https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Poslanci potrdili ministrsko ekipo 15. slovenske vlade

01.06.2022 ob 15:00  

Poslanci državnega zbora so s 53 glasovi za in 28 proti potrdili ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob. Slovenija je s tem dobila 15. vlado, ki jo bodo sestavljale stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica.

Predsednik vlade Robert Golob je ob predstavitvi liste ministrskih kandidatov v DZ dejal, da so ekipo sestavili iz izkušenih politikov in strokovnjakov, saj ne želijo, da bo "vlada novincev potrebovala 100 dni miru, ker vemo, da ga ne bomo imeli," je dejal. Zaveda se namreč, da so razmere v svetu zaostrene.

"Ko gre za del vladne ekipe, ki ima politične izkušnje, je Golob naštel, da gre za politike, izkušene na mednarodnem področju, kot je denimo nekdanja evropska poslanka, v državni politiki, kot je nekdanji predsednik vlade, ter politike z izkušnjami na lokalnem nivoju, tudi z županskimi. "V vlado združujemo vse segmente političnega življenja," je dodal Golob.

Druga polovica vlade so strokovnjaki, med njimi nekaj takih z akademskimi karierami in nekaj takih, ki so svoje dosežke realizirali področno in jih širša družba kot takšne tudi prepoznava, je navedel.

Vlada je nadalje uravnotežena tudi po spolu, saj je več kot 40 odstotkov ministric. Ne zato, ker bi to bilo "moderno, ampak zato ker verjamemo, da lahko samo z ravnovesjem in uravnoteženostjo dosegamo rezultate", je dejal premier.

Med ministri je tudi pet doktorjev znanosti in tudi sicer "visoko usposobljeni ljudje". Golob zato ugotavlja, da prihaja vlada, na katero bomo v kratkem lahko vsi zelo ponosni, saj bo delala za korist vseh državljanov.

V svoji predstavitvi je naštel prednosti vseh kandidatk in kandidatov. Tako je denimo izpostavil mednarodne izkušnje in bogato kariero v Evropskem parlamentu kandidatke za ministrico za zunanje zadeve Tanje Fajon. Luka Mesec bo po njegovih besedah zaradi aktivnosti na področju socialnih pravic in borbe za pravično državo dober minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poudaril je pretekle izkušnje kandidata za obrambnega ministra Marjana Šarca z vodenjem vlade, pred tem pa tudi občine. Izkušnje v slovenskem in mednarodnem prostoru ter jasna in odločna stališča bodo po njegovih besedah kandidatki za ministrico za pravosodje Dominiki Švarc Pipan pomagale pri vračanju veljave pravni državi.

Kandidat za ministra za infrastrukturo Bojan Kumer ves čas niha med gospodarstvom in izvršno oblastjo ter ima občutek za zakonodajo, je dejal Golob. Naloga kandidatke za ministrico za notranje zadeve Tatjane Bobnar bo po njegovih besedah depolitizacija policije, pri čemer ji bo koristilo dobro poznavanje policijskega ustroja.

Predstavil je tudi druge ministrske kandidate, kot zadnjega kandidata za ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana: "Ne samo, da je izjemen človek, pač pa je eden redkih, ki so si pred leti upali povedati, da sistem ne deluje."

Zahvalil se je poslancem, ki so v preteklih dneh izrazili podporo ministrskim kandidatom. "Zadovoljen sem, da imamo tako dobro ekipo, in se veselim prihodnjih tednov, mesecev, let in mandatov, v katerih vem, da bo ta ekipa dosegla dobre rezultate," je poudaril.

Seja se je sicer začela z minuto molka v spomin na tržaškega pisatelja Borisa Pahorja, ki je v ponedeljek umrl v 109. letu starosti.

DZ je na začetku seje potrdil predlog mandatno-volilne komisije, da v času dokler poslanec Robert Golob, ki so ga 25. maja izvolili za predsednika vlade, opravlja funkcijo predsednika vlade, funkcijo poslanca DZ opravlja dosedanji župan občine Borovnica Bojan Čebela.

Med kandidati za državne sekretarje se omenja tudi Dejan Židan naj bi postal državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo.

