https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Predstavitev novega romana prekmurskega pisatelja Stanovanje številka 27

Murska Sobota, 07.05.2022 ob 18:25  

V avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je v petek, 6. maja, potekala predstavitev prvega pomurskega kriminalnega romana avtorja Alena Nemca Stanovanje številka 27, ki se dogaja v stanovanjskem naselju v Murski Soboti.

Na knjižne police je prišla prva pomurska kriminalka pisatelja Alena Nemca z naslovom Stanovanje številka 27. Nadobudni pisatelj iz Murske Sobote, ki živi in ustvarja v Turnišču, je ljubitelj detektivk, kriminalnih, fantazijskih in zgodovinskih romanov, zato je bila ideja, da tudi sam napiše detektivski roman naravna odločitev. 

Prekmurski pisatelj Alen Nemec piše izmišljene zgodbe, tudi zadnji roman Stanovanje številka 27 je izmišljena zgodba. Pravi, da ima veliko domišljije in da mu ideje za zgodbe pridejo kar tako iz glave, mogoče podzavestno tudi iz kakšnih dogodkov ali česa, kar se mu zgodi. Kar je zanimivo, pa je dejstvo, da je roman začel pisati sredi pisanja drugega dela romana Mečevalec.

Roman Stanovanje številka 27 je detektivka oziroma kriminalka, ki govori o dvojnem umoru v stanovanjskem naselju v Murski Soboti. 

V blokovskem naselju, sredi Murske Sobote, se zgodi dvojni umor. Meščani so pretreseni, mestna kriminalista pa se lotita primera stanovanja števila 27. Njuno pot prekrižata zgodbi fanta in dekleta, ki sta vsak na svoj način vpeta v dogajanje. Morda veliko bolj, kot se zdi na prvi pogled. Ko se stvari postavljajo na svoje mesto, se naenkrat vse obrne na glavo. Nihče več ne ve, komu gre zaupati in dvomi so z vsakim dnem večji. Bitka za štirimi stenami vas bo popeljala v svet družinske in širše družbene aktualnosti. Prebudila bo vaše strahove, stiske, pa tudi srčnost, ljubezen in nepopustljivost na drugi strani.

Načrti pisatelja za v prihodnje so veliki, med drugim tudi ta, da dokonča drugi del fantazijskega romana Mečevalec, ki ga je že začel pisati, pa ga je nato zaradi detektivke bil primoran odložiti. Tukaj pa se ne misli ustaviti, v njem raste tudi želja, ker je sam po poklicu profesor razrednega pouka in se veliko ukvarja z otroki, da izdati tudi kakšno pravljico za najmlajše.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2022 ob 20:42 Jebič gost

      Ta ka gleda nazaj se verjetno goni ……

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.