https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: To so pomurski prejemniki znaka Slovenia Green

Moravske Toplice, 31.05.2022 ob 17:40  

Slovenska turistična organizacija je na Zelenem dnevu slovenskega turizma, osrednjem dogodku s področja trajnostnega turizma v Sloveniji, v sredo, 25. maja, v Krškem podelila plakete novih dobitnikov znakov. 

Zeleni dan slovenskega turizma vsako leto izpostavlja pomembne korake, ki jih je slovenski turizem naredil pri pozicioniranju Slovenije kot trajnostno usmerjene turistične destinacije, pri čemer ima pri razvoju in promociji trajnostnega turizma Slovenije ključno vlogo Zelena shema slovenskega turizma (ZSST).

Letos je prejelo znak Slovenia Green 56 nosilcev, od tega 53 ponudnikov in 3 destinacije. Zelena shema tako šteje kar 198 nosilcev znaka Slovenia Green od tega je 140 ponudnikov in 58 destinacij. 

Destinacija Moravske Toplice je prejela zlati znak Slovenia Green Destinations GOLD. Znak Slovenia Green Accomodation so s področja Pomurja prejele Terme Vivat in Hotel Bioterme Mala Nedelja.

Na območju Pomurja je na novo bronasti znak Slovenia Green Destination pridobila Murska Sobota, znak Slovenia Green Attraction Regijski je prejel promocijski center Expano, gostilna Rajh pa je pridobila znak Slovenia Green Cuisine.

Prejemnik bronastega znaka Slovenia Green Destination je tudi Ljutomer

Letošnji zeleni dan se sicer osredotoča na temo odpadkov. To tematiko je potrebno nasloviti tudi zato, ker se je v času pandemije covida-19 raba plastike za enkratno uporabo izjemno povečala.

Foto: TIC Moravske Toplice in MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.