https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Golob, Fajonova in Mesec uradno podpisali koalicijsko pogodbo

24.05.2022 ob 13:00  

Prvaki Gibanja Svoboda Robert Golob, SD Tanja Fajon in Levice Luka Mesec so danes uradno podpisali koalicijsko pogodbo vlade v mandatu 2022-2026, ki se oblikuje pod vodstvom Goloba. V Državnem zboru imajo podporo 53 poslancev, računajo lahko tudi na podporo obeh predstavnikov narodnih skupnosti.


Podpisali koalicijsko pogodbo 15. slovenske vlade

Kandidat za mandatarja Golob je povedal, da hitrost sestavljanja vlade dokazuje, da je bila odločitev, s kom se pogovarjati o koaliciji, enostavna. "Če volja ljudi ne bi bila tako jasna, se ne bi tako hitro uspeli dogovoriti o tem, katere so smeri, kateri so projekti in katere so vrednote, ki jih bomo skupaj zagovarjali v bodoči vladi," je izpostavil.

Golob zagotavlja, da večanje števila ministrstev le na videz povečuje kompleksnost vlade. Prav ta nova ministrstva, ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za podnebje in energijo in ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije so po njegovih besedah namenjena temu, kar bo novo vlado razlikovalo od preteklih, in to je ustvarjanju novih priložnosti, novih projektov in znanj.

V koalicijski pogodbi je posebej izpostavljeno področje zdravstva. Golob zatrjuje, da so se o ukrepih na zdravstvenem področju najhitreje uskladili. Ključni prioriteti sta tako izhodna covidna strategija in interventni zakon, ki naj bi v mandatu nove vlade prinesel zdravstveno reformo, napoveduje, navaja STA.

"Če potegnem črto, koalicijska pogodba, ki smo jo podpisali, je ločnica med izgubljenim desetletjem in pol in trdim delom, ki nas čaka," obljublja Mesec.

"Naši podpisi pod koalicijsko pogodbo so podpisi pod skupne cilje in vsebine, ki smo jih skupaj prispevali v novo vizijo Slovenije. Naš skupen cilj je, da SLO zagotovimo močno gospodarstvo za socialno varnost vseh, skladen regionalni razvoj in umeščenost Slovenije v jedro EU.

V tej pogodbi so zajete najpomembnejše ambicije Socialnih demokratov. Nova vlada bo usmerjena v prizadevanja dvig dodane vrednosti gospodarstva, v zeleni in digitalni prehod ter v kakovost in dostopnost javnih storitev, predvsem zdravstva in šolstva," pove Fajonova.

* Foto: Twitter Gibanje Svoboda in SD

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2022 ob 13:34 Karel K. gost

      Zdaj pa uživajmo svobodo v katero bodo nas ti trije pripeljali v naslednjih dneh mesecih in letih, če bodo toliko časa skupaj zdrtžali, če se medsebojno ne bodo pobili. Jutri bomo končno spet proslavljali "dan mladosti", česar nam Janša ni dovolil. Madžarski Orban se že maščuje in noče dati denarja za skupno organizacijo svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, Hrvati nam nočejo dati plinskih terminalov. Bodo se oni že pokesali za to nagajanje in bodo nas svobodne prosili za odpuščanje.

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.05.2022 ob 13:50 963 gost

      Briga me, glavno, da mi Jajo s tem antipatičnim ksihtom ne bo več gušil.

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 14:22 gost

        antipatični so tej trije stokrat bole, itak pa ne boš priznal. In kak še boudo antipatični čez pou leta, si mislim!

        15 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2022 ob 14:44 GOST gost

      LOLEKI KAKŠNA FRIZURA PA TAKŠNI NOŽE BRUSI V LENTIJI SVAŠTA ŠTO JE TOJ ŠEF VLADE PA ZRIHTAJ SE ČLOVEK

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2022 ob 14:48 963 gost

      Meni je pa zelo simpatičen.

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2022 ob 14:52 kilonja gost

      Glej trojček dvornih norčkov na kupu ;) .

      20 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2022 ob 14:52 lendavčan gost

      Vse dobro jim želim in mnogo uspeha.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.05.2022 ob 15:08 Vuk Rupnik gost

