https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Irena Šinko, potrjena za kmetijsko ministrico, se bo zavzemala za trajnostno kmetijstvo

31.05.2022 ob 11:00  

Pred pristojnim odborom DZ se je danes predstavila tudi kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko in zaslišanje tudi uspešno prestala. Kmetovanje v Sloveniji bo po besedah kandidatke trajnostno s poudarkom na ekonomski učinkovitosti pridelave, varovanju okolja in socialni vzdržnosti. Na področju gozdarstva bo poudarek na dodani vrednosti lesa, na področju prehrane pa nadaljevati promocijo slovenske hrane.

Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je danes uspešno prestala zaslišanje pred odborom DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Da je bila njena predstavitev ustrezna, je glasovalo 10 poslancev, štirje so bili proti.

Šinkova je pred zaslišanjem poudarila, da se bo zavzemala, da kmetovanje v Sloveniji postane trajnostno s poudarkom na učinkoviti ekonomski pridelavi, socialni vzdržnosti in varovanju okolja. 

Hrana mora biti po njenem prepričanju pridelana čimbolj lokalno, varno in na tradicionalen način, oskrba nemotena in z večjo dodano vrednostjo. Pri tem je pomemben učinkovit nadzor nad izvorom. Predelava pa mora biti okolju prijazna, podnebno nevtralna, ohranjati mora biotsko raznovrstnost. Razvijati je treba nove, trajnostne načine kmetovanja in zmanjšati vnos fitofarmacevtskih sredstev. Na zaščitenih površinah pa je treba spodbujati ekološko kmetijstvo, je poudarila.

Kandidatkin cilj je povečati samooskrbo hrane znanega porekla ter čim več te hrane zagotoviti javnim zavodom. Pomembna je po njenih besedah krepitev pravičnega partnerskega sodelovanja med deležniki, pri čemer je treba poskrbeti za povečanje dodane vrednosti zlasti pri primarnih proizvajalcih. Povečala bi rada prodajo neposredno na kmetijskih gospodarstvih ter poskrbela za socialno vzdržnost. Pri tem je omenila krepitev podeželja in dvig ugleda kmetov. Za to bo treba pripraviti nacionalni program samooskrbe s hrano in določiti cilje, je podčrtala.

Kmetijstvo bo treba prilagoditi podnebnim spremembam ter poskrbeti za dobrobit živali. "Treba bo zmanjšati izpuste toplogrednih plinov in prilagajati kmetijstvo: investirati v nakupe rastlinjakov, nove tehnologije, pridelovalcem pomagati z namakanjem, protitočnimi mrežami in zavarovanji," je naštela ter izpostavila, da se bomo morali kot država opredeliti do protitočne obrambe. 

Na področju gozdarstva si bo prizadevala, da gozdovi ostanejo odprti, "ustrezno pa bo treba sankcionirati tiste, ki delajo škodo". Pri gozdovih v zasebni lasti je težava razdrobljena lastniška struktura, treba bo povečati delež državnih gozdov. Prizadevanja za povečanje dodane vrednosti so po njenem ostala na papirju, zato bo nujen učinkovit in ustrezen nadzor nad prometom gozdnih asortimentov. Za višjo dodano vrednost lesa bo treba posodobiti akcijski načrt.

Na področju divjadi in lovstva je treba skrb nameniti hitrim in učinkovitim postopkom za povrnitev škode. Področje čebelarstva je po njenem mnenju v zadnjem času doseglo velik napredek, delo bo treba nadaljevati ter spodbujati mlade za to panogo in kmete k zasaditvi čim večjega deleža medovitih rastlin. Pri ribištvu bo treba zagotavljati pomoč na področju oviranega ribolova.

Pri prehrani pa je treba po njenem prepričanju nadaljevati sheme kakovosti, povečati promocijo slovenske hrane ter oblikovati načrt za manj izgub in manj odpadne hrane. Povečati je treba dobavo lokalno pridelane hrane predvsem javnim zavodom, je še dejala in dodala, da bo vse to možno izvesti le z ustreznimi pravnimi podlagami in dobrim sodelovanjem, poroča STA.

