https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so se ponovno zbrali ljubitelji starodobnikov

Obrtna ulica , 04.06.2022 ob 11:45  

V soboto, 4. junija, je v Murski Soboti potekal že 29. mednarodni rally Veteranov “Prekmurje 2022”, ki ga organizira Motoklub Veterani iz Murske Sobote.

Ljubitelji starodobnikov so se dopoldan zbrali na Obrtni ulici 28 v Murski Soboti in se podali na prijetno progo.

Proga je bila tudi dovolj zahtevna, saj je zahtevala od tistih, ki so se odločili za tekmovalni del vse njihovo znanje in spretnosti. Dolžina proge je znašala približno 78 km.

Na tekmovalno kontrolnih točkah pa so lahko vozniki pokazali svoje spretnosti s starodobnikom.

Prireditev je bila tudi turistično pokrajinsko obarvana, saj so si udeleženci na progi lahko ogledali Plečnikovo cerkev Bela golobica v Bogojini.

Na srečanju je bil mogoč tudi ogled prostorov društva za ohranjanje tehnične kulturne dediščine Janeza Puha iz Ljutomera, ki so v svojih društvenih prostorih uredili muzejsko zbirko Janeza Puha, ki je bil na prehodu iz 19. v 20. stoletje velik izumitelj v motociklizmu in avtomobilizmu.

Nato pa so si še lahko ogledali center kulturne dediščine Odranci.

Gre za muzej na prostem, kjer se ob prireditvah izvajajo dejavnosti običajev in ohranjanje podeželske dediščine.

To srečanje, na katerem je bilo poskrbljeno tudi za dobro jedačo in pijačo, pa je bilo tudi prvo srečanje v letu 2022, ki se je štelo za prvenstvo Zveze SVS.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2022 ob 12:48 gost

      Rdeč motorino je pravšnji za debelega

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.