https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Veržej obeležila 23. občinski praznik

Veržej, 29.05.2022 ob 6:00  

V Kulturni dvorani Janeza Ferenca v Veržeju je v soboto, 28. maja, veržejska občina počastila 23. občinski praznik.

 

Župan Občine Veržej Slavko Petovar je ob praznovanju občinskega praznika povedal, da je Občina Veržej v dobri kondiciji in na dobri razvojni poti. "Šest mandatov samostojne občine je zaznamoval razvoj na več področjih. Navzven je najbolj viden na infrastrukturnem področju, nič manj pomemben pa ni na družbenem, društvenem in občečloveškem področju. Na področju infrastrukture so bila glavna vlaganja na področju vodooskrbe ter odvajanja odpadnih voda. Vsak občan v občini ima zagotovljeno zanesljivo oskrbo z zdravo pitno vodo. Prav vsak del občine je imel možnost priključitve na kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo," pove Petovar, ki spomni, da je bil velik premik narejen tudi na področju cestne infrastrukture z obnovljenimi cestami v Banovcih in Bunčanih, povezava do Banovec, gradnja kolesarskih stez in ureditvijo velikega dela cestne infrastrukture v Veržeju.

Ostaja še neurejen del Osredka v Veržeju, kjer pa so v sklepni fazi urejanja potrebne dokumentacije za celovito prenovo, ki bo obsegala odvodnjavanje, ureditev pločnikov in cestišč ter ulične razsvetljave.

Po besedah župana so v zadnjih letih naredili pomembne premike na področju infrastrukture za potrebe šolske in predšolske vzgoje. "Obnovljena in energetsko sanirana osnovna šola z urejeno športno stezo in igriščem ponuja odlične pogoje za izvajanje učnega in vzgojnega procesa v osnovni šoli. V naslednjih tednih se bomo lotili še enega razvojnega in za občino zelo pomembnega projekta, to je gradnjo novega štiri-oddelčnega vrtca," med drugim izpostavi župan, ki upa, da bodo z gradbenimi deli začeli že v mesecu juniju.

Podelili občinska priznanja in plakete

Pisni priznanji Občine Veržej sta prejela Drago Fras, ki je dobil priznanje za prispevek k ustanovitvi in delovanju Društva general Maister Veržej in Marko Štajner, ki je priznanje prejel za prispevek na področju čebelarstva in razvoja Marijanišča v Veržeju.

Plakete Občine Veržej so prejeli dr. Zvonimir Cesarec, Janez Skuhala in Andrej Sraka.

Dr. Zvonimir Cesarec je plaketo prejel za izjemen prispevek k dvigu kakovosti življenja in zagotavljanju trajne in neprekinjene zdravstvene dejavnosti. 

 Janez Skuhala je prejel plaketo za dolgoletno uspešno delo na področju gasilstva.

Občinski svet Občine Veržej je sklenil, da se za izjemno vpetost v delovanje lokalne skupnosti in nesebično pomoč na vseh področjih Andreju Sraki podeli plaketa občine.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti Covidu-19, ki ga podeljuje Vlada Republike Slovenije, je prejel Branko Vršič

V kulturnem programu je nastopila Vokalna skupina Sv. Mihaela in Ethnotrip.

Po osrednji prireditvi je sledila glasbena prireditev v počastitev skladatelja Slavka Osterca. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.