https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite prvi vikend v juniju

02.06.2022 ob 18:00  

Prvi konec tedna v juniju bo zelo pester, saj se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo izbrali nekaj najbolj zanimivih.

Petek, 3. junij

Na gradu Negova bodo proslavili ljubezen. Pester program FESTIVALA LJUBEZNI bo nagovarjal in razvajal vse od petka, 3. 6. 2022, do nedelje, 5. 6. 2022. Celoten program najdete tukaj. 

Od 11. ure dalje bo na Slovenski ulici v Murski Soboti potekal festival ulične kulinarike "Sočna vilica."

Občina Beltinci in založba Beletrina vabita, da se jim v petek ob 17. uri, pridružite na Otoku ljubezni na Muri, kjer bo potekala proslavitev Prešernovega nagrajenca 𝐅𝐞𝐫𝐢𝐣𝐚 𝐋𝐚𝐢𝐧𝐬̌𝐜̌𝐤𝐚 in njegove 𝑀𝑢𝑟𝑠𝑘𝑒 𝑠𝑎𝑔𝑒, ponatisa večkrat nagrajenih romanov – 𝐿𝑜𝑐̌𝑖𝑙 𝑏𝑜𝑚 𝑝𝑒𝑛𝑜 𝑜𝑑 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑣 in 𝑀𝑢𝑟𝑖𝑠̌𝑒.  Poleg tega se bodo na dogodku poklonili tudi reki Muri in 700. obletnici prve pisne omembe Beltincev.
Program:
🔹 17:00 – županov sprejem
🔹 17:30 – slavnostna izročitev knjige
🔹 18:00 – pogovor s Ferijem Lainščkom in avtorico spremne besede, dr. Ignacijo Fridl Jarc

Sobota, 4. junij

Mestna občina Murska Sobota in MIKK Murska Sobota med 10:00 in 17:00 uro vabita na tradicionalni družinski piknik v Mestni park Murska Sobota. Tudi na tokratnem družinskem pikniku se bodo odvijale številne aktivnosti, kot so kreativne delavnice, športni poligoni in predstave za otroke in mladino, animacijski program, predstavitev različnih organizacij in društev ter lasten program mladih na odru sredi parka. Ob 15:00 uri pa bodo z glavnega odra spremljali in zabavali irski ritmi skupine Noreia. 

NK Dokležovje vabi na tradicionalno žabjo noč, ki bo potekala pod velikim šotorom za vaško gasilskim domom v Dokležovju. Za glasbo bo poskrbel ansambel Roka Žlindre. Poskrbeli bodo, da ne boste žejni in lačni. Čakala vas bo specialiteta žabji kraki. Pripravili bodo tudi bogat srečelov.

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer organizira Vinobus, organiziran je prevoz od vinarja do vinarja. Ponuja se vam krasna priložnost, da spoznate Prlekijo, njeno vino, kulinariko in naravne lepote. Podrobnosti najdete tukaj. 

V Športnem centru Mlajtinci bodo s slovesnim dogodkom, ki se bo pričel ob 14. uri, obeležili 90-letnico PGD Mlajtinci. Od 16. ure naprej bo za zabavo poskrbela skupina Weekend band.

Letos bo Občina Cankova občinski praznik izvedla skupaj s PGD Cankova, ob 130-letnici delovanja društva. Slavnostna prireditev bo v soboto, 4. junija 2022, ob 15. uri pri vaško-gasilskem domu na Cankovi. Po slovesnosti bo za zabavo poskrbela Tanja Žagar. 

Vojašnica Murska Sobota bo v soboto od 09.00 do 17.00 odprla svoja vrata.

Večerna glasbena čarovnija vabi na Slovensko ulico v Mursko Soboto ob 20.30. Nastopili bodo Erosi, Manca Špik, Marko Škugor, Tomislav Bralić in klapa Intrade.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        02.06.2022 ob 21:23 sobočanec gost

        Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter so neprevidni odgovorni z ZVONOVI odzvonili ! Madona ste nerodni, kako vam naj zaupam in verjamem ??

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.