Foto: izrez iz videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2022 ob 11:31 gost

      Ljudmila Novak bo dobila Nobelovo nagrado za največjo budaleščino v Sloveniji

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 20:48 kilonja gost

        Ludamila Novak je na nivoju nove vlade, vse kar ima za povedati je , pljuvanje po Janši.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2022 ob 11:43 gost

      Bravo zalo Leo je gledati po 30 etih dogajanje v hramu demokracije ker se predstavljajo pametne gospe. Res prizadeti desni moški šovinisi pa nim mečejo polena pod noge. Samo v ta polena se pa oni sami za pečejo ko se smesijo in ne vejo niti enega stavka pametnega izpustiti. Res smo imeli de bilo vlado 2 leti. Zdaj se vidi razlika med kandidatkami za ministrice in tisti ki jih zaslišujejo. Kandidatke povezano konkretno razumljivo vejo odgovarjati klub vprašanja kera postavljajo desni debili kot da so nekje za šankom ne pa v hramu demokracije.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 13:40 Lendava gost

        Nepismen pisec🤣🤣, ko pa je končal osnovno šolo v Sloveniji po "štrukljevem" urniku in normativih, smatram, da tudi poštevanke ne obvlada !?

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2022 ob 11:49 gost

      Ljudmila Novak rešuje ugled desnih debilov keri si se vedno delajo sramoto v evropskem parlamentu in v svetu. Kajti ona je edina ki upa povedati kaj je prav in kaj narobe. In pri tem nerbi taksta od debila Janeza Janše. Kajti ona je pmetna pravičen, za resnico in da se pove kaj gdo dela in govori narobe. Bravo Ljudmila Novak. Če bo gospa kandidirala za predsednico države jo takoj volim čeprav ne volim nikoli desnih deilobv. Ker ona nespda med te posrance.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 15:27 gost

        DESNI SE poserjemo tebi in še komu na glavo ki je tako prazna kot balon ki vsakčas poči!!!!!! Boste videli so rekli slepi !!!! In vsaj tega starega reka se držite levojajarji saj še niste prišli na sceno !!!!!! Take gamadi še nismo in je več tudi ne bomo doživeli !!!!!!!! Od obljub se neda živeti, za realizacijo pa sposobni niste !!!!!!! Bomo doživeli , preživeli pa sigurno NE !!!!!!!!

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 20:49 kilonja gost

        Haha, Ludamila drugega ne ve kot je srati po Janši, edino to jo ohranja na politični sceni, cenena populistka ki je želela biti večja od Janše, samo ni šlo pa je popušila na celi liniji, zdaj pa že nekaj let levakom leze v debelo črevo.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2022 ob 11:55 gost

      Mi ne rabimo nobene vojne ampak se bodo brez tega poklali med sabo !!!!!!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2022 ob 12:00 Magyar Bacsi gost

      Julka je fajn damica.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.05.2022 ob 12:01 gost

      Jebemti pa takšne poslance ,ki se med seboj rukajo . Malo mar jim je za Slovence , glavno da sedijo na riti in vlečejo dobre plače . Marš golazen pokvarjena

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.05.2022 ob 12:05 antiJanČist gost

      Janša je v zadnjem desetletju že 4x izgubil volitve. Zgodba SDS he sesuta za vedno. Tudi Tonin se utaplja. Vedno napoveduje 20% ali več, konča na pol manj in prodaja izboljšanje rezultata. Megla.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 15:30 gost

        V SDS in NSI so gospodje !!!!!!!!!!!!!! Levojaja gamad pa se bo mogla DOKAZATI in preživeti--butalci !!!! Sami sebi serjete v važne gobce !!!!! Bomo videli !!!! Potem pa metek dreka v čelo !!!!!!!!!

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 20:51 kilonja gost

        Prejšnje volitve je Janša gladko dobil, niso pa dovolj dobili morebitni koalicijski partnerji .

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.05.2022 ob 12:15 gost

      Megla je demokracija in tudi Slovenija vsaj še 30 let !

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 20:07 123 gost

        Nsi in SDS so večinoma lopovi, s tem da počivalšek zdaj že proti Janši pa tudi NSI ni več zaveznik ker vsi vidijo da se z Janšo daleč ne pride

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.05.2022 ob 12:29 gost

      Zdaj se pa je še oglasil mlajši Janez Janša ki nima pojma kaj je politika in kako deluje ozadje kerom je njegov oče mešalec,, dreka,, že 30 let. Kako sploh upa kriizrati gospo Ljudmilo Novak kera je za njegovega lažnivega, škodljivega, manipolatorskega itd očeta gospa z veliko začetnico. Kajti njegov oče janez Janša je v sveto največji debil poleg Trampa.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.05.2022 ob 12:41 TO STE VOLILI SLOVENČKI gost

      TO STE VOLILI SLOVENČEKI, ne zdaj jokat, ka se pa ministrov tiče, če bi tja postavili magarca (osla) bi ga svoboda izvolila tako je naročeno ubogim poslancem, čeprav v ustavi piše 82. člen " POSLANCI SO PREDSTAVNIKI VSEGA LJUDSTVA IN NISO VEZANI NA KARŠNJAKOLI NAVODILA" kaj se pa dogaja pri nas ? Poslanci morajo glasovati in tudi glasujejo vsi do zadnjega po navodilu Goloba IN TO BI NAJ BILA DEMOKRACIJA V SLOVENIJASTANU ?

