https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Črenšovcih potekala območna revija poustvarjalcev glasbenega izročila

Črenšovci , 31.05.2022 ob 14:10  

V nedeljo, 29. maja 2022, ob 17. uri je v Kulturni dvorani v Črenšovcih potekala Območna revija poustvarjalcev glasbenega izročila NAPEV – ODSEV »Pozdravljam te, cvetoči maj!«, ki sta jo organizirala OI JSKD Lendava in KTD Črenšovci.

Predstavilo se je 8 skupin: Ljudske pevke upokojenke iz KTD Črenšovci, Črensa in Ljudski godci iz KTD Črenšovci, Kajerof Duet iz KD Kajer Bučečovci, Duet Béročka iz Zavoda Herbija Prlekija, Gomilički Dégaši iz KD Gomilički Dégaši, Ljudske pevke iz KD F. S. Finžgarja Žižki, Ljudska pevca Olga in Anton Donko iz KD F.G. Bistrica in Ljudski pevci in godci Gaberski Mantraši iz KD Zarja Gaberje.

Prisotne je uvodoma pozdravila županja Občine Črenšovci Vera Markoja. Program je povezovala Andreja Sever. Nastopajoče je strokovno spremljal Klemen Bojanovič. Ob koncu prireditve v zahvalo vsem prizadevnim vodjem nastopajočih skupin sta Vera Markoja, županja Občine Črenšovci in vodja OI JSKD Lendava podelili priznanja.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

 *Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2022 ob 15:19 KUD Melinci gost

      Lepo !!! Dosti mladijne je bilo !?????? Škoda, pesem gre v pozabo in z njo slovenski narod !!!!!!!!!! Kdor zaničuje domačo pesem ,nima prihodnosti !!! Zato čestitke vsem in vsakemu posebej za trud in ohranitev domače ljudske pesmi !!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2022 ob 17:30 ojh gost

        KUD Melinci .............. Vij na Melincaj še lűjčate kamenje za ljudmi ? Pijtam za kolego nema interneta

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 19:41 melinčar gost

        Na Melincaj smo dobri kulturni ljudje doma ,kjer nam v prsih pravo slovensko srce igra !!!1

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2022 ob 17:28 kapca gost

      Horvata pa niso povabili ,da bi ,kaj povedal oziroma zlagal .

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.