https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odlični rezultati dijakov na državnem tekmovanju v znanju matematike

05.05.2022 ob 14:00  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so na državnem tekmovanju v znanju matematike za Vegova priznanja dosegli odlične rezultate, Katarina Vodopivec in Saša Štajner sta prejeli srebrni priznanji, odlični zlati priznanji pa sta prejela Vid Sakač in Filip Zver.

Šolska raven tekmovanja v znanju matematike za Vegova priznanja z izbirnim delom je potekala 17. marca 2022, državna pa 23. aprila 2022. Na šolski ravni je na GFML v kategoriji A (gimnazijski program) tekmovalo 63 tekmovalk in tekmovalcev, v kategoriji B (srednja strokovna) pa 18. Izbirnega dela tekmovanja se je udeležilo 43 tekmovalk in tekmovalcev iz kategorije A in 6 iz kategorije B.

Na državno tekmovanje so se uvrstili štirje dijaki: Katarina Vodopivec (1. u), Saša Štajner (2. c), Vid Sakač (2. b) in Filip Zver (2. c). Na državni ravni so tekmovali v hudi konkurenci tekmovalcev s celotne Slovenije. Katarina je bila ena izmed 98 tekmovalcev iz prvega letnika, v drugih letnikih pa je bilo skupno 90 tekmovalk in tekmovalcev iz celotne Slovenije.

Dekleti sta prejeli srebrni priznanji, fanta pa si delita 9. mesto med vsemi tekmovalci drugega letnika (uvrstila sta se med prvih 10 odstotkov tekmovalcev v svoji kategoriji) in za svoj dosežek prejmeta zlati priznanji. Zahvala pa gre tudi mentoricama Nataliji Horvat in mag. Mateji Škrlec.

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2022 ob 14:30 gost

      Bravo Saša, bravo Filip.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.