https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Volilna kampanja pred volitvami se izteka, na predčasnem glasovanju rekordna udeležba

22.04.2022 ob 8:20  

Volilna kampanja pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami se izteka, politične stranke in kandidati imajo le še danes čas za prepričevanje neopredeljenih volivcev. Opolnoči bo začel veljati molk in bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano. V treh dneh predčasnega glasovanja je glas oddalo 7,7 odstotka volivcev, kar je najvišja udeležba na predčasnem glasovanju na vseh volitvah in referendumih doslej.

Zadnji dan volilne kampanje, ki se je začela 24. marca, stranke pripravljajo različne dogodke, srečanja in pogovore z volivci, da bi prepričali še neopredeljene. Nekateri pa danes pripravljajo zaključne dogodke kampanje. Zadnjo priložnost za prepričevanje volivcev bodo predstavniki strank imeli še na današnjih soočenjih.

Kampanja se bo uradno zaključila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk. Tega bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce nagovarjala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo v času volilnega molka delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Od polnoči pa do 7. ure ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Preko dneva, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo domnevne kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

Zabeležili rekordno volilno udeležbo na predčasnem glasovanju

Predčasnega glasovanja se je v četrtek udeležilo 45.941 volivk in volivcev oziroma 2,7 odstotka volilnih upravičencev. V treh dneh predčasnega glasovanja je glas skupaj oddalo 7,7 odstotka volivcev, kar je najvišja udeležba na predčasnem glasovanju na vseh volitvah in referendumih doslej, poroča STA. 

    Fotogalerija