https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Selu potekalo 18. mednarodno tekmovanje v košnji

Selo, 30.05.2022 ob 18:30  

V nedeljo, 29. maja, je v Selu potekalo že 18. tradicionalno tekmovanje v košnji z ročno koso.


Kljub slabemu vremenu se je v Selu zbralo veliko tekmovalcev in tudi gledalcev. Tekmovanje je potekalo v več kategorijah. In sicer so se najprej v košnji z ročno koso pomerile ženske, med katerimi je prvo mesto zasedla Renata Sever, druga je bila Vera Šiftar in tretja Marija Makari.

Sledilo je tekmovanje moških s strižnimi kosilnicami. V tej kategoriji je prvo mesto zasedel Danijel Kranjec, drugi je bil Bojan Nemet, tretje mesto pa je zasedel Luka Lorbek.

Dežna ploha je tekmovalni del za nekaj časa prekinila, zato se je množica ljudi umaknila pod veliki šotor. Sledilo je tekmovanje veteranov v košnji z ročno koso. Prvo mesto je zasedel Oskar Makari, drugo mesto Franc Šiftar in tretje mesto Drago Ivanič.

V kategoriji članov se je na prvo mesto zavihtel Mirko Kecman, drugi je bil Milan Mlakar, tretje mesto pa je zasedel Martin Makari. Ekipno košnjo so osvojili člani ekipe SLO 1, v sestavi Makari, Erniša in Mlakar.

V kategoriji Memorial Štefana Bogdana je prvo mesto zasedel Franjo Križnar, drugi je bil Janez Škalič, tretje mesto pa je zasedel Robi Zadravec.

Po končanem tekmovalnem delu so se tekmovalci in gledalci okrepčali, za dobro voljo pa so poskrbele Vesele Štajerke.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2022 ob 18:39 gost

      MAKARIJI so ravno pravšnji za košnjo !!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2022 ob 18:42 gost

      Ge pa te bijla naša Gizela Cifer ?? Ona je maskota košnje !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2022 ob 19:15 avlee gost

      yut76t76tyoui7yu6yug

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2022 ob 4:06 Magyar Bacsi gost

      Kasač Muha????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2022 ob 4:07 Magyar Bacsi gost

      Drisloš Feri???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.