https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ekipa PGD Korovci uvrščena na gasilsko olimpijado

11.05.2022 ob 14:30  

Prostovoljno gasilsko društvo Korovci je v sodelovanju z Občino Cankova in GZ Cankova danes organiziralo novinarsko konferenco, kjer so predstavili uvrstitev in potek priprav PGD Korovci na enega največjih slovenskih dogodkov letošnjega leta Gasilska olimpijada Celje 2022. 

Na izbirnem tekmovanju, ki je potekalo v nedeljo, 24. aprila, na stadionu v Slovenski Bistrici, se je ekipi PGD Korovci v kategoriji člani B, uspelo uvrstiti na to prestižno mednarodno tekmovanje. Po zaslugi PGD Korovci, bodo tako pomurski gasilci po 21-ih letih na gasilski olimpijadi ponovno imeli svojo ekipo.

V letu 2001 so prav tako člani PGD Korovci, kot edina pomurska gasilska enota do sedaj, že zastopali Slovenijo na gasilski olimpijadi, ki je takrat potekala v Kuopiu na Finskem. V konkurenci člani A so člani PGD Korovci, med 61. sodelujočimi ekipami zasedli izvrstno 8. mesto ter tako osvojili zlato značko olimpijade. 

Gasilska olimpijada bo letos potekala med 17. in 24. julijem v knežjem mestu Celje. Gre za veliko in obsežno organizacijo dogodka, na katerem pričakujejo več kot 3.000 gasilcev iz 25 držav. Gre za edinstven in zgodovinski trenutek tako za Slovenijo kot tudi za slovensko gasilstvo.

Več o uvrstitvi in samih pripravah PGD Korovci pa so na novinarski konferenci danes predstavili župan Občine Cankova Danilo Kacijan, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Korovci Robert Rojko, predsednik Gasilske zveze Cankova Ivan Smodiš in Štefan Flisar, namestnik poveljnika Gasilske zveze Cankova. Nastop PGD Korovci na olimpijadi v Celju je predviden za soboto 23. julija. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2022 ob 15:49 gost

      Ge je sploj to na zemljevidi. Tamo negde za brdima.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2022 ob 16:15 pancho vila gost

      Nema veze ge so, glavno ka do prvi.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2022 ob 17:38 gost

      Korovci so pobrateni z Melincami !! Tudi mij krofaške ščemo na olimpijado samo nam vodstvo ne pistij ! Mij smo boukši v pitju !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2022 ob 18:43 Fant gost

      Ni res na olimpijadi na Finskem je bila tudi ekipa PGD Sveti Jurij.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2022 ob 12:15 total gost

        Žal... čeprav so fantje iz Sv. Jurija super dečki in še boljši gasilci, je iz naših koncev edina ekipa na Olimpiadi na Finskem bila ista ekipa - PGD Korovci

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2022 ob 18:54 Fant gost

      Ne drži na olimpijadi na Finskem je sodelovala tudi ekipa PGD Sveti Jurij.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2022 ob 12:15 total gost

        Žal... čeprav so fantje iz Sv. Jurija super dečki in še boljši gasilci, je iz naših koncev edina ekipa na Olimpiadi na Finskem bila ista ekipa - PGD Korovci

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.