      No, pa se začenja burleska ali komedija zmešnjav, samo še Šarec pa Bratuškova manjkata na sliki za popolni kaos. Če bodo to leto preživeli in sodelovali v dobrobit naroda te ala jim vera. Upam in želim si čudež, da bi ta nova vlada dobro delovala pa kaj spremenila na boljše, samo si to ne predstavljam, preveč ekstremno so levo usmerjeni, kar ne prinaša nič dobrega, isto kak se je Janša radikiziral v desno, tak so ti pajaci ekstremni levičarji. Bojim se, da nobena tuja država ne bo sodelovala z nami in se nas bodo izogibali, lahko samo upam da se motim. Že to, da sta Šarec in Bratuškova prišla v parlament je vse skup brez smisla, njuni stranki sploh nista bili izvoljeni v parlament, zdaj pa bosta ministra, že tu ga je Golob polomil do konca. Šarec minister za obrambo, to pa je vrhunec burleske. Mislim, da dolgo ne bomo več meli vojske oz bodo namesto kalašnikovov imeli loke, puščice pa frače. Zdaj se bodo šele Hrvati delali norca z nas. Bojim se, da bomo potonili do konca, morda se motim a dvomim. Že to z Bratuškovo pa Šarcom mi ne daje niti malega upanja na boljše. Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo te leve stranke skregale med seboj in klale za oblast. Bog nam pomagaj.

      22 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.05.2022 ob 15:16 gost

      Primite se za denarnice in pripravite na prosti pad.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.05.2022 ob 15:42 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Nega kaj samo genijalni komentari komentejrate pa šinfate pa sploj nemate pojma kak do vladali. Se znate kak babavanga.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.05.2022 ob 15:46 gost

      Kake denarnice saj pa v državni blagajni ni niti centa. Pa še 40 miljard so dolžni Evropi kjer so si sposodili da so navadnim Slovencem talali mrvice sebi pa polnili račune v tujini. Vračal bo pa itak glupi nerod Janez Janša pa njegovi debilni ministri pa trosil ta denar kerega bomo vsi Slovenci vračali. Prekleti gnoji nesposobni lažnivi. In spet je bil obsojen za obrekovanje novinark.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 17:25 kilonja gost

        BVudalo levo in debelo, še vedno iščeš izgovore za to da boste okradli narod ? Zadolževal se je ves SVet, bodi srečen da smo se, s tem smo rešili gospodarstvo. Boli nas kurec za dolgove štekaš? Lahko si jih tudi odpišemo kot so si jih na SIlandiji in še kje...nas skrbvi vaša leva lopovščina ki prihaja ljudem KRASTI, tistim ki delamo bodo kradli in dajali zadrogirani in zabiti bandi ki živi od državne pomoči.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.05.2022 ob 15:48 Karel K. gost

      Kjer sta Mesec in Kordiš poleg je hudič, Goloba bosta oskubla do kosti. Obstaja pa še ena alternativa in to je Bistriški Joža kateri se spet vsem nekam vleče in strogrške filozofe gor budi ter jih citira, saj sam itak ne ve kaj pamedtnega in odločnbega povedati, morda bo potem Golob z njim sklenil pakt in vladal naprej. Pa nista problem samo Šarec in Bratuškova, Han, Šinkova oni kateri bo za finančnega ministra, vcečina njih je takih, kateri so odsluženi, odpuščeni, pobegli, ker morda niso bili kos svojim tedanjim delom in nalogam. Videli bomo, kako se bo "Taube" obnašal v Brusllju. Če bo to govoril kar govori doma, ga bodo distancirali, morda bo znal biti dvoličen in bo kot so bili dosedanji, da bo operiral z dvojnimi papirji, z dvojno resnico. Drnovšek katerega hoče posnemati je tudi tako operiral ob pogajanjih z EU za vstop Slovenije v EU, pa še danes ni vse prilagojeno standardom EU, posebej pravosodje in ustavosodje.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.05.2022 ob 15:49 so-čobanski gost

      Sobočki Šarec luzer kandidat dosta obečavle. Kak sekretar na ministrstvi za vesolje de kretničar za nebesa ali pekel.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.05.2022 ob 15:55 Karel K. gost

      Slovenija vse do tedaj ne more biti kredibilna, dokler bodo slovenski predsedniki bivšim sodelavcem UDBE podelejvali državna odlikovanja. Pa tega ni niti v Venezueli. Pahor je nedavno podelil državno odlikovanje Koroškemu Slovencu Karlu Smoletu kateri se najde na Lajovicevi listi UDBA kot zunanji sodelavec. Ko se je to zvedelo, so ga Koroški slovenci postavili pred vrata, v Sloveniji pa je narodni junak. To ne moreš verjeti, ljudje kateri pa so se zavzemali za samostojno Slovenijo vendar brez Kučanovega in Pahorjevega titoizma pa so v državi vsestransko preganjani. In to Pahor in titoisti vedo, da delajo namerno krivice zares zaslužnim državljanom, vendar je za njih heroj in zaslužen tisti kateri operira v imenu titoističnega zločinskega političnega sistema, pa čeprav je s svojim delom v preteklosti kot uslužbenec ali sodelavec UDBE grobo kršil poštenim ljudem človekove pracice in odkrival bivalna okočja nasprotnikov titoizma, da so jih potem udbovski rablji ubijali ali kidnapirali.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.05.2022 ob 16:06 Jaka gost

