https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V turniški občini se bo prihodnji mesec pričela rekonstrukcija dotrajane čistilne naprave

Turnišče, 11.05.2022 ob 12:00  

Prihodnji mesec se bo v Občini Turnišče pričela rekonstrukcija dotrajane čistilne naprave, ki bo predvidoma potekala do konca maja 2024. Investitor, Občina Turnišče, in izvajalec, Esotech, d.d., sta danes, 11. maja 2022, podpisala pogodbo o izvedbi projekta. Nova čistilna naprava s sodobno tehnologijo biološkega čiščenja bo prijaznejša za okolje, omogočala bo trajnostni razvoj Občine Turnišče, povečanje števila prebivalcev in spodbujanje ustvarjanja novih delovnih mest.

 

Občina Turnišče bo v naslednjih dveh letih izvedla projekt rekonstrukcije obstoječe čistilne naprave, ki čisti odpadne vode iz naselij Turnišče, Renkovci, Gomilica in Nedelica. Obstoječa čistilna naprava zaradi dotrajanosti in neustrezne tehnologije biološkega čiščenja ne uspe zagotoviti zakonsko predvidenih mejnih vrednosti na izpustu, zato je temeljita rekonstrukcija nujno potrebna. Nova čistilna naprava, ki bo izgrajena in preizkušena za upravljanje do maja 2024, bo temeljila na metodi MBBR, kar pomeni uporabo sodobne tehnologije mehansko-biološkega prečiščevanja komunalno odpadnih voda z nosilci biomase.

Investicija v novo čistilno napravo znaša nekaj več kot 3 milijone evrov, kjer več kot polovico sredstev sofinancira Republika Slovenija iz državnega proračuna, preostanek pa Občina Turnišče. Nova čistilna naprava bo tako v okolje oddajala čistejšo vodo kakor doslej, kapaciteta čistilne naprave pa se bo povečala s 4950 na 6000 populacijskih enot.

»Rekonstrucija čistilne naprave je izjemnega pomena za trajnostni razvoj naše občine, saj predstavlja bistveno nadgradnjo naše odgovornosti do okolja, na drugi strani pa daje potencial za dvig števila prebivalcev v občini in ustvarjanje novih delovnih mest. Nova čistilna naprava bo imela večje kapacitete, bo energetsko učinkovitejša, z uporabo sodobne tehnologije čiščenja pa bomo v okolje vračali čistejšo vodo ter znižali obratovalne stroške. Tako bo občina v naslednjih letih tudi s tem projektom zagotovila dobre pogoje za priseljevanje mladih družin ter razvoj gospodarstva, turizma in ostalih dejavnosti,« je povedal Borut Horvat, župan Občine Turnišče.

»Področji čiščenja odpadnih vod in priprava pitne vode sta temeljni dejavnosti iz področja ekologije v družbi Esotech. Največjo intenziteto pri gradnji tovrstnih projektov imamo trenutno na Hrvaškem, ogromno pa delamo tudi v Sloveniji, tako da smo današnjega podpisa izjemno veseli. Zahvaljujemo se županu, predstavnikom Občine Turnišče in vsem, ki ste in boste kakorkoli sodelovali pri izvedbi del. K izvedbi projekta bomo pristopili takoj, glede na dolžino garancijske dobe, ki jo zagotavljamo pa bomo še dolgo povezani in verjamem, da bomo poleg poslovnih, stkali tudi kakšno prijateljsko vez,« pove Marko Škoberne, predsednik uprave Esotech, d.d..

* Foto: Občina Turnišče

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2022 ob 12:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,presneto,kaj pa elektro skuterji,jih že proizvajajo...?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2022 ob 15:32 kilonja gost

        DEBELI, še 4 ure in pol pa si opravi še z enim tipkarskim šihtom, ob 7 - ih začneš, ob 20 tih končaš, kakšnih 100 komentarjev pa le natipkaš v teh 13 - tih urah, 20 € na dan, ni tako slabo za tebe debeli .