Poslanci potrdili ministrsko ekipo

Vladno ekipo so podprli poslanci Svobode, SD, Levice in poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath.

Nova vladna ekipa bo, tako kot prejšnja, sprva štela 17 ministrov, trije bodo brez resorja. Po sprejetju predloga sprememb zakona o vladi, ki ga je SDS s predlogom za posvetovalni referendum začasno zaustavila, pa bo vlado po napovedih sestavljalo 20 ministrov, eden bo brez resorja.

Vseh 17 ministrov nove vlade je pred DZ že zapriseglo, da bodo spoštovali ustavni red, ravnali po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi delovali za blaginjo Slovenije.

Po napovedih se bodo novi ministri s premierjem Golobom še danes sestali na prvi seji vlade, ki bo, glede na prakso, predvidoma namenjena tudi najpomembnejšim kadrovskim vprašanjem, med drugim imenovanju državnih sekretarjev pa tudi direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom), direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) in generalnega direktorja policije, poroča STA.

Po izvolitvi in zaprisegi vlade v DZ je dosedanji predsednik vlade Janez Janša svojemu nasledniku na premierskem stolčku Robertu Golobu predal vladne posle. 

Foto: Vlada RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2022 ob 15:58 Gost4673 gost

      Ka za zrnja je golob pojo?

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 19:04 123 gost

        Odhod fašistične vlade pomeni tudi da Matoz odhaja z DUTB ker nima več kritja pri šiptarju, potrebno bo najti nove poti za krajo

        11 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 21:03 kilonja gost

        On ima rad mleto "zrnje " v belem prahu, skozi nos pa to...viš da kuj pleše pa take pa to.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2022 ob 16:02 gost

      Golob se bo usral in evo ti JJ nazaj !!!!!!!!

      26 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2022 ob 16:08 Vuk Rupnik gost

      Jaz sem že zdaj tak ponosen na njih, da jim bom kar pesmico napisal pa izdal v knjižni obliki. Edini, ki od te vlade kaj morda lahko naredi je Mesec. Čeprav malo zmeden in zadrogiran imam upanje, da bo edini, ki se bo zavzel za delavce, zvišal plače, ukinil dodatno zdravstveno zavarovanje, od delovne inšpekcije zahteval bolj učinkovito delovanje proti delodajalcem, ki izkoriščajo delavce. Glede tega mislim, da bo več storil kot Janša, vsaj upam, da ne govori v prazno in misli resno. Pa Kordiža bi se moral nujno rešiti, ker meče zelo slabo luč na stranko, on je nekaj podobnega kot Grims pri SDS.

      3 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2022 ob 16:16 gost

      Ptičica , vidi se ti na faci . To je za tebe in tvoje ministre & kompani . Mi bomo pa ostal na drobtinicah pa še za te se bo potrebno boriti .

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2022 ob 16:29 Prekmurec gost

      Še začeli niso pa se po vseh medijh samo hvalijo kako bodo uspešni. Pogrnili so že ko vzeli Šarca in Bratovškovo. Mogoče pa to smatrajo za uspeh.

      23 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 21:04 123 gost

        Praviš ka se nova vlada hvali, Janševa pa samo šinfa, pustite naj delajo pa bomo videli, samo Janševa vlada je že prvo minuto napravila oviro, zdaj pa naj nekdo pojasni zakaj je Simič, Matoz odstopil pa ju nihče ni omenjal da bosta zamenjana

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 22:51 prvijunij gost

        Bratovškova? Kdo je to? Kakšna nova? Jaz poznam samo Alenko Bratušek. Torej Bratuškovo.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2022 ob 16:33 gost

      Vsi so to komunisti in vsi in vsi propadli in zavozili Slovenijo , dobili pa ste dobre službe kjer znanje ni potrebno

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2022 ob 16:41 Janči gost

      Bomo videli, bomo videli. Pa še pregovor, ki pravi: Lastna hvala, cena mala.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2022 ob 16:48 gost

      Golob najprej kaj naredi za ljudi ne samo za elito banda pohlepna ,,,,,,,to ne bo dobro !!!!!

