https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sofinancirali bodo naložbe v nove proizvodne zmogljivosti

24.04.2022 ob 6:00  

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS) je objavila razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone madžarske narodne skupnosti.

Gre za ukrep iz Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti v letih 2021-2024. Sredstva zanj je zagotovila slovenska vlada preko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sofinanciranje je namenjeno
naložbam v nove proizvodne zmogljivosti ali nadgradnji obstoječih v mikro, malih in srednje velikih podjetjih ter znižanju brezposelnosti na tako imenovanem programskem območju, ki zajema narodnostno mešana naselja v občinah Dobrovnik, Hodoš, Lendava, Moravske Toplice in Šalovci.

Višina razpoložljivih razpisanih nepovratnih sredstev letos znaša 300.000 evrov. Najnižji zaprošeni znesek je lahko 10.000 evrov, najvišji pa 50.000 evrov. Prejeta pomoč je obenem omejena s pravilom »de minimis«. Ta določa, da podjetje v zaporednih treh koledarskih letih ne sme preseči skupne državne pomoči v znesku 200.000 evrov oziroma 100.000 evrov, če gre za podjetje v cestnoprometnem sektorju. Upravičenec bo moral za uresničitev naložbe zagotoviti vsaj 25 odstotkov lastnega deleža, ki ne sme vsebovati javnih sredstev.

Poleg tega mora imeti prijavitelj med drugim na dan oddaje vloge na upravičenem območju vsaj 12 mesecev registriran sedež podjetja, poravnane finančne obveznosti iz naslova obveznih dajatev in drugih denarnih nedavčnih obveznosti ter ne sme biti v postopku prisilne poravnave, stečajnem postopku, postopku likvidacije ali prisilnega prenehanja.

Hkrati se bo moral zavezati, da osnovna sredstva, ki so bila kupljena s pomočjo sofinanciranja, naslednjih pet let ne bo preselil z upravičenega območja. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletnih straneh PMSNS. Rok za oddajo je 20. maj 2022.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2022 ob 8:30 gost

      Madžarska skupnot in cigani so v Sloveniji prvorazredni državljani. Vse ostalo pa drugorazredni keri zate prvoredne delajo.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2022 ob 8:32 gost

      Vcej na volilni molk je največ kršitve zabeležil sam maršal tvita,,, Januš grozni,,,,. Ampak njemu itak nihče nič ne more. Ker se preprosto nave popša. Zdaj se že smeji kako je spet vse nategnil.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2022 ob 11:48 GOST gost

      ŽE PA STE EDNI PROTI REGISRIRAJ PODJETJE V LENDAVI SE PRIJAVI EVO TAK TO IDE ŠALABAJZAR LEJVI HAMIĆIJA SAMO KRASTI ZNATE DELATI TRBEJ

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.