https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Nogometni klub Čarda Martjanci praznuje abrahama

Martjanci, 14.05.2022 ob 7:00  

Nogometni klub Čarda Martjanci letos praznuje 50 let delovanja, ki ga bodo v klubu obeležili s številnimi prireditvami in dogodki. V petek, 13. maja, so v športni dvorani ŠRC Martjanci na slavnostni seji podelili številna priznanja in otvorili prenovljene prostore slačilnice. 

NK Čarda Martjanci se lahko danes šteje med najuspešnejše pomurske nogometne klube, za kar je bilo v preteklih 50 letih vloženo veliko truda in prostovoljnega dela. Danes nedvomno največji ponos predstavlja njihova nogometna šola, meni predsednik NK Čarda Martjanci Boštjan Cigüt. Organizirane imajo namreč vse starostne selekcije od U7 do U19. Prav tako pa so ponosni tudi na ŠRC Martjanci z okolico, saj sodi med lepše v regiji, tudi zaradi pogojev, ki jih lahko ponudi nogometašem, rekreativcem in obiskovalcem.

Nogomet ni le´lejtanje 22 nourih za enof labdof´, to je prijateljstvo, dvigovanje fizične sposobnosti in spodbujanje mladih k pozitivnemu razmišljanju v okviru druženja in ukvarjanja s športom," je povedal Cigüt.  

NK Čarda se lahko bo svoji častitljivi 50-letnici obstoja pohvali, da je klub s člansko ekipo do sedaj nastopal v 3. SNL, v različnih ligah MNZ Murska Sobota in v Pomurski nogometni ligi v kateri uspešno tekmuje tudi v tekoči sezoni. Ob njihovem jubileju jim je čestital tudi predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan. 

"Letos klub slavi Abrahama. Ponosen sem, koliko smo v zadnjih 10. letih naredili skupaj na izgradnji športne infrastrukture, saj je športna dejavnost izjemno pomembna za vse generacije naših občanov. Posebej za mladino je zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa pomembno pri njihovem razvoju, zato je dejavnost kluba še toliko bolj pomembna za družbo. Občina bo še naprej podpirala vašo in za vso skupnost tako zelo pomembno dejavnost," je povedal župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač. 

Na slavnostni seji so podelili priznanja ustanoviteljem NK Čarda Martjanci, dosedanjim predsednikom, posameznikom za dolgoletno delo in podporo ter sodelovanje pri programih kluba, prav tako pa tudi igralcem z največ nastopi, številom golov, odigranih minut, za borbenost in ne nazadnje trenerjem in kapetanom. Nato pa je sledila še slavnostna otvoritev prostorov slačilnice.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2022 ob 8:26 gost

      Zakaj pa imajo madzarsko ime Carda? Kolko vem tam ne zivvijo madzari. Carda v slovenscini pomeni gostilna. Naj mi kdo razlozi, zakaj ima ta klub madzarsko ime???? So se prodali madzarom kot Lendavcani???

      8 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2022 ob 8:27 s gost

      Ka nejste pozvali Gorgoni na žurko?!? oni so sigdar napravili pravo zurko tan. Se pomnite tovariši??

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2022 ob 8:57 gost

      Ka gucis na pamet. Gorgoni nemajo nikaj proti Cardi v pa majo madzarsko ime tak ko so Gorgonasi ponosni na to. Glede tistoga pretepa pred leti so ga pa zakuhali Gringosi z provociranjem.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2022 ob 10:01 gost

      Recek in menager Šarvedi sta tudi tam.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2022 ob 10:57 gost

      Hi,hi,hi,madžarsko ime imajo zato, da lahko ti psihič in bebo postavljaš neumna vprašanja, to ka si tele pa je tak znano dejstvo.Vsaka čast ČARDA.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2022 ob 11:04 Paljoma gost

      Ajde prvi komentator povej kak dugo si ga že nej namočo,ka si takšen bebec.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.05.2022 ob 11:10 gost

      Evo dokazali ste kaksi bebci ste. Se domacini ne veste povedati zakaj mate madzarsko ime kluba? Zalostno res. Mogoce vas je kaka carda iz Lentija na zacetku sponzorirala.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2022 ob 23:50 martjančar gost

        mogoče pa nas je sponzorirala gostilna Čarda iz Martjanec med drugim ... katera obratuje že dolga dolga leta ... nevem čemu mešate dvojezično področje z majhno vasico, ki je predmestje Murske Sobote ... geografija ni vaša najjača strana ... je pa res tudi to, da če bi premogli vsaj malo kulture in olike, bi čestitali tako uspešnemu amaterskemu klubu ob jubileju in za vse dosedanje uspehe, ne pa da se prepucavate tukaj z glupostmi ... z moje strani čestitke Čardi ob jubileju in veliko uspehov v bodoče, ker roko na srce je le še malo tako vztrajnih in delavnih sredin v prekmurskem nogometnem okolju, kot je NK Čarda Martjanci ... vedno več klubov se zapira in kapitulira v današnjem času, medtem ko v Martjancih gradijo že dalj časa uspešno zgodbo od najmlajših naprej ... Lp

