https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti potekala parada učenja

Murska Sobota, 26.07.2020 ob 10:00  

V sredo, 25. maja, je v Murski Soboti, v okviru Tednov vseživljenjskega učenja, potekala Parada učenja. 

 

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije- ACS in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Parada učenja - dan učečih se skupnosti je največji praznik učenja, ki poteka v Sloveniji in je osrednji dogodek v Tednih vseživljenjskega učenja. Območni nosilec in izvajalec prireditve na območju Pomurja je Ljudska univerza Murska Sobota. V Murski Soboti so s parado pričeli ob 9.30 na Trubarjevem drevoredu v murskosoboškem parku, kjer so se razgibali s pomočjo osebja Centra za krepitev zdravja Zdravstveni dom Murska Sobota. Ob 10. uri so si v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu ogledali aktualno razstavo v galeriji Odprto obrobje in spoznali informacijsko točko Europe Direct Pomurje, ob 10.30 so se s pomočjo pametnih telefonov naučili branja QR kode in se sprehodili po mestu, kjer so spoznavali kaj vse se skriva za QR kodami in se medgeneracijsko povezovali. Okrog 11.15 so prispeli na Trg kulture, kjer so se predstavljali različni lokalni izvajalci. Nastopil so tudi MIKK-ovi glasbeni delavnci Govoreči bobni pod mentorstvom Mirana Celeca. 

Dan kasneje je na grajskem dvorišču murskosoboškega gradu in v sklopu Parade učenja bila organizirana razprava ob Evropskem letu mladih z naslovom Mladi oblikovalci modernega sveta. Osrednji gostje so bili dr. Milan Brglez, poslanec v Evropskem parlamentu, Igor Jesih, podsekretar na Uradu za mladino Republike Slovenije in koordinator evropskega leta mladih v Sloveniji ter župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.