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2022 ob 16:54 rotototo gost

      Bravo Robert. Ljudje smo jasno povedali, da je janšizem potrebno ugasniti. In že ugaša.

      8 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2022 ob 17:03 gost gost

      TI TELE KUMUNISTIČKO UGAŠA ROBERT ŽIDAN IN OSTALI BOMO VIDELI NEJ KA BI PA BICIKLE VEN VLEKLI SAMO STE NAJEBALI TAM MO MI Z KMEČKIMI ORODJI

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 17:06 gost

        Z vilami in krampi jebo ga bok !!!!!!!!! Kdaj pa je bil komunist pameten to mi povej ,kakšnega poznaš ?

        17 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 21:13 Štef gost

        Tak naglas omenjaš komuniste,predvsem pa vzemi kako literaturo in boš izvedel da je Janša bil velik komunist in za njega so bili protesti in to brez solzivca in vodnih topov,

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2022 ob 17:10 gost

      Zdaj bodo morali ti ministri delati dan in noč golob jih bo teral kot norce ..... mi bomo pa plesali celi dan in noč

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2022 ob 17:43 gost gost

      KURCA MO PLESALI TERALI MO JE EDNOGA PRIMORCA ČAKAMO KA DA PENEZE JELI GOSPOD VUK KJE JE POMURKA EDNI PA ŠE DOLŽNI ZA MURO PA NIKOME NIŠTA DRUGO TOVARNO ODPRE PA DELA DELE TO JE POSEL

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.06.2022 ob 17:52 gost

      Ajmo v akcijo nič nas ne sme presenetit ??????

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.06.2022 ob 18:27 Karel K. gost

      To bo zanimivo, kaj se bo iz tega jajca izvalilo ali bo oglato ali pa špičasto. Golobovi so še vedno v predvolilni tekmi, še vedno le kritizirajo Janšo in pravijo, da bo težko popraviti njegove stranpoti. Torej že iščejo alibi za svojo nesposobnost, za svoje nedelo, za svoje napake, namesto da bi govorili o napredku, razvoju o blaginji. Janševi pa tudi malo pretiravajo z hvalospevi Janševi vladi, saj ni tako idilično stanje v državi. Vse se lepo kaže, vendar je res, da se je gospodarstvo hranilo iz denarja posojil. Janševi tudi nikakor nočejo priznati, da je njegova vlada padla zaradi prijateljevanja z Orbanom, posebej zaradi tega, ker je hotel celotno Slovenijo prodati Madžarskim oligarhom, kar je maloumno dejanje. Zato ni res, da je za njegov padec kriva propaganda in mediji naklonjeni Kučanovim titoistom. Ti sploh nimajo pojma o tem, kaj je socializem in kaj komunizem, sedaj so pijani od pirove zmage, da so vrgli Janšo, ciljev pa nimajo nobenih, ne socialističnih ne kapitalističnih, glavno, da so dobili dobro plačana delovna mesta.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.06.2022 ob 18:43 gost

      Na koga mo ponosen ?Na Golobečega pa vse ovo sranje ka je pred pragom ostalo in tisto kanzobačo ?Gonite se si v trij pizde

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.06.2022 ob 18:47 gost

      Odhaja vlada, ki je ljudem dajala, prihaja vlada, ki vam bo jemala. Ampak, zblojena večina je tako hotela.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2022 ob 7:02 gost gost

        počakajmo vsi skupaj, delo vlade bomo lahko ocenili po koncu mandata oz. že po kakšnih 100 dneh dela se bo videlo kam se nagiba .....

