https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelili so Pomurske raziskovalne nagrade

Murska Sobota, 28.05.2022 ob 6:00  

V prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota so v petek, 27. maja, podelili Pomurske raziskovalne nagrade 2021, ki jih podeljujeta Pomurska akademsko znanstvena unija in Pomurska izobraževalna fundacija.

 

Pomurska izobraževalna fundacija ‒ PIF je podelila nagrade za najboljše pomursko magistrsko delo, delo aplikativnega značaja ter doktorsko disertacijo.

Zbrane so nagovorili direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Klaudija Šek Škafar, župan občine Beltinci Marko Virag, predsednik Kluba prekmurskih študentov Alen Lončar in pomurski akademik dr. Mitja Slavinec, državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje znanost in šport. Govorci so bili enotnega mnenja in so poudarili, da je "znanja bogastvo, ki vam ga nihče ne more odvzeti."

Najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike 

Nagrado za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike je prejela Martina Tratnjek. Magistrirala je na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo "Prekmurski in porabski ljudski plesi, prilagojeni za otroške folklorne skupine."

Nagrado je prejela tudi Nuša Flisar. Magistrirala je na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo "Paleopodnebne spremembe v Evropi: od pliocena do antropocena (geografija)."

Najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike

Nagrado za najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike je prejela Laura Kocet. Magistrirala je na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani z magistrsko nalogo "Avtomatska prepoznava artefakta zvonjenja pri preiskavah magnetne resonance."

Najboljša doktorska disertacija 

Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejela dr. Martina Štampar. Doktorirala je na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana z doktorsko disertacijo "Razvoj novih in vitro 3D celičnih modelov za določanje genotoksičnosti."

Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejel tudi dr. Saša Harkai. Doktoriral je na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo "Rekonfigurabilne mreže nematskih topoloških defektov."

Na cimbale je zaigral Andi Sobočan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija