https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štihec od države ne bo dobil evrov, ampak jih bo moral dati

26.10.2011 ob 10:21  

Višje sodišče je odločilo, da murskosoboški župan Štihec ni upravičen do odškodnine v višini 2000 evrov. 


Višje sodišče je tako spremenilo sklep okrajne sodnice Tatjane Sotlar, ki je v primeru Štihec (ta je od države zahteval odškodnino zaradi omejevanja gibanja in komuniciranja med preiskavo v primeru Piramida marca lani) odločila, da mora država Štihcu izplačati 2000 evrov. 

Višje sodišče je odločilo, da Štihec ni upravičen do odškodnine in da mora sam plačati 650 evrov pravdnih stroškov. Tako je bilo ugodeno pritožbi pravobranilstva, s tem pa je bilo odločeno, da policisti županu v času afere Piramida niso neupravičeno ali protizakonito za nekaj ur omejili gibanje in možnost komuniciranja.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.