https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Neurje najbolj prizadelo širše območje ob reki Muri

26.05.2022 ob 15:00  

Včerajšnje popoldansko neurje v Pomurju je najbolj prizadelo širše območje ob reki Muri. Ob poškodovanih strehah, zalitih kleteh in podrtih drevesih je največ škode na poljih, vrtovih in sadovnjakih, aktivirane so bile številne gasilske ekipe. Toča je močno ovirala tudi promet na pomurski avtocesti.

 

Neurje s točo in vetrom je največ škode povzročilo v širokem pasu ob Muri od Apač in Gornje Radgone prek Vučje vasi in Bakovcev do Lendave. Toča je bila ponekod velika kot jajce.

Največ prijav dogodkov v občini Radenci

Do 21:40 so na območju RADENCEV zabeležili 12 prijav dogodkov. Aktivirali so 6 prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci so očistili več odtokov meteorne vode in pri osnovni šoli na Kapeli preusmeri tok meteorne vode stran od šole, sanirali pet streh stanovanjskih hiš (pokrili s folijo, cerado, zamašili luknje na salonitkah in zamenjali slemenjake).

Župan Občine Radenci Roman Leljak je sporočil, da si je ogledal posledice neurja in da bo potrebi sklical občinski svet, da bi z dopolnitvijo proračuna zagotovili dodatni denar. Kot pravi, je škode za okoli 300 tisoč evrov. "Za vse, ki jim je zaradi neurejenega in nepravilnega odvodnjavanja poplavilo stanovanjske hiše, bom občinskemu svetu, predlagal fond za odškodnino v višini 50.000 evrov. Po gospodinjstvu največ 1000 evrov."

 Foto: Franc Ivanič

V naselju Janhova, pri avtobusni postaji, je bilo v neurju podrto drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Žiberci.

Na območju GORNJE RADGONE so zabeležili 7 prijav dogodkov. Aktivirali so 5 prostovoljnih gasilskih društev. Zemeljski plaz je zasul cestišče. Očistili so ga gasilci PGD Spodnji Ivanjci, ki so tudi prečrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. PGD Stavešinci so zamenjali poškodovano kritino na stanovanjski hiši.

Na območju SVETEGA JURIJA OB ŠČAVNICI so zabeležili 9 prijav dogodkov. Aktivirali so 5 prostovoljnih gasilskih društev. Toča je poškodovala več streh, katere so sanirali gasilci ter čistili cestišča nanosov blata.

Na območju KRIŽEVCEV so zabeležili 6 prijav dogodkov. Gasilci PGD Vučja vas so prekrili poškodovane strehe na več stanovanjskih objektih.

Na območju VERŽEJA so zabeležili štiri prijave. Gasilci PGD Veržej so prekrili štiri strehe, katere je poškodovala toča in odstranili podrto drevo s cestišča. Danes, 26. maja, so gasilci PGD Veržej prekrili del strehe v Veržeju.

Na območju MURSKE SOBOTE so zabeležili 6 prijav. Gasilci PGD Pušča so prečrpavali meteorno vodo iz poplavljenih ulic v naselju Pušča, gasilci PGD Bakovci pa so prečrpavali meteorno vodo iz več stanovanjskih objektov v naselju Bakovci.

Na območju BELTINCEV so zabeležili 9 prijav. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz poslovnega in stanovanjskih objektov ter odstranili vejevje, katero se je zataknilo za most.

Na območju LENDAVE so zabeležili 4 prijave. Gasilci PGD Lendava so očistili okrog 250 metrov cestišča v naselju Lendava. Gasilci PGD Čentiba so odstranili podrto drevo s cestišča in prekrili streho katero je preluknjala toča. 

"Po besedah Metke Barbarič s soboškega kmetijsko-gozdarskega zavoda je o škodi v kmetijstvu še prezgodaj govoriti, saj je ponekod pridelek povsem uničen in ga bo treba zasejati na novo, ponekod na drevesih ni ostalo niti listje, po drugi strani pa so v nekaterih krajih dobili le nekaj kapelj dežja. Bolj prizadete so poljščine, ki so proti koncu zorenja, medtem ko si komaj posajene ponavadi po takih dogodkih precej opomorejo," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2022 ob 15:50 gost

      Pa je ves trud zaman . Narava vse bolj kaže kako okrutna je lahko . V večji meri pa smo krivi tudi sami , saj smo se poigravali z njo .

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2022 ob 16:08 Magyar Bacsi gost

      Velika zahvala za pošiljko ledenih krogel gre domobrancu jajošu. Veliki vodji v očeh mnogih si daleč najbolj osovražena oseba, psiho..........