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.06.2022 ob 19:02 gost

      Ljudje se sedaj toliko ne obremenjujejo z vlado , čas dopustov je na morje je potrebno in uživati na jesen pa bodo začeli tuliti in piskati!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.06.2022 ob 19:04 Vuk Rupnik gost

      Brez brige, Jonas Žnidaršič in Dejan Zavec nas bosta rešila z pomočjo Bratuškove, Fajonke, Šarca in Židana nas bodo popeljali v raj in lepše svobodno življenje. Videli boste kmalu, živeli bomo srečno in veselo kot v pravljici do konca svojih dni in še naprej v nesmrtnost, življenje po življenju.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.06.2022 ob 19:08 gost

      Upati moreš to ljudje govorijo tako je izjavil Golob !!!! Upanje umre zadnje !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      01.06.2022 ob 19:18 gost

      Basci je v glavi tak bolehen da nam je na na kroniki minuse nabil . To pa delajo levi kreteni ,ki želijo biti v središču pozornosti in glavni to sem pa jaz in nihče drug . Pfuj idiot srbski mrzim te 500 na uro

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      01.06.2022 ob 19:39 gost

      Pravilni komentar takšne je potrebno zatreti . Idiot bosanski 73 letni nečloveški in nekulturni 19:18

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      01.06.2022 ob 19:41 gost

      19:39 Za njega še tudi PALICA RASTE , ne palica KOL

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.06.2022 ob 19:42 gost

      Vsi da bomo ponosni na vlado ????????????? Skrivali se bomo v mišje luknje od sramote.Z takšno ekipo ministrov nimaš kaj dobrega za čakat.BOG pomagaj SLOVENIJI ,ker nas ne čaka nič kaj dosti pozitivnega. Tako slabe vladne ekipe pa še ne.ŠKODA da se nisem prijavil za kakšnega sekretarja ,saj kdo je imel 5 min.časa je DOBIL dobro plačano službo, za usluge minulega dela.Najboljši primer je jEVŠEK. Vsi se bomo sramovali GOLOBEČE VLADE ne pa da bi bili ponosni nanjo.A si je gOLOB kaj spil da naklada bedarije ???????????????

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      01.06.2022 ob 19:44 gost

      Hvala bogeci ka prihaja nova vlada pametna kolturna za v ljudi Slovence. Ne kot vlada kera si je za slovo spet priredila bogato zakusko na Brdu pri Kranju. Plačal pa bo glupi nerod keri je zaradi njih dosegel rekordno inflacijo 8 procentno največjo v Evropi.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      01.06.2022 ob 19:50 gost

      Zdaj bo človek z veseljem pogledal kako sejo državnega zbora. Zato da ga bo vodila pametna, kolturna, porh vsega pa še lepa gospa. Ne pa prej ko so vodili državni zbor neki luzeri brez svojega glasu brez nekega reda vsi so se drli vsi so govoril same svinjarije nekolturne izraze. Najhujši pri tem so pa bili SDS poslanci in nova Slovenija da ne govorim o vladi ko je morala odgovarjati na vprašanja poslancev.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.06.2022 ob 19:51 gost

      To pa je ,,,,,, starševska ničvredna vzgoja ,,,,,,, oziroma geni zlobnih ljudi 19:41

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.06.2022 ob 19:52 gost

      Res prejšnja zasedba državnega zbora z desne strani hujše kot živalski vrt.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.06.2022 ob 19:54 gost

      19. 42 skrivali so se zdaj pred nami vsi iz Evrope in sveta zaradi vlade Janeza Janše.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      01.06.2022 ob 19:57 gost

      V prejšnji vladi sami pijanci sami kreteni sami hlapi res samo sramota za slovenski narod. Ta vlada bo morala vse ta ugled pridobiti nazaj kroga nam je Janez Janša z svojimi hlapci zakockal.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      01.06.2022 ob 20:19 gost

      Ni umirjen politik deluje agresivno , ima neprimerne izpade , z lasmi neurejen , antipatičen , ta Golob .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      01.06.2022 ob 20:20 Df gost

      Ja sam glupi narod, mi smo glupi narod, vi ste glupi narod mi vsi smo glupi narod. Jaz pa moj omiljeni Jansa sva pa vodja glupega naroda, ker midva sva pa najbolj glupa pa se bratranca sva sa Gjilana. Ponosim se tome. O kako je lepo biti glup.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.06.2022 ob 21:14 kilonja gost

      Kaj jutri že moremo plesat ? Ob 12 - tih ali kakko ? Plešemo kar na ulicah kot srednješolci četvorko ? Kakšen ples sploh moramo plesat ve kdo ? Golob že prvi dan daje slaba navodila.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      01.06.2022 ob 21:17 gost

      KOLO ALI PA KAZAČOK IZMENIČNO !!!!!!!!! Izvoli Kilonja

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 21:19 kilonja gost

        Nekaj takega sem si mislil ja, užićko kolo, kazačok pa potem še kakšna elektronika zvečer.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      01.06.2022 ob 21:19 kilonja gost

      V parlamentu bodo sedeli Zavec, Golob in Čebela...kaj se zajebavjo levaki ali kaj ? Kaj je to Živalska farma ali parlament ?

