https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan zemlje so učenci OŠ Križevci obeležili v Ciglenških jamah

24.04.2022 ob 15:00  

Učenci 5. razredov OŠ Križevci so se ob dnevu Zemlje, 22. aprila 2022, polni pričakovanja odpravili v Borece, natančneje v »ciglenške jame«, ki so bile v preteklosti glavni vir gline za opekarne, danes imajo pomembno vlogo tudi za ogrožene vrste živali, prevladujejo predvsem žabe.


Deževno vreme ni moglo pregnati želje po raziskovanju. Rek: »Ni neprimernega vremena, neprimerna je včasih le obutev in obleka,« se je pokazal kot še kako resničen. Učenci so izredno uživali v škornjih in z dežniki.

K opazovanju in raziskovanju ekosistema je učence popeljala krajinska arhitektka Vesna Kitthiya, ki jih je spodbudila s svojo odprtostjo, znanjem o naravi in simpatizerstvom do živali.

Učenci so bili navdušeni nad brestom in ikrami, ki so jih nekateri v živo videli prvič, našli so ostanke kože kače, ki se je levila. Našli so celo lišaje, ki so značilni le za neonesnažena okolja, torej smo dobili dokaz, da je naše okolje še precej čisto.

Kljub dežju so učiteljice Ksenija Mavrič, Nada Vajs Vidnar in Mojca Hrnčič v bližnjem gozdu našle zatočišče za malico, ki je bila še kako dobrodošla ob koncu raziskovanja.

Več fotografij v spodnji galeriji …


Vir in Foto: OŠ Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.