      Golob ! Če se tako hvališ z uspehi vaše ekipe Gen -i ,,,,,,,Zakaj pa na ministrska mesta v gospodarstvu , infrastrukturi ,,,, nisi imenoval teh vaših strokovnjakov . Zakaj ljudje , ki so na volitvah dobili korpice ? Ti že veš zakaj ! TI JE MALO MAR ZA DRŽAVO , samo za izpeljavo tvojega posla gre , potem pa politika in delavni Slovenski državljani pa - pa

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.05.2022 ob 16:19 gost

      Trio adijo........ Samo bedaki in konji so lahko volili takšne debile

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 17:48 gost

        Takih KLOVNOV pa je v državi polovica , če seveda prištejemo jugoslovence , ki se potikajo in živijo na tuj račun v naši domovini !!!! Bomo videli kako bodo vozili in izvozili !!!!!1

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.05.2022 ob 16:23 GOST gost

      ŠTERI BISTRIČKI OF KA MA KRŽAK SKRITI V JUGUVICI ENLADJO PA NA LAPŠINI ON NEMA ČASA ZA V PARLAMENT

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.05.2022 ob 16:24 gost

      SKORAJ VSI ;KI SO NASEDLI V MSM PLOSKAJO ; ALI ZGOLJ MOLČIJO .PA NE BODO DOLGO : NEZADOVOLJSTVO BO POČASI ,A VSTRAJNO NARAŠČALO . UŽIVAJTE , DOKLER LAHKO !!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.05.2022 ob 16:36 Karel K. gost

      Pa to vlado sestavljajo tako dolgo, v Franciji jo že imajo pa so bile volitve na isti dan. Zdaj bi že morala ta ekipa delati in začeti menjati Janševe kadre, saj le za to bodo porabili dve leti, saj je Janša postavil same nekompetentne ljudi kot je povedal Golob. Pa Marcela Štefančiča morajo spraviti nazaj v sedlo. Če bi hotel Golob v ekipi imeti kompetentne kadre, bi moral poklicati na pomoč slovence kateri so v zadnjih 30. letih pobegli iz države zaradi titoistične tiranije nad sposobnimi in zares izobraženimi ljudmi. Torej Golob ne prinaša nobenih političnih, miselnih ideoloških, gospodarskih sprememb, on bo ponovno z Mesecem uvajal trdi titoizem, ustvarja svoje kroge, kateri bodo kontrolirali ljudi s kom se bodo družili in če bodo to ljudje kateri niso iz titoisitčne srenje bodo na listi za politični in karierni odsttrel.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.05.2022 ob 16:38 Janči gost

      Marsikaj sem že dal skozi: plansko gospodarstvo, samoupravljanje, stabilizacije, tranzicije, privatizacije ... Vse je v bistvu isto za navadnega državljana. Da dela in skrbi za bogatenje peščice. Zato mene velike besede in obljube že dolgo ne prepričajo več. Samo še en drag eksperiment več. Grem plesat, eh kaj pišem, plet pa kosit.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 16:44 gost

        16:38 Sedaj sem se pa nasmejal z zadnjim stavkom Grem plesat,,,,,,,,,.......................

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.05.2022 ob 16:40 gost

      Uničenje šele prihaja . Še letnico imajo fiksirano z globalistično legendo , ki pravi da do leta 2030 , ne boste imeli ničesar , a boste zadovoljni . Slovenija bo pa svobodna in zelena - 95 % drugorazrednih pa se bo grelo ob svečah??????

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.05.2022 ob 16:53 Komunist ta rdeči gost

      Čelavoga diktatora so obsodili. Še malo pa bo šel v čuzo. Potem ga pa UDBA v zapori spakiva, pa bo mir in bomo v miru živeli !!!

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 17:03 gost

        Ne čivkaj in ne prdi , naj te rajši skrbi z tvojo novo vlado ,ki sploh to ni so kot pobrani klošarji iz Ljubljanskih ulic aj svašta !!!!?????

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 17:15 gost

        16:53 Spelaj se v Ljubljano v Džamijo tam ti bo prenočišče tam ti je perjanica in Zoki srbin 73 letni

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 17:56 gost

        ( čelavi diktator ) je GOSPOD !!!!!! Vsi vij levojaji kretenkoji mu niste do narta !!! Vse tole boste ljudožerci okusili na lastni koži !!!! potem boste živeli v miru spakirani !!!!!!!

