https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilska zveza Križevci obeležila 20 let delovanja

Križevci pri Ljutomeru, 25.04.2022 ob 7:47  

Preteklo sredo je v Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru potekala slavnostna akademija ob 20. Obletnici ustanovitve Gasilske zveze Križevci. Zbrane so nagovorili predsednik GZ Križevci Denis Čuk, poveljnik GZ Rogaševci Martin Ficko, podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc, ter slavnostni govornik, predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik.


Gasilska zveza Križevci je nastala leta 2002, kmalu po ustanovitvi občine Križevci pri Ljutomeru (1999). Ustanovitev svoje zveze je bila ključna za razvoj gasilstva v občini. Zvezo sestavlja 12 prostovoljnih gasilskih društev, s katerimi so v 20. letih delovanja uspeli nabaviti 16 gasilskih vozil in večino pripadajoče gasilske opreme. 

Zvezo sestavlja 132 pionirk in pionirjev, 158 mladink in mladincev, 68 pripravnic in pripravnikov, 285 operativk in operativcev ter 340 gasilskih veterank in veteranov. Največ časa in sredstev pa zveza nameni prav delovanju in izobraževanju mladih gasilcev, s katerimi dosegajo vrhunske rezultate tako na regijskih kot tudi državnih tekmovanjih.

Ob koncu prireditve so podelili tudi priznanja in plakete. Plakete so prejeli ustanovni član zveze Milan Antolin, Drago Colnarič, Marjan Kolar, Slavko Osterc in Miran Ros. Priznanja so prejeli GZ Rogašovci za nesebično pomoč pri ustanavljanju GZ Križevci, domači župnik Štefan Vinkovič za sodelovanje in pomoč, Občina Križevci za odlično sodelovanje z zvezo in društvi, njihovo pomoč in posluh za gasilstvo, Gasilski regijski svet za Pomurje za sodelovanje in podporo, OŠ Križevci pri Ljutomeru za večletno sodelovanje pri organizaciji kviza in tabora mladinske mladine, Uprava RS za zaščito in reševanje za sodelovanje in podporo ter Gasilska zveza Slovenije.

Prireditev je obogatil tudi bogat kulturni program. Himno je zapela domačinka, sopranistka Melanija Markovič, zapeli so učenci in učenke MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru, zaigral pa je tudi Godalni trio Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Pihalna godba KUD Muzika.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2022 ob 20:12 Gasilec Samo 👨‍🚒 gost

      Praporščaki sedijo????????? Kaj pa spoštovanje do prapora??????? S PRAPOROM/ZASTAVO V ROKI SE NIKOLI NE SEDI!!!!!!! Kdo je bil poveljujoči na tej sramoti???????

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2022 ob 19:51 Joooj jooj joj… gost

      Redno so se obrukali s temi sedečimi prapotščaki👎🏻👎🏻👎🏻

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2022 ob 21:05 gost

      Utroša, nejsi vido, ka ovi somarje sidijo? 😂😂😂

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.07.2022 ob 13:06 gasilec gost

      Kaj pa oziroma kje je zgodovina Gasilske zveze v Križevcih? Res je začela 2002!? Tiste zveze pred 2002 ne zaslužijo gasilsko zgodovino????? Kdo in zakaj prekraja gasilsko zgodovino?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.