dodani vrednosti proizvodov in storitev. Zanimive izzive v gradbeništvu pa ponuja tudi digitalizacija in robotizacija," je med drugim povedal Erjavec.

Slavnostni govornik na otvoritvi sejma je bil Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo Republike Slovenije

V treh dneh se bo predstavilo 95 razstavljavcev na čelu z najpomembnejšimi slovenskimi gradbenimi podjetji, ob strokovnih posvetih bodo veliko pozornosti namenili predvsem izobraževanju mladih za deficitarne poklice v gradbeništvu.

Razstavljavci bodo ponujali pestro paleto izdelkov za gradbeništvo, energetiko, komunalo in obrt. Prisotno bo tudi gradbeno podjetje iz Turčije. Poleg gradbenih in obrtnih storitev bodo v ospredju gradbena mehanizacija, stroji in oprema, gradbeni odri, prometna signalizacija, montažne hiše in lesene skladiščne konstrukcije, izdelki za ogrevanje in hlajenje, talne obloge, delovna zaščita oprema, strešne kritine, garažna vrata, čistilne naprave in zbiralniki vode, stroji in priključki za urejanje okolice. Sejem spremlja pestro dogajanje, namenjeno izobraževanju mladih za deficitarne poklice v gradbeništvu, energetiki, komunali in obrti.

Vstop na sejem je prost. Sejem bo odprt vse do sobote, 23. aprila 2022, do 17. ure.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2022 ob 17:09 gost

      Spet se režejo trakci vse samo za volitve da se debili lažnivi in kradljivi pokažejo. Res so nadležni kot kaki žohari kere ne moreš in ne moreš odstraniti. Na te stolček so se prisesali bolj kot klopi.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2022 ob 17:29 GOST gost

      NOJRI SI KAK ŠTUK NE VIJDIŠ KA JE SEJEM KAK NEGDA KMETIJSKI PAČ OTVORITEV PA ŠTO TE ZA PLEME PUSTO LUZER KA MAŠ V GLAVI PLEVE ŽIVELA SLOVENIJA BREZ BUDAL

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2022 ob 18:11 gost

      Budalo si tij pa tvoji vladni debili keri se malo na trepalnice ne mečejo samo ka su videni. Kradljivci in lažnivci z 40 miljardno luknjo v državni blagajni.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.04.2022 ob 18:28 gost

      Luknjo so vrtali te !!!!! Gda so tebe debila napravili !!! Pijtaj mamu pa ti povej kakšen kreten si se skokureknil in šteri pedofil te je namrdal !!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.04.2022 ob 18:52 gost

      Moja mama ne hodi v cerkev zato me ni naredil pedofil pa tudi v stranki SDS in novi Sloveniji ni. Kajti samo tam se nahajajo pedofili.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.04.2022 ob 18:58 gost

      Vsi politiki keri so čelavi vsi so debili zaostali kreteni kajti vsi kere glave zapustijo lasje so bolni debili. In to so Janša, počivaušek, Horvat joužek, Kangler, itd.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.04.2022 ob 19:00 gost

      Vlada ni poslala volilnih glasovnic v tujino. Ker bodo zdaj imeli izgovor da volitve niso veljavne. Plača pa itak glupi narod.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.04.2022 ob 19:06 gost

      Krava kera je bila zadolžena za glasovnice je že dobila novo službo pri drugem ministru ker je to naredila po naročilu vlade. Ker bi tako volitve bile neveljavne in bi lahko dlje kradli in lagali. Kajti vse samo da ne pade vlada.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.04.2022 ob 19:27 gost

      Spet afera z ministrom za pravosodje keri je bil lastnik podjetja potem je podjetje prodal kot nesolventno in se to isto podjetje je potem prevzel kot stečajni upravitelj. Mafija da niti italjnski,,, kozanostro,,,, prehiteva. In zdaj ta isti mafijski minister kandidira na listi povežimo Slovenijo. Z največjim lažnivim ministrom Počivauškom.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.04.2022 ob 20:27 Jeanette Perrone gost

      Google enostavno dela in Google mi plača vsako uro in vsak teden le 15 do 20 tisoč dolarjev za opravljanje spletnega dela od doma. Sem študentka in delam s krajšim delovnim časom le 2 do 3 ure na dan brez težav od doma. Zdaj lahko vsak zasluži dodaten denar za izdelavo spletnega domačega sistema in si ustvari dobro življenje, tako da samo odpre to spletno mesto in Sledite navodilom na tej strani.................__𝐖𝐰𝐰.𝐥𝐢𝐯𝐞𝐣𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.