https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dobrovniku s slovesnostjo obeležili 70. obletnico Združenja Slovenske izseljenske matice

Dobrovnik, 22.04.2022 ob 21:30  

Predsednik Borut Pahor je danes dogajanje v Dobrovniku, kjer je med drugim obiskal tudi tamkajšnji center za zaščito in reševanje, zaokrožil na kulturni prireditvi ob 70. obletnici Združenja Slovenske izseljenske matice v dobrovniškem kulturnem domu, kjer je bil tudi slavnostni govornik ter si ogledal razstavo.

Predsednik republike Borut Pahor je danes ob dnevu zemlje obiskal Center za zaščito in reševanje Dobrovnik in se udeležil slovesnosti ob 70. obletnici Združenja Slovenske izseljenske matice v Kulturnem domu Dobrovnik, kjer je bil tudi slavnostni govornik. Zbrane je nagovoril tudi predsednik združenja Boris Jesih in župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Ob 70. obletnici delovanja Slovenske izseljenske matice so pripravili razstavo iz bogatega fotografskega materiala o dolgoletnem delovanju matice, z naslovom ... že od leta 1951, ki prikazuje delovane SIM od njenega nastanka pa vse do danes.

Na 17 panojih so prikazani spomini na pomembne dogodke, srečanja, posameznike, predsednik izseljenske matice, knjige, revije, ki so del dejavnosti matice. Vloga SIM pri povezovanju slovenske izseljenske skupnosti z matično domovino in ohranjanju slovenske narodne identitete in kulturne dediščine med rojaki po svetu je izjemna.

Občina Dobrovnik je danes tudi uradno prevzela kvačkan grb, ki je nastal na podlagi sodelovanja v projektu Slovenija kvačka.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija