https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti bodo postavili mobilno cenilno enoto

02.06.2022 ob 6:05  

Zavarovalnica Triglav bo po neurju, ki je pretekli teden zajelo vzhodne in severovzhodne dele Slovenije, v Murski Soboti  postavila mobilno cenilno enoto. Namenjena bo ogledu in cenitvi avtomobilskih škod v primeru masovnih škodnih dogodkov, so sporočili iz zavarovalnice.

Zaradi hudega neurja, ki je pred tednom dni z obilnimi padavinami, točo in močnim vetrom povzročilo ogromno težav in škode predvsem v vzhodnem in severovzhodnem delu države, je Zavarovalnica Triglav že konec prejšnjega tedna na teren poslala okrepljene ekipe cenilcev. Zdaj bo v Murski Soboti, kjer je bilo najhuje, postavila še mobilno cenilno enoto, ki bo začela delovati že konec tega tedna.

Z njeno pomočjo bodo lahko zavarovanci opravili cenitev škode na vozilih v neposredni bližini doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta toča in močno neurje.

Parkirišče Maximus Murska Sobota

Direktor službe za kakovost in odnose s pogodbenimi izvajalci v Triglavu Boris Kuhelj je povedal, pa morajo stranke, ki so utrpele škodo na vozilih, pred obiskom mobilnih enot obvezno izpolniti predprijavni spletni obrazec na spletni strani, s čimer se bodo izognile gneči na cenilnih mestih in si zagotovile svoj termin za ogled poškodb na vozilu.

Po prijavi jih bo kontaktiral predstavnik in se z njimi dogovoril za termin obiska mobilne cenilne enote. "Na ta način želimo poenostaviti postopek reševanja škodnih zahtevkov, ob tem pa se zavedamo, da je ob tovrstnih škodnih dogodkih najpomembnejša hitra in učinkovita storitev. Škodne dogodke obravnavamo strokovno in ažurno, škode pa izplačujemo že naslednji dan po cenitvi, če se stranka z oceno strinja," je še dejal.

Prijavo škode pa lahko na daljavo uredijo tudi lastniki v neurju poškodovanih nepremičnin, in sicer na spletni strani ali preko mobilne aplikacije Triglav asistenca. Kot opozarjajo v Triglavu, z oddajo prijave ni treba hiteti. Kljub temu da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, bo namreč zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upoštevala tudi poznejše prijave, so napovedali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.