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 13:00 AAAAAAAAAAAAA gost

        TO STE VOLILI SLOVENČKI ti si pa rejsan svečkar vej pa sigdar je bilou tak ka so svoji svojoga poprli, kak da je Janša kdaj poudpro nasprotnika. Pokaži mi enoga pa dobijš 1000 Evro.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.05.2022 ob 12:44 gost

      Bravo gorička IRINKA, boš delala red in pregnala lopovske janšiste. Ljudmila Novak pa preganja lažnive janšiste v Bruslju kere vodi lažnivi Zver. Laže kak njemi smrdijo noge. Ta Zverina je že od negdaj bil lažnivec, še ko je bil član Zveze Komunistov Jugoslavije.

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.05.2022 ob 12:50 gost

      Hi,hi,hi,Luda Mila najbolj sere po Sloveniji in prodaja pravljice bruseljskim starčkom.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 15:34 gost

        Iz GORIČKOGA niti dober veter ne piha , nej ka bi bil dober človik !!Ona niti dobro ne vijdi ,nej da bi kaj napravila !!!!! BOSTE DOŽIVELI pa mi te povejte !!!!!! Ona sama nemre nič , ostali vsi pa so budale !!!!!!!!!

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.05.2022 ob 12:52 gost

      Čestitam na potrditvi, kljub temu, da je to samo formalnost, pa saj slabše kot trdijo ljudje je bil Židan pa že ne more biti.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.05.2022 ob 12:56 gost

      In sedaj vic stoletja, če ne univerzuma, g.Židan bo baje svetovalec trgovcu g. Hanu, pardon,gospodarskemu ministru g.Hanu v njegovem resorju, pa če to ni ubitačna kombinacija , trgovec in koršmit povezana kot eno 🤣🤣.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.05.2022 ob 13:28 gost

      Zame osebno politiki delujejo kot otroci v vrtcu !!!!!!!!!!!!1

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.05.2022 ob 13:39 gost

      Za ljudi ne naredijo nič,,,,,naredijo pa samo za svoje riti,,,,,,,,,

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.05.2022 ob 13:43 Janči gost

      Predlagam rešitev za dva problema: nova kmetijska ministrica naj se v službo v LJ vozi z letalom in na poti tja in nazaj posipava oblake proti toči.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      31.05.2022 ob 13:54 gost

      Koliko politikov je iz teh krajev že toliko let v parlamentu pa mi naj nekdo napiše kaj so sploh naredili v teh letih za naš okraj

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      31.05.2022 ob 13:57 gost

      Goričanec ti gledaš kako kdo zgleda ali kdo kaj naredi ! Ti si pravo slovo ,ki ga je potrebno iskati z reflektorjem . Zabljuženi do konca ni ti pomoči , samo matilda te reši !!!!!!!!!!!!13:42

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      31.05.2022 ob 15:37 gost

      Največ dobrega Horvat Jožef iz NSI !!!!!!! Sledovi njegovih zaslug so vidni !!!!!!!!

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      31.05.2022 ob 15:38 gost

      Ljudmila Bravo Bravo Zverino si popackala do konca . Laže kot lažnivi kljukec.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      31.05.2022 ob 16:11 gost

      Jožek Horvat ima res pokazati 3.300 elvcev iz Mure na cesti zaradi takega gnoja in njemu podobni.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      31.05.2022 ob 16:24 gost

      Ja BOSCOROL pa je doniral 21 miljonov eur Ajdovski občini , da za gradnjo zdravstvenega doma , helikopter reševalnega centra in ureditev okolice . Vsaka mu čast !

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 16:38 gost

        Revček Boscarol ! Še malo pa bo pred parlamentom. Upam da mu bo levica ves denar pobrala. Gremo Kordiš

        1 10 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      31.05.2022 ob 16:35 gost gost

      TOJ SU LUZERI NEJ POSRANCI CELA LEJVA STRAN SE JE ZAPOSLILA V VLADI ČI JE TOJ DEMOKRACIJA REJSAN DE TRBELO KRAMPE IN LOPATE NEJ PONIJE PRIPRAVITE ŠUNKE ZA MINISTRICO LEKAJ JE NEKOČ RADA MEJLA TAK GUČIJO PO GORIČKOM

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 16:40 gost

        Zdaj fašist desni zaposluje v državni upravi celo vlado. Trikrat je bil v vladi in trikrat je zaposlil celo vlado domobrancev.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      31.05.2022 ob 16:40 gost

      16:38 Nehaj bedak pisati !!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 16:44 gost

