https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru so se srečali gasilci ljutomerske župnije

04.05.2022 ob 20:00  

V počastitev svetega Florjana je v nedeljo, 1. maja, potekalo 18. srečanje gasilcev ljutomerske župnije, iz osmih prostovoljnih gasilskih društev.

Danes, 4. maja, v Katoliški cerkvi praznujemo god sv. Florijana, mučenca, zavetnika gasilcev. Pogosto ga upodabljajo, ko z vrčem vode gasi ogenj. Je priprošnjik tistih, čigar domove pogosto ogrožata požar ali strela. Sveti Florijan spada najbolj priljubljene in češčene ljudske svetnike.

Ljudski pregovor

"Če je na Florijanovo jasno, bo tisto leto mnogo požarov.

Če na dan sv. Florijana dežuje, potem celo leto dežja primanjkuje," se glasita stara vremenska pregovora.

V počastitev svetega Florjana je v Ljutomeru potekalo 18. srečanje gasilcev ljutomerske župnije, katero poteka v organizaciji Jožeta Cimermana.

Po zboru 80 gasilcev iz osmih prostovoljnih gasilskih društev pred Mestno hišo v Ljutomeru je sledil mimohod gasilcev v cerkev sv. Janeza Krstnika, kjer sta župnik Goran Merica in msgr. Izidor Veleberi sveto mašo posvetila aktivnim gasilcem, kakor tudi vsem pokojnim gasilcem.

V imenu lokalne skupnosti se je gasilcem za prostovoljno in požrtvovalno delo zahvalil podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Po končani sveti maši so se vsi gasilci zbrali na župnijskem dvorišču na pogostitvi in medsebojnem druženju.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2022 ob 21:15 Gasilec Samo👩‍🚒 gost

      Za razliko od praporščakov v Križevcih, ti na srečo vedo, kako se nosi prapor👍🏻

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2022 ob 22:13 gost gost

        V Ljutomeru so se srečali gasilci ljutomerske župnije, mogoče bi bilo potrebno dodati ŽUPANIJE ?!

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2022 ob 22:45 gost

      Sedečih zastavonoš iz Križevec pa niso povabili?😂😂😂

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.