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.05.2022 ob 16:57 gost

      ALELUJA ??? Trda vam bo še predla z temi kekci ,,,,,,,,,, Tudi za svet bomo drugi Balkan ,,,,,,,,

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.05.2022 ob 16:58 gost

      Ta podpis je delanje škode proti SLO potem, ko jim je najboljša vladna koalicija JJ do sedaj v SLO, uredila državo, napolnila državne blagajne, uredila gospodarstvo in zapolslitev vsem državljanom , dvignila vsem plače in pokojnine in sedaj bodo te zgube upravljali državo zato, ker se je levičarska propaganda sovražno spravila na JJ in neumni ter lahkoverni volivci so še enkrat nasedli takšni lažnivi in sovražni levičarski propagandi

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.05.2022 ob 17:33 gost

      Golob Mesec Fajonka pripeljali jih boste na prag VENEZUELE

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.05.2022 ob 17:40 gost

      963- - -TELE

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.05.2022 ob 18:12 gost

      Bodimo ponosni in hvalimo boga da nam je poslal Goloba ki nam bo vladal demokrarično in bo zaprl lopova Čelavoga, keroga so danes obsodili ! Bravo pravosodje, končno začelo pošteno soditi.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.05.2022 ob 18:17 gost

      18:12 Obremenjuj se ti z tvojim nadrejenim masnolasim Holobom ????? srbin

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.05.2022 ob 19:00 Magyar Bacsi gost

      V Sloveniji se začne širiti virus opic - tipičen predstavnik je opičnjak - jajo.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      24.05.2022 ob 19:04 Magyar Bacsi gost

      Opičnjak bi že celo Slovenijo zaprl, spet bi se začel šverc - komerc. Upam, da bo pristal v ZOO z banano v roki. GOVNAR

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      24.05.2022 ob 19:04 gost

      Podpis memoranduma o opičjih kozah, hi,hi hi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      24.05.2022 ob 19:10 Nemanja Milovič gost

      Hahahahah opičnjak in palček motvozek frunca sta kot Don Kihot in Sancho Pansa.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.05.2022 ob 19:14 gost

      Bacsi srbin olike pa nimaš 19:11

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.05.2022 ob 19:19 gost

      Ti 73 letni srbin se to spodobi za tvojo starost takšni zapisi . Mislim da ne to počnejo samo bedaki kot si ti 19:16

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.05.2022 ob 19:20 gost

      popravek 19:11

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      24.05.2022 ob 20:01 gost

      SUPER SRBIN ZNORI SE Z ZAPISI 19:39

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      24.05.2022 ob 20:10 gost

      Z GOLOBOM SO PRIŠLE OPIČJE KOZE.PRI LEVUHARJIH SO OPICE MOŠKI ;KOZE PA ŽENSKE.hi hi hi hi hi

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2022 ob 20:49 gost

        Čelavi diktator dobo opičje koze. Pardon on jih ima že od rojstva. Samo ga pogledaš in vidiš opico na kozi.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      24.05.2022 ob 20:14 gost

      Komunist ta rdeči :upam da CRKNEŠ in to v kratkem .Želim ti neizmerno trpljenje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2022 ob 0:15 Magyar Bacsi gost

        Ti si že itak crknil in smrdiš, ker gniliš......isto tako jajoš, matvozof palček - frunca obložen z botoksom.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      24.05.2022 ob 20:51 gost

      20:49 Aj srko kaj te kaj srbi ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      24.05.2022 ob 20:53 gost

      20_49 Spat se spravi mrhovinar !!!!!!!!!!! levojaji cigojnar

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      24.05.2022 ob 23:24 gost

      GNOJI JANŠEVI KMALU BO VELIKI DIKTATOR JANEZ JANŠA V ZAPORU. HAHAHAHA

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      24.05.2022 ob 23:29 gost

      Kaj pa idiot iz Žižkov ne bo šel v zapor, ki je pomagal uničiti tovarno MURA in 8000 delavcev na zavod. Tke ljudi je treba zapret ne pa da kradejo še vedno kot poslanci. Sramota, sramota.....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      25.05.2022 ob 0:22 Čergoli - sin gost

      Moj atek pravi, da ste vsi desničarji gnoj - smrdite in da še vedno 77 let po koncu 2. svetovne vojne nočete priznati, da ste bili izdajalci in na strani poražencev. BANDA PODRISLANA, smrdeča, parazitska.....največji gnoj pa je človek z opičjim obrazom. Mogoče pa ima masko????

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      25.05.2022 ob 1:22 Janko Koruptivnik gost

      BRAVO ČERGOLČEK tako se govori. Tovariš TITO bi bil ponosen na tebe!!!! Jajo - opičjak pa lahko mukaaaaaa, motvozek pa laja.......banda domobranska.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      25.05.2022 ob 7:00 gost

      vrtec,takse so volili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      26.05.2022 ob 11:42 ToneB gost

      Smo najebali sedaj, ko nam bodo pravico delili stalinisti oz. satanisti...Marš nesnage.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      29.05.2022 ob 8:36 gost

      3 kekci ki nimajo pojma o ničemer - - - to bojo tudi dokazali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.