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2022 ob 12:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sem si obljubil,električarja aftiča kupim prvega ko bo prišel iz gromozanske obljubljene fabrike iz Törnišča.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2022 ob 14:34 gost

      Nič nebo iz električnih avtekov. Ker je ta pogodba ponpostna bila samo za takratne volitve. Isto kot zdaj kao čistilna prenova. Vedno pred volitvami se nejde odmeven projekt. Kaj so pa delali dve leti kovid časa vse bi lahko uredili takrat. Tui drugi so delali ker je bil takrat mir. Samo se SDS šerif nebi mogel pohvaliti z nobenim projektom. Ker to kar je neredil so bili projekti prejšnje župnije on je samo nadaljeval. Edino kar je naredil je da ljudem ponuja draga stanovanja za ceno enkrat večjo vradnost kot je durs ocenil. Zato pa zdaj imajo vsa ta stanovanja prazna.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2022 ob 15:26 Nimaš pojma gost

        Samo nej napamet..volitve so bile 2018...investitorji za električne avteke so potrkali na vrata občine v začetku leta 2019 - torej volitve nimajo nobene veze s tem. Kot dokaz si oglej predvolilno soočenje med Borutom in Stanislavom (https://www.youtube.com/watch?v=qsByETFT5Nw&t=2550s)

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2022 ob 14:37 gost

      Što de njim pa šel v ta pol podrta stanovanja.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2022 ob 14:42 gost

      Marsikdo samo ,da ima streho nad glavo hepan 14:37

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2022 ob 14:47 čistilna naprava gost

      prenova naprave pomeni povečanje števila prebivalcev. Izjava leta 2022 !!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.05.2022 ob 15:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      E,Kilavi,ni to slab zaslužek,a ne ?Se pa motiš,je kar več kot si misliš....jesti je treba ,vsak služi po svoje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.05.2022 ob 15:52 gost

      14.42 tij debil zabiti tam piše da so prazna stanovanja. Ali štekas.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.05.2022 ob 15:54 gost

      Ja to je res vse so stirali ven zdaj pa samevajo stanovanja. Baje bi radi meli bajne denarce za en drek nič vreden.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.05.2022 ob 17:33 gost

      Kje je projektant čistilne naprave ? Po nekaj pičlih letih več NE dela in je potrebna obnove !!!!!!!!Spet bo denar šel tja kjer ga nebi bilo potrebno dati ! Vse ste drago plačali imate pa mačka v žaklju !!!!!!! Nesposobna takratna občinska oblast s Občinskim svetom in županom na čelu !!! Javno jih izpostaviti !!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.05.2022 ob 18:20 gost

      V tej občini je vedno eni in isti svetniki. Zato pa grejo nazaj nej naprej.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.05.2022 ob 18:53 ........ gost

      turizem in Turnišče, pa jebemti, vi se hecate ali imate sami sebe za bedake. Pridite v Dobrovnik, da vidite, kaj delamo in kaj še bomo. Imamo gostilno, ki jo tedensko obišče toliko ljudi, kot pride turistov v vaše selo v leu dni. Imamo pa še druge gostinske obrate, ki so prav tako dobro obiskani, to je turizem, tu se okrepča turist, . V itega na žalost nimate, ker vsako leto nazadujete.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2022 ob 20:48 klikčko gost

        Na žalost imaš prav. Dobrovnik je ena lepših občin v prekmurju in z veseljem zahajam k vam. V Turnišču je ostala le še slaščičarna in bufet pri trgovini. Nimamo ne benzinske, ne banke, zdravnika lahko vidiš le preko mobitela..... pa nekaj nun živi zaprtih preko merkatorja. Mladi odhajajo ne prihajajo, delovnih mest NI, če so jih lahko našteješ na prste ene roke. Slaba ampak uspešna mafija od osamosvojitve do danes ne dela drugega kakor, da dobiva plačo. O svetnikih brez pomena razpravljat, ker takih gašperjev ne.najdeš kjerkoli. Skratka raje imam vaš Dobrovnik kakor moj rodni kraj. srečno

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.