https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Trasa Dobrodelno okrog Slovenije tudi po Pomurju

29.04.2022 ob 13:00  

DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Namen dogodka je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, glavni koordinator projekta je Slovenska Karitas. Tudi tokrat trasa pelje po Pomurju, pozdravili jih boste lahko tako v Expanu ob 12. uri kot v Polani na Lovenjakovem dvoru v Hotelu Štrk ob 13. uri.

Kolesarji so tudi letos zavrteli pedale okoli Slovenije za dober namen, tudi letos bodo v projektu Dobrodelno okrog Slovenije, tokrat s sloganom "Pot za srečo otrok", ter povrniti nasmeh na otroška lica, s skupnimi močmi zbirali sredstva, namenjena nakupu koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Kolesarjem, ki bodo prevozili 1.225 kilometrov dolgo traso, v petih etapah, med 27. aprilom in 1. majem, se lahko kjerkoli in kadarkoli pridružijo ostali kolesarski navdušenci in v njihovi družbi prekolesarijo del poti. Veseli pa bodo tudi navijačev, ki jih bodo spremljali ob poti in na postankih. Trasa vožnje ostaja skorajda enaka kot pretekla leta. Vsak dan bodo v povprečju prevozili med 250 in 300 kilometri. 

Mestna občina Murska Sobota se tudi letos pridružuje največjemu vseslovenskemu humanitarnemu kolesarskemu dogodku. Ob Expanu se bo kolesarska karavana ustavila v soboto, 30. maja, ob 12.15, kjer se bo na slavnostnem dogodku odvila tudi predaja kolesa deklici iz socialno ogrožene družine. 

Letos pa se bo Dami Zupi s svojimi sledilci v 4. etapi ustavil tudi v Polani na Lovenjakovem dvoru v Hotelu Štrk, kjer se bodo okrepčali pred nadaljevanjem poti proti Dobrovniku. Na čelu skupine jih bo do Lovenjakovega dvora pripeljal član prekmurskega kolesarskega kluba ŠD Team Turbo Tropovci. 

Foto: DOS 2021

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2022 ob 13:17 GOST gost

      GOLOBA PLODIJO BREZ VEZE DELAT SE SPRAVTE

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2022 ob 15:17 gost

      Častni krog gredo naprej za Golobovca ,čez pol leta ali leto bodo se pa vozili riverc

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2022 ob 19:57 gost

      Že spet se oglašajo nacisti.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.