https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenci se bodo tudi letos spremenili v Mačje mesto

Radenci, 12.06.2022 ob 11:00  

V Radencih bo v petek, 17. in soboto 18. junija potekala velika mačja zabava.

Programska vodja Mojca Marovič in Luka Ajlec sta pripravila pester program, ki pri otrocih spodbuja domišljijo, kreativnost in igrivost. Radenci se bodo letos spremenili v Mačje mesto že osmo leto zapored in prireditev vsako leto obišče tisoč večjih in manjših ljubiteljev navihanih kosmatink.

Napoved pestrega poletja v Radencih

»Z Mačjim mestom v Radenskem parku odpiramo sezono poletnih dogodkov v Radencih. Mačje mesto je dogodek, ki je namenjen otrokom, posvečen častnima občanoma Občine Radenci g. Kajetanu Koviču in g. Lojzetu Logarju. Zavedamo se da so za turistični kraj, kot so Radenci, gradnik uspešne zgodbe tudi dogodki. Letos smo od zbrane turistične takse namenili 100.000 evrov za poletne dogodke. Vabljeni v Radence«, pove Roman Leljak, župan Občine Radenci.

Pred počitnicami – zabava doma

Vsi otroci se veselijo počitnic, a nimajo vsi enakih razlogov za veselje. Veliko otrok žal počitnice preživi doma. Mačje mesto ustvari pravo počitniško vzdušje in park v Radencih spremeni v povsem drugačen kraj. Prostor, kjer vlada brezskrbnost, igra, kreativnost in veselje. »Ko smo snovali Mačje mesto nas je vodila vsebina knjige Kajetana Koviča Maček Muri. Kajetan Kovič je otroštvo preživel v pokrajini ob reki Muri, s starši živel tudi v Radencih. Po selitvi v

Ljubljano je z njim potoval tudi njegov črni muc. V Radencih pa so ostali njegovi sorodniki in bratranec Maček Mijav, ki vsako leto za dva dni prevzame ključe mačjega mesta in skupaj z otroci, njihovo ustvarjalnostjo in razigranostjo zasedejo površine Radenskega parka. Prireditev ima kulturni, športni, rekreacijski in izobraževalni pomen in je namenjena celotni družini.», poudarja Mojca Marovič.

V petek se bo druženje pričelo ob 9. uri. Za otroke Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, Osnovne šole Kapela in Vrtca Radenci se bo odvila gledališka igra. Za bolj aktivne obiskovalce pa bodo na voljo različne športne igre in napihljiva igrala. Program se zaključi ob 12.15, s slavnostno podelitvijo nagrad literarnega natečaja Sanje so velika Skleda.

 

Mačke plešejo, kjer Čuki igrajo

V soboto je mačje rajanje predvideno od 10. do 18. ure. Na voljo bodo različne ustvarjalne delavnice, mačji časopis, knjižnica pri Muriju, cirkuška pedagogika, tržnica lokalnih dobrot in razstavljavci, Mijau fit in pestro dogajanje na odru.

Na Mačjem odru pa ne gre zamuditi koncerta s Čuki, ki se bo pričel ob 16. uri. »Lansko leto smo bili izredno hvaležni, da smo lahko izpeljali Mačje mesto in največje veselje obiskovalcev je bilo čutiti ravno ob nastopu Čukov. Letos smo se odločili ponoviti dobro prakso«, dodaja Luka Ajlec.

* Foto: občina Radenci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2022 ob 16:11 gost

      Selendra…greznica in stari pofukani komunisti…bivši oficirji..policaji in njihove potrošene kurbetine..mlajši pa drogeraši in lenuhi..dobro da imajo vsaj Ljeljaka da se nekaj dela in dogaja..turizem pa itak propast z to smrdljivo usrano Savo…hoteli odlagališče starine in vitamin kriplov…mesto obupa in bede…jebeš Radence

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2022 ob 16:14 gost

        Leljak se bo letos na županskih volitvah na jesen SPELAL ,ker leti preveč kritik okrog njega

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2022 ob 20:08 gost

      Brez Leljaka bo totalna tema v Radencih…kot že leta pred njim…ti jugovići so pocuzali Radence v preteklih letih…dobro da počasi krepajo in se redčijo oficirčine,žandarji in usrani cariniki kateri so te na meji jebali za kilo kave in salamo…mrš

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.06.2022 ob 20:29 Magyar Bacsi gost

      Lijak - domobranec se bo podrislal in ukozil!!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2022 ob 12:31 gost

        20:29 MUJO BOSANSKI SE TI JE GOLOB POSRAL NA LUBENICI IN TI JE POŠKODOVAL SIVE SELICE hi,hi,hi,hi,

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2022 ob 7:29 vuf gost

      torej marsikaj, samo v zvezi z mačkami ne bo nič. prav bolan naziv projekta!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.