https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita ostala brez tretjega mesta na državnem prvenstvu

24.4.2022  

Merkur Maribor je v Murski Soboti na drugi tekmi v boju za tretje mesto v državni odbojkarski ligi v 1. A DOL za moške upravičili vlogo favorita in osvojil končno tretje mesto, kjer so slavili s 0:3. Aktualno sezono 2021/22 je Panvita Pomgrad tako zaključila na četrtem mestu, kar je povsem dostojen dosežek za murskosoboško odbojko.

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 0:3
(23:25, 22:25 in 18:25)

Gledalcev: 200

Sodnika: T.Melavc in B.Valentar

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 9, McConnell 13, Drvarič 3, Radović 9, Rojnik 5, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Hafner, Grabar, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta, S.Adžović, Kovačevič, Pavlovič 7, Bračko 11, Donik 2, A.Adžović, Planinšič 2, Kržič 8, Ikhbayri 16, Kovačič, Gergye 5, Košenina in Herman (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

Po zmagi v Mariboru s 3:2 so na drugi tekmi za tretje mesto Mariborčani v Murski Soboti povsem upravičili vlogo favorita in si za uteho v državnem prvenstvu - zaenkrat še vedno kot aktualni državni prvaki - priigrali bronasto medaljo. Sobočani so bili tokrat blizu favoriziranemu nasprotniku zgolj v uvodnem nizu, nato pa so tekmo odigrali po svojih zmožnostih. Mariborčani so obračun proti Panviti Pomgradu zatem zgolj še rutinirano odigrali do konca in mali finale se je končal že po drugi tekmi tako, da lahko zdaj obe moštvi odideta na zasluženi počitek.

Uvodni niz, ki je bil vseskozi izenačen, pa čeprav so Sobočani vmes vodili že s 14:11, se je razpletel šele v končnici, ki so jo agresivnejši Mariborčani dobili na razliko.

V drugem so bili vseskozi v prednosti Štajerci, da bi nato lahko najučinkovitejši na tekmi, mariborski korektor Ahmed Ikhbayri zaključil drugi niz za gostujoče vodstvo z 2:0 v nizih.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Sobočani so držali korak z nasprotnikom vsega do 10. točke, ko si je gleženj poškodoval Jakob Rojnik, nato pa ni šlo več. Rojnika je zamenjal mladi Urban Fužir, a to domači vrsti ni prineslo preobrata in Maribor je prepričljivo dobil tekmo v Murski Soboti z maksimalnih 3:0 ter se tako na koncu veseli tretjega mesta v državi.

Foto: Panvita Pomgrad

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.