        73 letni pa ti si NORC da se tega splph ne zavedaš ,še manj pa da si pomaga š si resnično za Ormož (16:40)

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      31.05.2022 ob 16:46 gost

      Kozojebo marš govno sa juga 16:38

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      31.05.2022 ob 16:49 gost

      Masnolasa perjanica ,ki serje po srbski glavi

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      31.05.2022 ob 16:52 gost

      LUZER BOSANSKI ŽIVEČ NEKJE V POMURJU BOGI ZA HRBTOM ,JE PA ZA NAS DOBRO DA TE NE VIDIMO

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      31.05.2022 ob 17:36 gost

      Viš,viš,gospa se bo zavzemala za trajnostno kmetijstvo,ker le-to veliko prispeva k trajnostnem razvoju, juhuhu 🤣🤣.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      31.05.2022 ob 17:55 gost

      Masno lasi si najšo bogovsko slujžbo pa se smige z vas domobranci. Bravo IRINKA in LJUDMILA zajebavata desničare !

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      31.05.2022 ob 19:29 gost

      Inflacija pod vlado Janeza Janše 8 procentov. Rejsan bedak je pred volitvami lajal kako nam gre dobro. Pa vlado kera odhaja zapreti do leta 3000. Vej pa to infaijo neresi sam bogec Nej pa bio kera vlada.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      31.05.2022 ob 19:45 gost

      Vej pa črnuhi janšistični lažejo kak usta odprejo. Glavni gobec je zdaj ZVER v Brusli. Laže ka vse smrdi.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      31.05.2022 ob 20:04 Netrajnostni turizam gost

      24sata.hr//sud-otkantao-paladinu-neces-dobiti-milijune-ali-moras-nam-platiti-100-000-kuna-troskova

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      31.05.2022 ob 20:23 gost gost

      PA JE MOŠKI ALI ŽENSKA KAK VUN VIDI

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      31.05.2022 ob 20:26 Karel K. gost

      Zaživel bo nekdanji "Panonma" sistem kmetijske politike, ko bodo privilegirani dobivali subvencije in nepovratna sredstva, da bodo spet lahko kupovali avte, zidali privatne hiše in podobno, kot je to bila praksa pred letom 1990. Pridelava hrana bo v drugem planu, glavno, da se bodo njive orale, da ne bodo zaraščale z grmovjem.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      31.05.2022 ob 20:33 Karel K. gost

      Kar pa se tiče medsebojnega retoričnega spora med Zverom in Ljudmilo glede volitev pa je res, da Janša ni izgubil volitev, volitve so izgubile stranke katere so tvorile Šarčevo vlado, saj so vse tri izpadel iz parlamenta, DESUS, Počivalšek-Cerar, Šarec in Bratuškova. Janša ima sedaj celo 2 poslanca več kot v prejšnjem poslanskem sklicu. Novakova pa se naj tudi preveč ne hvali s svojo NSI in s svojim krščanstvom, katero je zagrešilo enako mnogo zločinov, kot titoizem in druge diktatoirske vladavine v 20. stoletju. Stranka je dobila manj kot 7 odstotkov glasov in dejansko ni izboljšala rezultata od prej. Prodajati to pravljico o referendumu proti Janši je zlonamerno in nehigienično. SWlovenski narod je naiven in je verjev v pripoved, da bo Golob drugačen, da bo prinesel spremembo sedanjega političnega sistema v Sloveniji, torej Kučanovega in Janševega. Zato je zmagovalec, poraženca pa sta oba omenjena pola. Vendar se je Slovenski narod spt, kot že ničkolikokrat zaletel, opekel in je volil preteklost.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      31.05.2022 ob 22:04 gost

      Luda Mila je bivša učitelica, toliko o njeni inteligenci.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      01.06.2022 ob 9:23 Ofeden gost

      Čestitke novi ministrici. Lahko smo ponosni, da je Prekmurje dobilo resor, ki si ga zasluži.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 10:19 gost

        gnes je ži vsake lejko minister, pomale ta že tudi hoblaj pa debela deklica na vrsti, župan pa bou lekič strij djouži

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 10:27 Karel K. gost

        Kmetje so tudi del gospodarstva vendar se ne smemo prodajati prekmurci kot le kmetje, saj nas itak onstran Mure imajo za kmetavzare. Pomurje je potrebno industrijsko razviti, v kmetijstvu ni bodočnosti, saj je pa Prekmurje le ena mala njiva za razmere Nemčije ali celo Avstrije.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      01.06.2022 ob 9:34 gost

      Daj , daj samo nakladanje vseh ministrov borili so se za svoje riti Niso se borili niti prej niti sedaj se ne bodo . Obljube nam ne pomenijo prav nič , dejanja so tista ki štejejo .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.