https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To so nastopajoči na letošnjih Soboških dnevih

28.05.2022 ob 14:00  

V prekmurski prestolnici bo tudi letos, konec junija potekal tradicionalni poletni festival Soboški dnevi.


Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota pripravil program za Festival Soboški dnevi 2022, ki bodo letos potekali na Slovenski ulici, ob Expano in Soboško jezero, v mestni park, na grajsko dvorišče in ploščad ter v Evangeličansko cerkev.

Pod goste krošnje Trubarjevega drevoreda se vrača IGRIVI PARK, skupek brezplačnih ustvarjalnih delavnic za mlade, ki bo poskrbel, da bodo mladostniki, njihovi starši in naključni mimoidoči razgibano in ustvarjalno preživljali prosti čas v času od 27. do 30. junija, med 10.30 in 12.30.

Na festivalu bodo nastopili številni glasbeni izvajalci, gledališki umetniki in plesalci iz Slovenije in tujine.

V petek, 24. junija, bosta ob Expanu nastopila Leni Kravac, ki bodo nastopili kot predskupina zasedbe Dubioza Kolektiv. Bosanska glasbena senzacija Dubioza Kolektiv bo na Soboških dnevih ob Expanu nastopila s svetovno znanimi uspešnicami, ki so mešanica reggaeja, duba in rocka ter s primesmi tradicionalnega balkanskega melosa. 

V soboto, 25. junija, bo na Slovensko ulico obiskovalce privabila Operna noč, ki je že več kot pol desetletja tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti mariborske operne hiše. Ob 23. uri bo na grajskem dvorišču nastopila skupina Koala Voice.

V nedeljo, 26. junija, bo na Slovenski ulici ob 20. uri koncert skupine Joker Out. Ob 21.30 pa bodo nastopili legendarni štajerski rokerji Mi2.

Stand-up komik Tadej Toš bo na grajskem dvorišču obiskovalce nasmejal v ponedeljek, 27. junija, si bo ob 20.30, dan pozneje bo nastopil stand-up komik Perica Jerković: Zbogom korona, mi gremo na dopust.

V sredo. 29. junija bo ob 19. uri v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti potekal koncert klasične glasbe Godalni kvartet Tartini, Tartini 330/Tartini Quartet 40 let, v petek bo nastopil Leonard Kobal.

Festivalsko dogajanje se bo zaključilo s Folkartom. 30. junija bodo nastopile skupine iz Argentine in Čila, dan pred tem pa folklorne skupine iz Brazilije in Filipinov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2022 ob 18:22 res gost

      Gonite se vi z vašimi plačljivimi Soboškimi na Expanoji. Soboški so lejko samo v parki, pa brezplačno! Gnoji perovni...

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2022 ob 19:32 AJAJAJAJAJ gost

      Iz leta v leto slabše. Perhavčeva ni sposobna tega dela. No, saj ni edina. Joj, če se spomin nekaj let nazaj. Kot bi primerjal Ferrarija in Zastavo 750. Seveda v dobro nekaj let nazaj. Sramota.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2022 ob 19:34 AJAJAJAJAJ gost

      Zakaj admin briše komentarje, kjer sem napisal, da Perhavčeva ni sposobna vodenja. Če se spomnim pred leti, je to kot če bi primerjal Ferarija in Zastavo 750. Seveda v prid dogodkom pred leti. Sramota.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2022 ob 19:35 AJAJAJAJAJ gost

      No, pa so le oba objavili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2022 ob 20:05 SLABO ....... NAJBOLJ SLABO. gost

      Iz leta v leto slabše, za letošnje nastopajoče pa SLABŠE, RES NE MORE BITI verjetno vas je še mnogo, ki za te nastopajoče niste nikoli slišali, RES NE VEM KOMU JE TO NAMENJENO ?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2022 ob 21:42 kilonja gost

      Vredu glasbena izbira, rez je kmeteki,ni za vsakega,ostane vam še vsaj 100 veselic na katerih vas bodo zabavali Zejčic,koroški bebavi Luka B.,pa Severina itd.tako da ne vem kaj se razburjate,pač ne boste šli na soboške dneve letos.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.05.2022 ob 22:24 Jože Činč gost

      Ka ge pa san ge pa moji rejtaši?? Mij se vračamo!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2022 ob 4:36 gost

        Peder….redno si obsedeni z Činčim…ka so ti Činč in Retaši babo pofukali ka stalno cviliš o Činči in nucaš njegof priimek in ime…stvarno si prizadeti gnoj

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.