https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na mladinsko izmenjavo prihajajo VSI RAZLIČNI – VSI ENAKI

01.10.2021 ob 13:00  

Med 23. in 31. oktobrom 2021 bo 35 mladih iz Slovenije, Litve, Grčije, Španije in Hrvaške s projektom VSI RAZLIČNI – VSI ENAKI/ALL DIFFERENT – ALL EQUAL predstavljalo in razpravljalo o položaju invalidov v družbi v vseh sodelujočih državah. Projekt in mladinsko izmenjavo je pripravil Zavod SOFIZ.


S projektom želijo mladi udeleženci mladinske izmenjave opozoriti na položaj invalidnih oseb v ne-invalidnem svetu. Osredotočiti se želijo predvsem na socialni vidik invalidnosti. Tematika se jim zdi zelo pomembna v današnjem času, ko se nestrpnost in sovražni govor proti različnim pripadnikom manjšin in skupini ljudi narašča. Poleg diskriminatorne prakse so tu še arhitektonske ovire, predsodki, ignoranca, strah, na katere želijo prav tako opozoriti. Želijo osveščati, da rešitev problema invalidnosti leži v spreminjanju družbe, predvsem da se z osveščanjem začne pri mladih in se na ta način lahko začne s spreminjanjem družbe, ki jo lahko tako naredimo prijetnejšo za vse.

Tekom mladinske izmenjave se bodo udeleženci izobraževali splošno o invalidnosti, kaj je invalidnost, katere invalidnosti poznamo in povedali tudi nekaj besed o Konvenciji o pravicah invalidov. Skozi projekt bodo obravnavali tudi potrebe mladih po spoznavanju novih kultur in vključevanju v družbo. V okviru devetdnevnih aktivnosti, ki jih bodo izvajali v prostorih Dvorca Rakičan si bodo mladi izmenjevali primere dobrih praks s področja invalidnosti in spodbujali k večji strpnosti. Spoznali bodo tudi prednosti sodelovanja v programih Erasmus+. Projekta se bodo udeležili mladi, ki imajo oziroma bodo imeli aktivno vlogo v svojih lokalnih skupnostih.

Vabljeni, da se pridružite mladim na spoznavanju kulinarike iz petih sodelujočih držav, v nedeljo, 24. oktobra 2021 ob 21. uri v prostorih Centra za družine v Dvorcu Rakičan.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.