https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili priznanja in plakete Civilne zaščite

Murska Sobota, 21.04.2022 ob 13:00  

V Murski Soboti so podelili priznanja Civilne zaščite v letu 2022.

Včeraj je na Izpostavi Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti potekal posvet "Aktualni izzivi sistema zaščite, reševanja in pomoči ob podnebno pogojenih naravnih nesrečah," ki sta se ga udeležila tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin in direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But.

Predstavili so tudi center za usposabljanje v primeru poplav, ki bo v Murski Soboti. Več o tem si lahko preberete tukaj.

 

Ob koncu posveta so podelili tudi priznanja in plakete civilne zaščite najbolj zaslužnim v regiji. Priznanja in plakete sta podelila direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But in vodja izpostave Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota mag. Martin Smodiš.

Posamezniki 

Bronasti znak CZ so prejeli Bojan Horvat, Dušan Lovšin, Štefan Ozmec, Sašo Peček, Edith Žižek Sapač, Silvo Kelenc in Simon Sukič. Srebrni znak CZ je prejel Dušan Hunjadi. Primož Senčar in Milan Antolin sta prejela zlati znak Civilne zaščite, Branko Novak pa je prejel plaketo CZ.

Organizacije

Srebrni znak CZ so prejela prostovoljna gasilska društva Berkovci in Radoslavci (oboji za 110 let delovanja), Grad, Melinci, Nemčavci in Slaptinci (vsi za 100 let delovanja).

Prostovoljno gasilsko društvo Korovci je prejelo zlati znak CZ za 120 let delovanja. 

Plakete CZ za 140 let delovanja so prejela prostovoljna gasilska društva Apače, Gornja Radgona, Murska Sobota, Orehovci in Žepovci. Plakete za 130 let delovanja pa so prejela prostovoljna gasilska društva Cankova, Cven, Ključarovci, Motvarjevci, Predanovci, Puconci, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija