https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ideje za vikend izlet po našem čarobnem Pomurju

26.05.2022 ob 18:00  

Zadnji vikend v mesecu maju, tik pred začetkom meteorološkega poletja, ko sončni in topli dnevi kar vabijo, da se udeležimo kakšnega dogodka, bo dogajanje v Pomurju zelo pestro. Za vas smo izbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


PETEK, 27. maj 2022

IKF Slovenia 2022

Na letališču Aerokluba Murska Sobota bo od 26. do 28. maja potekal prvi mednarodni zmajski festival. Večdnevne prireditve se bo udeležilo več kot 80 zmajarjev iz 22 držav Evrope, iz Brazilije in Indije. Poleg zračnega spektakla zmajev bodo potekale še številne spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke in odrasle, boj z zmaji, zmajski balet in nočno letenje zmajev z lučkami, animacije za najmlajše, razstava fotografij in zmajev. Zračni spektakel bo trajal vse dni festivala od 10. do 19. ure. 

Filmski večer igranih filmov

Filmski večer igranih filmov dijakov in profesorjev Dvojezične srednje šole Lendava si lahko ogledate ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. Predstavili bodo štiri najuspešnejše kratke filme, ki so dosegli 1. mesto ali posebno priznanje na državnem tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik. 

Mambo Kings v Lutvercih

Po dveh letih premora se končno spet lahko veselimo druženja na gasilski veselici v Lutvercih. Skozi noč vas bo zabavala skupina Mambo Kings. Letos gasilskega tekmovanja ne bo, že naslednje leto pa bodo nadaljevali z njihovim tradicionalnim nočnim tekmovanjem. Druženje se bo začelo ob 18. uri. 

Moje pesmi so "fsa moja herbija"

Marko Kočar je pripravil dve pesniški zbirki, ki sta izšli šele po njegovi smrti. Na prireditvi v Kulturnem domu Križevci ob 19. uri bodo predstavili nekaj njegovih pesmi, se pogovarjali z njegovim bratom Matejem in avtorjem fotografij druge od teh dveh pesniških zbirk, Cirilom Ambrožem in prisluhnili izvajalcem, ki pojejo njegove pesmi, to je Prleška etno glasbena skupina Bosi.si in Jan Fekonja. 

SOBOTA, 28. maj 2022

Piknik v parku - PRESTAVLJENO

Pripravite odeje, košare za piknik in preživite nepozaben dan v sproščenem vzdušju in dobri družbi v mestnem parku v Gornji Radgoni, kjer bo zelo živahno. Pripravili so ustvarjalne delavnice, likovni in bralni kotiček, predstavitve, igre, vadbe, prikaz starih kmečkih običajev in koncert. Pestro dogajanje čez ves dan, od 11. do 18. ure, bo poskrbelo za sprostitev vseh generacij.

2. Dirka za Pomurski MTB pokal Apače

Pomurski MTB pokal prireja svojo drugo dirko v letu 2022 v Apačah, na pumptrack poligonu z začetkom ob 11. uri.

16. pohod Pomlad v prleških goricah - Dan odprtih kleti in veselih ljudi

Pohod se bo začel ob 9.30 v centru Zavirje Razkrižje, pri Ivanovem izviru. Namen prireditve je predstaviti udeležencem pohoda vinorodno prleško pokrajino, izvrstna vina, sokove ter domače kulinarične posebnosti tega območja. Dogodek bo popestril tudi kulturni in zabavni program, ki se bo med polurnimi postanki odvijal na vsaki točki. Voden pohod se zaključi ob 17.30 na izhodiščni točki, v prireditvenem šotoru centra Zavirje Razkrižje s prijetnim družabnim srečanjem ob živi glasbi. 

Festival lokalnih dobrot in 1. Domanjševska noč

V sklopu festivala lokalnih dobrot s prekmurske ravnice in širše, z začetkom ob 9. uri pri Etnografski hiši Domanjševci, bo potekala tudi 1. Domanjševska noč. Obeta se pester kulinarični, kulturni in glasbeni program ter kulinarični pohod. Publiko pa bo ogrela skupina Prestiž ob 20. uri. Na vrhuncu pa sledi še nastop skupine Mejaši ob 23. uri. 

Zbudi se, Ormož!

Večletna tradicija, nastala na pobudo Kluba ormoških študentov, ki je bila predolgo prekinjena se letos vrača še toliko glasneje. Tako kot vsako leto do zdaj bodo čez dan pripravili pestro paleto aktivnosti, tako športnih kot praktičnih, hkrati pa lahko pričakujete tudi kakšno novost. Nastopila bo skupina Mi2, Joker Out, Vlado Kreslin in Mali bogovi, z začetkom ob 21. uri. Četudi dogodek ni v Pomurju, pa se ga mladi radi udeležijo.

NEDELJA, 29. maj 2022

Pohod Srečanje treh dežel

Start pohodnikov bo pri okrepčevalnici Rak ob 9. uri. Pohod traja približno tri ure (10 km). Ob 12. uri bo pri Tromejniku pozdravni nagovor s krajšim kulturnim programom. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, prav tako tudi za prevoz nazaj do izhodišča. 

Tekma Ameriškega nogometa

Tretja tekma skupinskega dela Balkanske lige, v kateri letos nastopa tudi ekipa Murska Sobota STORKS, se bo tokrat pomerila z ekipo iz Sarajeva "SARAJEVO SPARTANS". Spektakel se bo zgodil v nedeljo ob 15. uri, v športnem centru Radenci.

Tekmovanje v košnji

18. mednarodno tekmovanje v košnji z ročno koso bo tudi letos potekalo v Selu na Goričkem, z začetkom ob 10. uri. Spretnosti v košnji bodo pomerile ekipe iz različnih držav. Ta tradicionalni dogodek že vrsto let prireja Pevsko društvo Selo. Tekmovanje bodo zaključili z nastopom glasbene skupine Vesele Štajerke. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.