https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ritmični spektakel domačink v Murski Soboti

16.05.2022 ob 17:40  

Minuli konec tedna je v športni dvorani OŠ I Murska Sobota potekalo Drugo prvenstveno tekmovanje Slovenije v skupinskih sestavah pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in v organizaciji Društva za ritmično gimnastiko Murska Sobota (DRG). Na ritmičnem spektaklu so domačinke osvojile izjemne rezultate, mladinke zlato in članice bronasto medaljo.

V dvorani OŠ I Murska Sobota se je na tekmovanju v ritmiki predstavilo več kot 600 tekmovalk, od tega 80 nastopajočih v organizaciji DRG Murska Sobota. DRG Murska Sobota je tokrat zastopalo 10 ekip, kar največje število doslej v zgodovini društva. Predstavila so se tudi vsa najmlajša dekleta, ki trenirajo v društvu in se s tem športom šele spoznavajo.

Dekleta že nekaj časa dosegajo lepe rezultate. Trikrat zapored so DRG Murska Sobota uvrstili med tri najboljše ženske ekipe v občini. Letos je društvo, na prireditvi Športni dosežki 2021 v Mestni občini Murska Sobota, dobilo najvišje priznanje. Postali so najboljši ženski športni kolektiv v občini.

Z nastopom novega leta 2022 so v ritmiki pričela veljati nova pravila. Vse stare sestave je bilo potrebno na novo predelati in zastaviti, kar je bil poseben izziv za trenerje Anico in Jasno Djordjević ter Moniko Lončar, ki je letos uspešno opravila tudi sodniški izpit. Dekleta so nov način izvajanja elementov hitro osvojila in že takoj pričela dosegati lepe rezultate; prve medalje in redno uvrščanje med prvih pet ekip druge skupine v Sloveniji. 

Rezultati tekmovanja DRG Murska Sobota

Mladinke (8 ekip) -  1. mesto: Farič Maša, Brina Holcman, Babošek Taja, Štertak Kejša (kombinirana sestava dva obroča in dve žogi)

Članice dvojke/trojke (11 ekip) - 3. mesto: Šeruga Nika, Kranjec Karen, Bertalanič Zara (sestava s kiji) in 8. mesto: Donko Jana, Šiftar Lana (sestava z obročema)

Kadetinje (8 ekip) - 5.mesto: Recek Jerca, Vrečič Ema, Križman Erlih Lina, Šlihthuber Isabela

Deklice (22 ekip) - 7.mesto: Recek Mara, Kranjec Neža, Hozjan Anja, Dravec Eva, Veren Mila, Babošek Špela; 15.mesto:Zec Mila, Šeruga Nea, Hajnal Ana Lena, Dettelbach Alina, Sajko Živa, Šlihthuber Julija; 18.mesto:Tori Tia, Horvat Aina Deja Marija Žižek, Horvat Neža, Kolenko Lana in 21.mesto: Pečelin Neža, Felician Kiara, Nedeljko Nia, Oman Zoja in Vedenik Loti

Kadetinje dvojke/trojke (15 ekip) - 8. mesto: Erjavec Lana in Sukič Živa in 9. mesto: Kovšca Neža, Filipič Julija in Poberžnik Veronika.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2022 ob 19:34 gost

      ČESTITKE DEKLETOM in seveda njihovim lepim mamicam !!!!!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.