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      01.06.2022 ob 21:27 gost

      To je glih za debela srbina

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      01.06.2022 ob 21:32 kilonja gost

      Šarec je napovedal že odločno aktivnost vojakov in vojakinj, preden bo koruta na njivah pognala svoja stebla v nebo, je treba najti njegovo puško, ki jo je odvrgel pred dobrima dvema letoma:) . Šarec se ne zajebava, vprašanje samo kaj želi s tisto rjatso puško če jo najdejo ? Znova priti na oblast ali kaj ?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2022 ob 21:48 kilonja gost

        Janša se ne ukvarja z zračnimi puškami, to imate čez Črčec in Mare, bojda Črncec - Muri, dobro ve kje se nahaja ta puška, a iz njemu znanega razloga skrivnosti ne izda...potihoma upa pač da Šarec ne bi znva zajahal Slovenije , s puško na ramenu ;) .

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      01.06.2022 ob 21:34 gost

      Kilonja UPATI JE TREBA tega ne pozabiti to so Golobove besede . S tem se tolaži morda ti bo bolje pri duši !

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      01.06.2022 ob 21:35 gost gost

      POSRANCI VSI PREŠNJI POSLANCI LEJVI SPOSOBNI ZA VLADO PA TOGA NEGA NITI NIDRI KAK SO ŠLI VKUP TAK NARAZNO STARI PREGOVOR HOLOB PA HORICA PA NAJ SE NAUČI POVEDATI G ČI SE ŽE DELAJO NORCA IZ PREKMURČINE

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      01.06.2022 ob 22:02 gost

      Kilonja lahko noč dobro spi jutri se nadaljuje na partizansko bojevanje

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      02.06.2022 ob 5:07 gost

      Kdo bo vračal dolg, ki a je naredila vlada diktatorja, kumunista največjega idiota JANEZA JANŠO. SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE skrajšano SDS.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      02.06.2022 ob 7:00 gost

      Vracal jo bos ti debeli majmum, ki si Jansev podrepnik. Zdaj glupemu narodu vrni vse kaj ti je Jansa placal, da si mu leta in leta delal reklamo. Placaj govno Jansevo.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      02.06.2022 ob 7:09 gost

      21:48

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      02.06.2022 ob 7:14 gost

      21:48 Šarec in Črnčec sta lolek in bolek

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      02.06.2022 ob 7:24 Tako bo gost

      Prav kmalu se načrtujejo resni pogovori o tesnem sodelovanju s Severno Korejo. Da tam rdeči ne bodo osamljeni. Kaj pa bomo doživeli, pa še ne vemo. Lagerji so ostali.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      02.06.2022 ob 7:37 gost

      (Šarko) Delam , delam , delam kot zamorc . A kaj naj delam , delam če pa nič ne vem ....................

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      02.06.2022 ob 7:37 gost

      Kdo bo vračal dolg ????????????? Vsi tisti podporniki golobečega ki so stalno na SOCIALI, naj se delat spravijo,Ne pa da so celo življenje na državnem SESKU. Poznam jih kar nekaj - - jih delo enostavno NE ZANIMA - - ta socialna pomoč ki jo dobijo jim enostavno ZADOSTUJE in TILE SO PROBLEM. gost 5:07 kapiš.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      02.06.2022 ob 7:52 gost

