https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Novi dosežki za Pomurje na področju izobraževanja in znanosti

Murska Sobota, 21.04.2022 ob 12:00  

Minuli teden je v prostorih Pomurske gospodarske zbornice potekala ustanovna skupščina Pomurske akademsko znanstvene unije.

Državni zbor RS je namreč marca letos sprejel Zakon o Pomurski akademsko znanstveni uniji (ZPAZU), ki so ga v parlamentarno proceduro vložili Pomurski poslanci. Na ustanovni skupščini je 32 ustanovnih članov sprejelo statut in izvolilo predsedstvo.

V minulem obdobju pa je na področju izobraževanja, znanosti in športa bilo narejeno veliko za Pomurje. Naredili smo pregled le nekaj projektov, ki bodo pozitivno vplivali izobraževalni in športno krajino Pomurja.

Dosežen je bil brezplačni prenos nogometnega igrišča Rakičan na Mestno občino Murska Sobota, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je sofinanciralo investicije v rekonstrukcijo Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci, rekonstrukcijo in prizidavo vrtca v Beltincih, dograditve učilnic na OŠ 4 v Murski Soboti, objavljen je razpis za izgradnjo nove telovadnice Zdravstvene šole Rakičan; podelili so 14.000 prenosnikov za slovenske šole; prvič po 15 letih so razpisali koncesije za izvajanje brezplačnih študijskih programov tudi v Murski Soboti, razpisane so štipendije za deficitarne poklice, uveden je dodatni srednješolski program avtomehanik v Murski Soboti, uveden je program »cimbale« v program glasbenih šol.

Državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mitja Slavinec je ob nedavni otvoritvi rekonstrukcije Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci dejal, da je izjemno pomembno, da se Prekmurju ponovno odprejo vrata povsod, saj bomo le tako lahko nadoknadili vse zamujeno.

* Foto: PAZU

    Fotogalerija