https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Mednarodni zmajski festival privablja obiskovalce

Murska Sobota, 27.05.2022 ob 17:00  

Prvi mednarodni zmajski festival v Sloveniji je v četrtek, 26. maja, odprl svoja vrata. 


Na murskosoboškem letališču je festival odprl župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. "Ko so se pri meni pred časom oglasili ljubitelji zmajev na vrvicah iz društva KAP Jasa in mi predstavili idejo, da bi v Murski Soboti gostili mednarodni zmajski festival, sem bil takoj za! Kajti v Murski Soboti z veseljem podpiramo ideje, ki štrlijo iz povprečja, no, ta leti celo v nebo," je Jevšek povedal ob otvoritvi festivala.

Prisotnih je 85 zmajarjev iz 22 držav Evrope ter iz Brazilije, Indije in Združenih držav Amerike. 

Poleg zračnega spektakla zmajev potekajo še številne spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke in odrasle, boj z zmaji, zmajski balet in nočno letenje zmajev z lučkami. Zračni spektakel bo trajal do sobote, 28. maja, od 10. do 19. ure.

Dostop, kjer spuščajo zmaje, je zaradi varnostnih razlogov omejen, zato prosijo za upoštevanje navodil rediteljev.

Častni pokrovitelj Mednarodnega zmajskega festivala IKF Slovenia 2022 - Murska Sobota je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Glavni organizator festivala je Zmajsko društvo KAP Jasa, nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture in je edino društvo v Sloveniji, ki se ukvarja z izdelovanjem in spuščanjem zmajev, zmajsko fotografijo, zmajsko znanostjo, izvedbo zmajskih delavnic in organizacijo zmajskih festivalov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2022 ob 8:06 gost

      Zmajarski festival. Pa su zmji parkejrani na zemlji upravljalci pa pri šanki. Saj več zastav je v zrak kak zmajov. Pa drek pa tak festival.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2022 ob 11:18 gost

      Protiholobna zaščita za varnost balonov in zmajev je bila prisotna?Je šerif prinesel zračno puško,da je odganjal holobe?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.