https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

12.05.2022 ob 17:30  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Petek, 13. maj

V Dvorcu Rakičan se bo ob 20. uri pričel koncert "Žan Serčič" z bendom. Trenutno je najbolj zaželeni med slovenskimi glasbenimi zvezdami in v Rakičan prihaja prav na njegov rojstni dan.

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava bo ob 19. uri potekala dobrodelna prireditev »PODARJAMO GLASBO, PLES IN NASMEH.«

Ob 19. uri bodo v prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona predvajali film Prasica, slabšalni izraz za žensko. Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva. Vstop prost.

Ob 20. uri bo v Gledališču Park nastopil Vlado Kreslin z zasedbo Momento Cigano. Obeta se intimni koncert, poln topline akustičnega zvoka, virtuoznosti, s celo paleto razpoloženj, pripovedi in izpovedi.

Srečanje bibliobusov: Bibliobusi se bodo zbrali na parkirišču pri Expanu, od koder se bo konvoj bibliobusov, nekaj po 9. uri, zapeljal po ulicah Murske Sobote. Bibliobusi bodo parkirani na Slovenski ulici, kjer bo ob 10. uri potekala uradna otvoritev festivala potujočih knjižnic s kulturnim programom. Obiskovalci si bodo bibliobuse lahko ogledali vse do 18. ure. 

Sobota, 14. maj

Srečanje bibliobusov: V soboto se bodo bibliobusi iz Murske Sobote preselili v Beltince. Ob 9:30 bo na grajskem dvorišču beltinskega gradu kulturni progam, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali bibliobuse. Konvoj bibliobusov bo po Beltincih zapeljal ob 11:30. 

V Predanovcih na Športnem centru Predanovci se bo ob 9. uri pričela prireditev "Mini olimpijada - športna zabava za otroke." Na dogodku se bodo otroci zabavali na postajah in srečevali z različnimi športnimi izzivi: hokej, nogomet, odbojka, namizni tenis, atletika, lokostrelstvo, dirka po poligonu ter se preizkusili v vlogi gasilca.

Ob 10. uri bo na gradu Negova potekal Grajski dan. Z vami bodo vitezi, gospoščina s služničadjo in stražarji, različni rokodelci, plesalci in drugi zabavljači, vedeževalka, celo srednjeveški živalski vrt, in za krepčilo nekaj za pod zob kot v tistih davnih stoletjih. Lahko se boste pomerili v različnih igrah in spretnostih; doživeli gorsko pravdo, se sprehodili po rokodelski tržnici, prisluhnili srednjeveški glasbi.

Zveza prijateljev mladine Slovenije v tednu otroka že tradicionalno organizira akcijo Za družine brezplačno. Akciji se pridružujejo tudi v radgonskem mestnem muzeju Špital. V soboto od 12. do 16. ure, vas, drage družine, tako vabijo, k brezplačnemu ogledu muzejskih vsebin

Zabavišče v Maximusu Murska Sobota praznuje 14. obletnico, zato vas vabijo na dobro zabavo in ugodne nakupe. Večina trgovin bo to soboto nudila odlične popuste, ob 11. uri brezplačna kino predstava "Peter Zajec", praznična pop corn ponudba, brezplačni vstop v igralnico Maxiland do 14.00 ure, bowling 1 + 1 gratis do 20.00 ure.

Nedelja, 15. maj

V Pordašincih organizirajo Pordašinski pohod. Zbiranje bo potekalo ob 8:30 pred vaškim domom v Pordašincih. Relacija pohoda je Pordašinci - Velemér (HU).

 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.