https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Odprava še zadnjih epidemičnih ukrepov

30.5.2022  

Vlada je na današnji dopisni seji določila prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanja in obvladovanje okužb s covidom-19, s tem pa odpravila še zadnje epidemične ukrepe. Strokovna skupina za covid-19 je ob tem predlagala prenehanje svojega delovanja. Minister za zdravje Janez Poklukar je predlog sprejel.

Prenehanje veljavnosti odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 po navedbah vlade pomeni prenehanje veljavnosti vseh ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja in obvladovanja epidemije covida-19. Kot zadnja sta bila v veljavi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Predlog je 25. maja podala strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi infektologinja Mateja Logar. Ob tem so v skupini svetovali, da se za preprečevanje in obvladovanje koronavirusnih okužb upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Logarjeva je za STA pojasnila, da bodo o morebitni obveznosti nošenja mask tako po novem odločale službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb posameznih bolnišnic.

Prav tako so zaradi izboljšanja stanja v skupini sklenili, da potreba po obstoju svetovalne skupine ne obstaja več, je dejala. Na ministrstvu za zdravje so potrdili, da je minister za zdravje Janez Poklukar sklep o prenehanju delovanja skupine že podpisal.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2022 ob 15:31 gost gost

      PRIŠLI VIDELI KA DO PA NAPRAVILI VPRAŠANJE ZA MILIJON STO EKIPO SO VDREKU EN MINISTER Z POKLICNO ŠOLO ŽALOST BANGLADEŠ

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2022 ob 16:13 gost gost

      NOVAKOVA LJUDMILA PA JOŠKO TA ZDAJ ŠLA V EKIPO PROTI KOVIDU VSI MO TAKOJ IMUNI NA BOLEZEN V CERKVI V PRVI VRSTI ZUNAJ NEMREŠ TO NAPISATI ŽALOST

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2022 ob 17:25 gost

      Prekmurski kloun v hramu demokracije. Večji klovni so pa še tisti ki so ga izvolili.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2022 ob 17:39 gost

      Bravo Ljudmila Novak za izrečene besede in resnico kaj se dogaja v Sloveniji. Zelo dobro povedano daje za vlado Roberta goloba kriva vlada Janeza Janše in samo oni. Kajti vse so hoteli menjati in svoje nesposobne ljudi nastaviti zdaj so se pa v hlače posrali. Zato je največji poraženec teh volitev eden in edini Janez Janša brez pardoma. Gdor drugemu jamo kopa sam vanjo pade. Zdaj bo pa debeli Zver SDS v evropskem parlamentu cmizdril kako stranka nic kriva da so tako izgubili. Gnoji nesposobni od 9 volitev v Sloveniji so izgubili 7 krat.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2022 ob 18:32 gost

        lJUDMILO IN tebe --GNOJ SO NAPRAVILI Člani SDS a žal jim je zato ker si se tele skotil in boš bik poginil! škoda njihovega semena

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.05.2022 ob 18:03 gost gost

      TIJ TELE TE PA NAJ SRBI TUJCI VODIJO SLOVENIJO MARŠ ČI BI SLOVENCI KREMENITI VOLILI BI TOJ INAČI VEN PRIŠLO IDI GAČICE LIJZAT LJUDMILI

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.05.2022 ob 18:07 gost

      Ljudmila je dobila od Goloba za spodnje seksi tangice

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.05.2022 ob 18:16 gost

      18:7 PA RDEČE ČEVLJE

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.05.2022 ob 18:33 gost

      Ljudmila se je za Brusel nabrusila v nasprotno smer "" Samo zaradi stolčka--pizda !!!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.05.2022 ob 20:53 gost

      Žan Mahnič je danes na predstavitvi za ministrico gospe Bobnarjeve izjavil da bi on sam še bolj glupi slovenski narod preganjal z vodnim topom in strupenimi plini kot je to počel Hojs. Seveda zdaj se kažejo njihovi lažnivi obrazi samo so jih ljudje prej spregledali in so jih poslali u vražju mater. Zato so izgubili volitve ker so taki luzerji kot je pizdek Žan Mahnič keri še ima viiki kremo na čobaj in dva neka veška pijanček iz stranke SDS eden ni sploh vedel zakaj je tam eden panivedel niti prebrati kar m je velevodija stranke napisal. Nažalost taki debili sedijo v hramu demokracije in se sramoti jo kako gobec odprejo. Res sami jaka racmani iz stranke SDS.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.05.2022 ob 21:39 Adada gost

      Mij pa ka delamo v bolijce pa moremo se maske nosite ,tou je se en ukrep...bedake!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.05.2022 ob 9:15 sraka gost

      čemu? saj bo čez nekaj mesecev spet isto sranje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.