      5 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2022 ob 19:06 123 gost

        Sam sem proti Janši ampak na tem portalu pišete velike budale, kaj ima politika z naravnimi ujmami

        20 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2022 ob 16:37 GOST gost

      BOG VAS JE KAŠTIGO PREGOVOR BOG MA DOLGI BIČ NAROBE STE VOLILI ŠE VEČ DE TOGA MOLILI TE VSE SE VRAČA VSE SE PLAČA

      13 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2022 ob 20:11 Gosak gost

        Zakaj bi Bog "kaštigal", če pa velja (tako se me učili starši in pri verouku), da je neskončno milosten, dober, pravičen ...? In če je tudi vsemogočen, zakaj ne kaznuje samo slabih ljudi? Zakaj morajo torej trpeti tudi nedolžni?

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2022 ob 7:31 gost

        Gost 16.37 - Bedak si ti in vsi , ki ob tem članku komentirate neumnosti. Sram vas bodi, ker se naslajate ob nesreči.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.05.2022 ob 17:42 gost

      To je pri molil sam,,, Januš grozni,,, zato ker ni vladni pizdek. Da bi si še dalje basal davkoplačevalski denar in se kake svinjarije povrh.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.05.2022 ob 18:00 zadnji izdihljaji gost

      Jančija Groznuga i spremljevalca Jocu Horvata . Kak de vrejme dobru, či je krščanski človik slab? Nikak, nekdo nas kaštiga, zakaj pa pijtajte brzuga Jocu Horvata, on vse dela pu ARISTOTELI.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.05.2022 ob 19:09 gost

      Aj seronja levojaji masnolasega debeli

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.05.2022 ob 20:08 gost gost

      Budalo , primitivno, dobro, ka se ne zavedaš, kakšo bnudalo si, Bi se fento.Ob 19.09

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.05.2022 ob 21:00 Magyar Bacsi gost

      Spoštovani! Vsi jajoševci mi ga lahko popušite in spomnite se na VELIKANA ŠURDE: A SAD ADIJO I TKO ZNA GDE I TKO ZNA KAD??????? NIKOLI VEČ!!!!!

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.05.2022 ob 8:55 gost

        Samo ti ga fejst pogrešaš, si njegov največji fen, brez Janše si mrtev..nega te..zato moli za njegovo zdravje, kajti če ga ne bo več, o kom boš vsak dan pisal in onaniral? Ajd povej, kakšno bo tvoje življenje brez JJ ??

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.05.2022 ob 22:16 LFL gost

      Z golobom je prišla prva kazen za PREKMURJE . TOČA . A nas je BOG pokaštigal ker smo narobe volili. Čim je zaprisegel je udarila toča po PREKMURJU. In kaj sedaj je mogoče obljubil kakšno pomoč prizadetim?????????????? Ali sploh ve kje je PREKMURJE kjer živi veliko NORCEV ki so podprli GS ?????????? Ja od zdaj naprej bo treba proti ujmam UPORABLJATI PROTI TOČNE GOLOBE. Bomo videli kakšni bodo rezultati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.05.2022 ob 22:38 gost

      Madžari in Hrvati zapirajo b.črpalke za SLOVENCE.gOLOBEČI že sodeluje z sosedi.DOBRO JE ZAČEL NIMAŠ KAJ.BOG nam pomagaj Novembra - - - Decembra.Takrat bo marsikdo sprevidel koga je obkrožil na volitvah .BOG nam pomagaj kakšni KEKCI nas bodo vodili .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.05.2022 ob 5:19 Tutakaman gost

      Vsi ste bedake, naslov je bil o toči!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.05.2022 ob 7:17 gost

      ka tij bumbar nemreš nič brez Janše, pa tebi se je očitno ftrgalo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.05.2022 ob 8:43 Pista gost

      nori komentarji,eni ste še naprej obsedeni z Janšo ,njega ni več ,ko berem komentarje o škodi zaradi toče in,da ljudje nimajo denarja za zavarovanje naj si premislijo mnogi od teh ,ki danes jamrajo,da ena škatla cigaretov slabše kakovosti na dan stane najmanj 4 eure in to namesec znese 120 eurov,na zavarovalnicah lahko plačaš mesečni obrok in to je 1440 eurov zavarovanja,mnogo se da uredit samo ,če hočeš

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.05.2022 ob 9:03 gost

      Ej bogi Janša srb 73 letni ga je obral že do kosti . Upam ,da se mu bo to enkrat maščevalo . Vsi smo ljudje ! Me pa zanima kako in kaj bo pa pisal o Golobu , ali se pa bo potuhnil kot je njegova navada !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.