https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Toplozračni balon zaneslo med električne kable, del naselja brez elektrike

Beltinci , 10.05.2022 ob 20:00  

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota je bil okrog 18.20, s strani regijskega centra za obveščanje Murska Sobota obveščen, da bi naj v naselju Beltinci prišlo do nesreče s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne kable.

Na kraj so bili napoteni policisti, ki so spremenjen kraj zavarovali, zbirajo obvestila in opravljajo ogled. Obveščene so bile tudi pristojne službe (služba za preiskovanje letalskih nesreč, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik). Del naselja je bil začasno brez elektrike.

Osebe niso bile poškodovane

V balonu so bile tri osebe, ki pa niso bile poškodovane. Vse okoliščine nesreče se skupaj s pristojnimi službami še preverjajo, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes ob 18.20, v Žitni ulici v Beltincih, toplozračni balon zasilno pristal ter ob tem zadel žice električnega daljnovoda. Gasilci PGD Beltinci in Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in območje pretrganega kabla ter odstranili jeklenke iz balona. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2022 ob 20:56 Beltinci gost

      Balon med pristajanjem https://www.youtube.com/watch?v=ZziX1VU9Cfc

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2022 ob 21:03 Beltinci gost

      Balon med pristankom https://www.youtube.com/watch?v=ZziX1VU9Cfc

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2022 ob 9:30 gost

      Pavljinek ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2022 ob 12:29 Adada gost

      Ja mozno enkrat je bil že na Soboški cerkve...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.