https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi iz različnih držav razveselili starejše

30.10.2021 ob 11:00  

V tem tednu poteka mladinska izmenjava z naslovom VSI RAZLIČNI – VSI ENAKI/ALL DIFFERENT – ALL EQUAL. Mladinska izmenjava poteka med 23. in 31. oktobrom 2021 v prostorih Dvorca Rakičan. Sodeluje 35 mladih udeležencev iz Slovenije, Litve, Grčije, Španije in Hrvaške.


Ker je pandemija koronavirusa močno posegla v naša življenja, so tudi uporabniki Doma starejših Rakičan bili prikrajšani za kar nekaj druženj s svojci in prijatelji. Prav na njih je ta osama še posebej vplivala, zato so se mladi na mladinski izmenjavi odločili, da jim polepšajo vsaj en dan.

Tako so včeraj šli po starejše in jih odpeljali na kratek izlet do rakičanskega dvorca. Tam so jih peljali do konjev, nato pa se z njimi podružili ob kreativni delavnici, kjer so izdelovali in barvali rože. Na koncu je nastal en šopek, v katerem so bili različni cvetovi vseh mladih udeležencev in starejših, kar je ponazarjalo, da starejši morajo biti v socvetju z mladimi, da lepše cvetijo.

Na koncu so starostniki udeležencem mladinske izmenjave zapeli tudi slovenske ljudske pesmi, prav tako so udeleženci zapeli starejšim. Ko so odpeljali starostnike nazaj v dom, so imeli solze v očeh tako starejši kot mladi; prvi, ker jim je v zadnjem času bilo onemogočeno imeti pristne socialne stike, drugi pa zato, ker so videli, koliko je starejšim pomenilo to druženje.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.