https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Previdno pri kurjenju kresov

30.04.2022 ob 6:05  

Pred nami so prvomajski prazniki, ki jih bomo po dveh letih znova praznovali nekoliko bolj sproščeno. Če se odpravljate z doma, ne pozabite na samozaščitno ravnanje, ki lahko odvrne morebitnega vlomilca od vloma in prepreči drugo škodo.

Pred kresovanjem ustrezno uredite in zavarujte kurišče, ogenj pa nadzorujte ves čas kurjenja. Previdnost pa velja tudi pri uporabi karbidov in možnarjev. Med prazniki je promet običajno veliko gostejši, več je tudi prometnih nesreč, zato policisti opozarjajo na previdnost in strpnost, hitrost vožnje pa prilagodite razmeram na cesti.

Organizatorje kresovanj in posameznike policisti opozarjajo na nevarnost požarov v naravnem okolju, ki ob takšnih priložnostih niso redki. Pred kresovanjem zato ustrezno uredite in zavarujte kurišče, ogenj pa nadzorujte ves čas kurjenja, in sicer je treba:

- urediti kurišče, ki mora biti obdano z negorljivim materialom, prostor okoli kurišča mora biti očiščen vseh gorljivih snovi; kurišče mora biti oddaljeno od gozda vsaj 50 m. Od pomembnih prometnih poti, večjih naselij in objektov, kjer se izdelujejo, predelujejo ali skladiščijo vnetljive ali nevarne snovi, pa naj bo oddaljeno vsaj 100 m;

- nadzorovati kurišče ves čas kurjenja;

- po končanem kurjenju pogasiti ogenj in žerjavico ter pokriti kurišče z negorljivim materialom;

- prenehati kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, kadar je povprečna hitrost vetra večja od 6 m/s ali ob sunkih vetra, močnejših od 10 m/s,

- v naravnem okolju se pri kurjenju, sežiganju ali uporabi odprtega ognja ne sme uporabljati gorljivih tekočin ali materialov, ki pri gorenju razvijajo močan dim ali strupene pline oziroma so kako drugače škodljivi za okolje.

Za kurjenje kresov je treba pridobiti tudi dovoljenje pristojne upravne enote, vlogo za dovoljenje pa podati najmanj 7 dni pred prireditvijo. Tudi če gre za ognjemet v okviru javne prireditve, je zanj potrebno dovoljenje, ki ga izda pristojna upravna enota, izvajalec pa mora poskrbeti za vse varnostne ukrepe v skladu z elaboratom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2022 ob 7:05 gost

      Pa le po pameti ! Lepo kresovanje !

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2022 ob 8:56 Jože gost

      Vsa bedasta levica se kaže že 15 let . Deklaritivni liberalci , ki zagovarjajo in vsem dostopno zdravstva brez čakalnih vrst itd , so v letih uspeli doseči kaj ! Zmagovali so na volitvah s pravilom novimi obrazi , ki to pač niso , ta isti novi obrazi so na naslednjih volitvah vedno pogoreli , ali pa obupali ,še pred koncem mandata V ihti in paniki pred izgubo oblasti so našli skupni imenovalec - preprečili desnim vladanja , čeprav so bili sami brez koncepta , idej in rešitev . Največjo klofuto so si prisolili sami kajne Marjan in Alenka , pa tudi delno Tanja , ki je bila še dva meseca nazaj nesporno pretendentka za mandatarstvo . Dobili ste točno kar si zaslužite . In Tanja , če je to zate uspeh , dasi dobila 7 poslancev potem se vidi tvoj politični domet . Golob je v temu trenutku upanje za marsikoga v tej državi , stopil v velike čevlje , in si jih na začetku zelo na trdo zavezal z NGO parolami in obljubami , ki jasno kaže od kje ima podporo in kako ga je iztrelil . Eden iz treh njegovih prvih korakov bo odstranitev žice na meji ,,,,, To pa je res pomembno v temu trenutku ! Volivci GS , ste orodje nekoga , taisti kot so bili volivci Šarca , taisti kot so bili Cerarja in Jankoviča taisti ki izkorišča slovenski narod za svoj cilj . Tako pa zgolj in samo ,,,,Srečno Slovenija

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2022 ob 9:42 gost

        Jože, v Jugoslaviji nismo imeli čakalnih vrst v zdravstvu, vsak, ki je želel delati je takoj dobil delo z 42 urnim delovnikom in dobro plačo, delavec je dobil stanovanje z nizkimi stroški ali si zgradil hišo. Potem ste pa prišli desničarji in vse to podrli. In bedaki, kot ste, ste še ponosni na to, namesto, da bi jokali kajkšno svinjarijo ste napravili.

        3 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2022 ob 12:02 HillaryWord gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.