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.05.2022 ob 11:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pojasnilo zakaj madžarsko ime lokala.... zato,ker ste gestaši vedno bili največji madžaroni,željni vugrske asimilacije.Tisti najhujši so se celo preselili V Dolnjo Lendavo(Škalič,Kuhar,Jošar,Novak ......).No,to ste vi ....nič niste kaj Slovenci,samo riti,ki ne veste niti dve besedi spregovoriti in zapisati po slovensko.Mi pravi Madžari znamo vsaj to.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.05.2022 ob 12:18 gost

      Bravo nadvojvoda, vzel si mi z jezika. V Lendavi najbolj trdi madzaroni govorijo lepso slovenscino kot Sobota z okoliskimi vasmi. Da o gorickem niti ne govorim.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.05.2022 ob 13:28 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      Ah , se opravičujem , pišem neumnosti, dugo san že nej muce vido, se bojim, da ima zobe, moja madžarščina je pa tak, da ko pridem v echte Hungary me nihče ne razume, drugače pa sem še vedno bogi,bogi, jaz sem nor, hi,hi,hi.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2022 ob 14:12 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,tako je s tem,ta ,ki si prisvaja moje ime(Nick),je pedr,janshist,vznemirjam ga,iz zapisov si ustvarite mnenje kateri je kateri,jaz sem tisti pravi,tale pa je psihič,ki si predstavlja ,da me zmore,tega ni,jaz sem edini.No,tako,seveda nisem desni pedro cerkveni,če smrdljivec ,ki me oponaša želi bitko ,bo vojno imel,sicer se pa naj pazi noči,morasto bo,miru ne bo.Sem komunistične ideologije,sociale,delavstva,slovenstva in domoljubja in prave povezave moškega in ženske.Kakorkoli,povem javno,istospolne zaničujem,

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2022 ob 14:41 VOLIVEC SDS-a gost

        Moram povedati,da sem tudi jaz nor,ne samo imitator lendavskega,jaz sem bolj nor,tu se pa ne pustim,nič manj nor nisem od ostalih volivcev SDS-a,tu se pa ne dam,nor sem kot vsi ostali v SDS-u.Amen,Jezuš pa Marijika,pa Vatikán pápa....pa sobočki škof....pa tak dèle,ka mi morete,nouri san,san Ivana Janše volilni udeleženec .Jebi ga,zgüjbili smu.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.05.2022 ob 13:45 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      San že pozabo, kak se pravi z madžarske strani.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.05.2022 ob 14:12 ee golobi gost

      zbunjen madzar madzarsko ne zna

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.05.2022 ob 12:54 Strok gost

      Če bi kdo, vsaj nekaj časa preživel v Čardinem kolektivu, bi vsekakor govoril s spoštovanjem. Mnogo igralcev je s Čardo prehodil 50 letno pot. Uspehi in porazi so si podajali roko, vendar nikoli ni zmanjkalo spoštovanja, ponižnosti, vsekakor pa ne ponosa in skromnosti. V Čardi denar ni bil nikoli v ospredju, vendar je vsak ki je želel postal bogat. Bogat za vrednote, ki danes izginjajo, kajti stkana prijateljstva, iskrenost in spoštovanje je za nekatere še vedno pomembnejše, kot denar. Ja, nekateri bodo rekli, da brez denarja ne gre. Se strinjam, vendar Čarda vlaga v prihodnost(mlajše selekcije), infrastrukturo, kar je pa tudi edino pravilno. In v razmislek vsem ki se okvarjajo z imenom Čarda. V tem klubu so igrali marsikateri odlični igralci (ne bom našteval, ker jih je bilo veliko in bi kogar pozabil), pa niso bili samo iz ožje okolice. Pa si lahko samo mislite za koliko € so igrali, ampak vsak ima lepe spomine in to tudi radi izpostavijo. Tudi sam sem preživel na igrišču del svojega življenja, sedaj občasno na drugi strani ograje, s prijatelji obujamo spomine in stiskamo pesti za novi rodČardašev. Čarda, iskrene čestitke ob jubileju in še na mnoga uspešna leta, ker Čarda to zna, zmore in si zasluži. 💜

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.