https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

06.05.2022 ob 10:45  

Ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 6. maj

Ob 18. uri bodo v Mikk-ovi galeriji v Murski Soboti odprli razstavo ilustratorja Jim Pavlica z naslovom Znak za gradnjo sanj.

V avli PIŠK Murska Sobota bo ob 18. uri potekala predstavitev knjige z naslovom Stanovanje številka 27, ki jo je napisal Prekmurca Alen Nemec.

Ob 21. uri bo v Mladinski center Gornja Radgona potekal koncert, na katerm bosta nastopili skupini Svojat in Psihedelavci.

Zavod za kulturo madžarske narodnosti in Knjižnica – Kulturni center Lendava vas prisrčno vabita na predstavitev knjige Béla Szomi Kralja: Szerelemmosoly, ki bo ob 19. uri v lendavski knjižnici. V programu bosta sodelovala urednik knjige Lajos Bence in Sebastijan Časar, sodelavec lendavske knjižnice.

Sobota, 7. maj

PGD Murska Sobota organizira dogodek Ozaveščanje reševalnega pasu. Obiskovalci si bodo lahko na ploščadi pred NLB v Murski Soboti (parkirišče pred Pošto Slovenije), med 9. in 12. uro, ogledali PU Murska Sobota (ogled vozil), Reševalno postajo ZD Murska Sobota (ogled vozil), PGD Murska Sobota (ob 11. uri prikaz reševanja ponesrečencev iz vozila skupaj z NMP Murska Sobota), DARS baza Murska Sobota (ogled vozil), AMD Štefan Kovač (predstavitev), Zavod Reševalni pas (ogled vozila reševalni pas), AMZS (ogled vozil). 

V sodelovanju s Striparno Oblaček bo Mikk M. Sobota organiziral 15. sejem starih stripov. Sejem bo potekal med 10. in 13. uro v MIKKovem klubskem prostoru. Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost! 

V soboto ob 14.00 vabljeni tudi na 9. delavnico predavanj: »Moja kozmetika – izdelovanje ognjičeve kreme in macerata«. Dogodek bo potekal na Eko vrtu-Beltinec. Delavnico bo izvajala Katarinca- naravna kozmetika, Katarina Utroša s.p., iz Lendave. Katarina bo praktično in teoretično predstavila in nas naučila, kako si iz preprostih sestavin lahko doma izdelamo ognjičevo kremo in macerat. Vsak udeleženec bo na delavnici prejel izdelano kremo in macerat in veliko novega in uporabnega znanja! Prosimo za predhodne prijave saj je število udeležencev na posamezni delavnici omejeno. 

Med 7. in 10. majem 2022 v Murski Soboti poteka 16. mednarodno srečanje harmonikarjev Pannoniaccordion, ki ga organizira Društvo harmonikarjev Murska Sobota. Na Slovenski ulici v središču Murske Sobote bodo v soboto ob 19. uri nastopili Igor in zlati zvoki. V primeru dežja bo koncert v Gledališču Park.

Dijaška skupnost Dvojezične srednje šole Lendava bo v sodelovanju z Leo klubom Lendava-Lendva priredila dobrodelni tek in pohod, na katerih bodo zbirali prostovoljne prispevke za dobrodelno akcijo Leo kluba Lendava-Lendva, in sicer za božično obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin v upravni enoti Lendava. Pričetek dogodka bo v soboto ob 9. uri na dvorišču Dvojezične srednje šole Lendava. Po teku bo druženje na parkirišču za Dvojezično srednjo šolo. Izbirali boste lahko med dvema trasama teka, krajšo in daljšo, ter med različnimi pohodi po Lendavi.

OI JSKD Murska Sobota in Kulturno turistično društvo Moščanci vabita na "NAPEV ODSEV 2022" – revija poustvarjalcev ljudskega izročila, v soboto ob 14. uri, v Moščance. Nastopili bodo: Pevke ljudskih pesmi Irmice KTD Moščanci, Ljudski pevci KD Lipa, Vokalno instrumentala skupina Cvetje v jeseni DU Tišina, Melinčke  ciglarke – KUD Melinci in Melinčki ciglarji, KUD Melinci.

Na igrišču v Strukovcih bo ob 21. uri potekalo 6. nočno gasilsko tekmovanje. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Za zabavo bo do poznih jutranjih ur skrbela glasbena skupina BLUE PLANET.

Nedelja, 8. maj

V sklopu mednarodnega srečanje harmonikarjev Pannoniaccordion bo ob 20. uri v Gledališču Park nastopil svetovno znani duo LORO MALANDRO. Glasbenika Antonino de Luca in Leonardo Rosselli koncertirata v najbolj elitnih koncertnih dvoranah po svetu. Tokrat boste lahko prisluhnili ritmom latin jazza, tango jazza in standardnega jazza. Brezplačne vstopnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2022 ob 12:06 gost

      Pogovorite se malo z PROPADLIM RAVNATELJEM GŠ BELTINCI, MATEJEM ZAVCEM, ki je ravnateljski stolček PRISILNO zamenjal za štalo! Prodajal je meglo vsepovsod zdaj pa še redno pobira drek in prodaja vse živo kar se da prodajat, od jajc, pijač, čebule, začimb, avtojev, inštrumentov prek hrena do omak in marsičesa drugega... Iz njegove zgodbe se bo marsikateri naučil kako se NE SME DELATI, kako zeeloo hitro z ravnateljskega stolčka lahko zdrsneš tako globoko, da pristaneš med drekom v štali! Bo to poučna zgodba, posebej za otroke Mateja Zavca, kot za njegovo ženo, ki ga je zvesto in zavestno podpirala pri vseh njegovih zlobnih dejanjih...

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2022 ob 16:20 gost

        Gospa poiščite si pomoc, pa nas ne utrujajte pod vsakim naslovom z istim komentarjem. Hvala

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2022 ob 14:56 gost

      To je krščamnsko da ga podpirajo pa čeprav delajo nezakonito. Tudi Horvat jouzek poslanec je isti. Laže krade sam sebi grozi pa ga vse eno volijo se bolj debilni volili kot je on sam debilen.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2022 ob 15:10 gost

      Vsakemu se povrne .... tudi vam debilom !!!!!!!!!!! Z zvrhano mero !!!!!gamad neotesana !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.