      Nova vlada je komaj dobila vsa pooblastila stare vladne pijavke davkoplačevalskega denarja pa same odstopajo. Se prvi da sami vedo da niso sposobni so bili škodljivi za državo. Zdaj ko so vse pokradli bežijo kot črni tovaji kar pa niso pokradli so pa prodali. Seveda glupi narod naj plača.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2022 ob 8:24 gost

        odstopajo, ker pod takšno primitivno vlado neščejo delati, špot bi jin bil delati s tejmi "strokovnjaki" hahahah

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      02.06.2022 ob 8:22 Jože gost

      Nekdo nonstop ponavlja ene in iste komentarje za Janšo . Spominjajo me na 73 letnega . Mislim ,da se ne motim ! Je kot papiga oziroma lajnar . 2 leti je bila država v težki situaciji , covid je naredil svoje . Z tem se je spopadal tudi ostali svet . Da se pa tako podcenjuje Janševo delo pa je nepošteno od državljanov . Prišla je nova vlada , pa naj se dokažejo ne z obljubami ampak z dejanji pa brez izgovorov . Če so res tako dobri kot se hvalijo bo za njih to mala malica , oziroma mačji kašelj .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      02.06.2022 ob 8:26 gost

      zdaj me je resno straj, ka vse vijdin v toj vladi neizvoljeni-prevarantov.... neščemo Bratuške, neščemo Šareca, neščemo Židana....spokajte iz vlade, tij golob pa si najdi vsaj kakšnoga strokovnoga, ka tej, ka si jih privlejko v vlado so pravi diletanti....to je vlada ČISTE prevare

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      02.06.2022 ob 9:08 gost

      Nova vlada, a se od gnes šteje 30 dni do specialista?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      02.06.2022 ob 9:22 resnica gost

      Eno sranje je odšlo priletelo pa drugo sranje pa kaj si mislite da bo sedaj kaj boljše nikoli ni bilo in nikoli ne bo ker je isto že 31 let in to vse slabše revni bodo še revnejši bogati pa še bolj bogati.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      02.06.2022 ob 9:27 gost

      Kako vlado smo imeli prej same podgane pijancev debilov in pedrov. Preganjali so dijake in študente in jih dali na sodišče ker so zahtevali svojo pravico šolanje. Preganjali so ljudi na ulici z vodim topom in strupenimi plini. Ker so zahtevali pravico kera njim je bila odvzeta z odlokom vlade ki pa ni bil zakonit. Plačevali niso ljudi v sta ker so pisali resnico. Kršili so vse odloke kere so sami postavljali zabave v Taverni Gorice, zabave na letalj, zabave desnih pedrov kjerkoli po kazinojah, prehodi vez mejo brez dukomentov z mamikami, čistit bazene na Hrvaško ko smo vsi bili zaprti in se jebat,potovanja po celem svetou ko so drugi državniki vse urejali po videokonferencaj. Šetanje po celi Sloveniji ko drugi normalni ljudje niso smeli v trgovino, skratka vse so kršili kar so sami z nezakonitim odloki dirkali Slovence.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      02.06.2022 ob 9:28 gost

      Poprevek drkali in jebali Slovence.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      02.06.2022 ob 9:31 gost

      Zelo temeljito si napisal samo še marsikaj manjka. Na primer ugled kroga nam je prejšnja vlada zakockala v Evropi in svetu.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      02.06.2022 ob 9:37 gost

      Kaj se mi gremo v prejšnji vladi so bili ministri pijanec Simoniti keri sploh ni dobil 50 glasov na prejšnjih volitvah, Pittbul Hojs keri niti približno ni dobil glasov za veški odbor kamoli za parlament, ministrica kera je dijake dala na sodišce sploh ni prišla v parlament, minister za zdravje keri sploh ni kandidiral na prejšnjih volitvah itd. Zato desni pedri gobce zaprite do leta 2090.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2022 ob 9:53 gost

        Srbin ti kar piši pravljice . Kaj bi se človek ukvarjal z pretepencev ,če pa je čista nula za pomurca in širšo Slovenijo . Takšnim mi govorimo ODPADNIK !!!!!!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      02.06.2022 ob 10:10 gost

      Na čelu vlade bolnik plesalec, na čelu parlamenta pa histerična ženska, lepo se nam piše.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.