https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Avtobusni promet Murska Sobota zanika javne očitke družbe Arriva

27.05.2022 ob 6:05  

Družba Avtobusni promet Murska Sobota d.d. zanika javne očitke družbe Arriva d.o.o. o okrnitvi njenega ugleda in dobrega imena ter vztraja pri ugotovitvah, da ravnanje podjetij iz skupine Arriva pri oddaji ponudb za pridobitev koncesije na področju javnega linijskega prevoza ni bilo skladno s pravili konkurence, ker predstavlja zlorabo prevladujočega položaja s t.i. predatorskimi cenami, pri čemer obstajajo tudi indici o obstoju implicitnih omejevalnih dogovorov.

"Te ugotovitve temeljijo na strokovnih analizah kvalificiranih strokovnjakov s področja konkurence in so bile predstavljane tako regulatornim institucijam, kot tudi Državni revizijski komisiji, ki odloča o zakonitosti postopka podelitve koncesij.

Tudi samo podjetje Arriva d.o.o. je bilo pozvano, da naj predloži konkretne dokaze in utemeljitve razlogov za odstopanje njenih cen od tistih, ki jih je ponudila za prevoze na drugih področjih, od cen, ki so jih ponudila druga podjetja in od cen, ki so veljale v preteklosti. V pozivu ji je bilo pojasnjeno, da ob upoštevanju porasta vseh stroškov prevozov, takšnega odstopanja ni mogoče utemeljiti drugače kot da gre za ravnanja, ki predstavljajo kršitev pravil konkurence z namenom, da se iz trga izrine AP MS d.d.

Zaradi opisanih ravnanj bi lahko družbi AP MS d.d. nastala velika škoda, zato bo uporabila vsa pravna sredstva za njeno preprečitev oziroma odpravo," so pri AP MS zapisali v sporočilu za javnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2022 ob 23:19 karči gost

      Nam je sve jedno,samo naj bo ostal isti Vozni red med Lendava--MURSKA SOBOTA -- LJUBLJANA --Koper--PIRAN,drugač pa ARIVA je v Pomurski regiji dobrodošla.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.