https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Novi gospodarski minister Matjaž Han prevzel posle od Počivalška, Židan državni sekretar

02.06.2022 ob 11:45  

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je danes posle prevzel novi minister Matjaž Han od svojega predhodnika Zdravka Počivalška. Z delom začela tudi nova državna sekretarja mag. Dejan Židan in Matevž Frangež.

Minister Matjaž Han se je ob primopredaji poslov poudaril, da se zaveda, kako težko je bilo obdobje pandemije za gospodarstvo, predvsem za panoge kot je denimo turizem. Ob tem pa negotovih gospodarskih razmer še ni konec, je prepričan Han: »Zaradi negotovih gospodarskih razmer zaradi vojne v Ukrajini, cen energije in šokov v dobavnih verigah bomo takoj pristopili k oblikovanju kriznega kovčka, ki bi ga aktivirali ob morebitnem poslabšanju gospodarskih razmer. Seveda bomo to počeli skupaj s strokovnjaki in socialnimi partnerji.«

Prav močan socialni dialog in skupno iskanje rešitev za soočanje z gospodarskimi izzivi je po besedah Hana ključ do dobrih rešitev za gospodarstvo in celotno družbo: »Samo skupaj lahko rešimo izzive in dosežemo premike«, je poudaril Han, ki je med prioritetami svojega ministrovanja izpostavil še dvig dodane vrednosti, internacionalizacijo, zeleni in digitalni prehod. V prihodnosti pa namerava v novi organiziranosti ministrstva povezati tri ključne stebre - gospodarstvo, turizem in šport.

Odhajajoči minister Zdravko Počivalšek je izpostavil premike, ki so pozitivno zaznamovali slovensko gospodarstvo. »Dosegli smo pomembno gospodarsko rast in visoko zaposlenost, dvignili dodano vrednost na zaposlenega, pritegnili v Slovenijo številne tuje investitorje, Slovenijo umestili na turistični zemljevid sveta, predvsem pa smo zagotavljali čimbolj stabilno in predvidljivo poslovno okolje.«

Poudaril je, da je mandat te vlade pomembno zaznamovala pandemija in v zadnjih mesecih vojna za Ukrajino. »Naš iskren in edini cilj je bil v največji možni meri varovati zdravje in življenja ljudi. Obenem pa gospodarstvu in državljanom omogočiti čimbolj normalen vsakdanjik. Prizadetim gospodarskim in turističnim subjektom ter posameznikom smo izdatno pomagali – tudi pri blažitvi visokih cen energentov in pogonskih goriv.«

Počivalšek se je zahvalil slovenskemu gospodarstvu za tesno in dobro sodelovanje, za konstruktivne predloge, razumevanje in podporo. Novemu ministru Matjažu Hanu in njegovi ekipi pa je čestital za imenovanje in zaželel uspešno delo v dobro slovenskega gospodarstva, so zapisali na ministrstvu.

* Foto: MGRT Slovenija

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2022 ob 11:58 gost

      No sedaj pa se naj dokaže ta vlada , da nebo samo krivila prejšnje !!!!!! Pokažimo se da bomo izpolnili kar smo obljubili !!!!!!!

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2022 ob 12:06 gost

      S konja na osla.

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2022 ob 12:07 gost

      Han se smeje kot prizadeta opica,smeje se ker nima pojma kje je in kaj bo počel ,trgovec in košmit glavna financ miništra :D haha ...

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2022 ob 12:09 gost gost

      ŠTO TEJ MA AJDI ŠTO JE ČEDEN IDE V LAFELD INDU, CONO PA ZAČNE DELATI ŽIDAN SE RAZMI KAK KOZA V SEDLO OF PA SREDJO ŠOLO ČI NE BI BIL RDEČ PARLAMENTA NEBI VIDU SLOVENIJA SREČNO PRIDETE ZA NAMI V AVSRI,

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2022 ob 12:47 gost

      Tako se mora nastopati proti Janezu Janši kot je včeraj to pokazala predsednica državnega zbora Urška. Kajti če bi tako govorili z njim leta 1991 ko smo postali samostojni bi zdaj Slovenija bila druga Švica kot smo si to želeli. Namesto tega so ga pa gledali kako prodaja orožje kako se iz vseh norčuje kako vsem laže kako sklepa škodljive posle za Slovence kako prodaja slovensko premoženje kerega ni on ustvaril, merkator, Istrabenz, Laško, Muro, pomurko, naftoitd vse tukaj je imel prste zraven posredno prek njegovih tajkunovitd. Zato velik poklon ženski kera mu je upala to povedati 30 let prepozno.

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2022 ob 12:54 gost

        Ti imaš z letnicami in z imeni redne težave . Le kje pri bogi materi živiš? Imaš tv indijansko da kanale iščeš z krampom ?Ti srbin zahojeni neveden 12:47

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.06.2022 ob 12:49 gost

      Ja nikoli ni prepozno,,,, bravo,,,, bravo,,, bravo. Hlapci zdaj pa navali te z minusi. Poseremo se na vaše minuse.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2022 ob 12:57 gost

        Kaj so se v teh letih si ti stari ministri sploh naučili !!!! Veliko žvekanja lepe plače in obraba miz in stolov v parlamentu !

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.06.2022 ob 13:13 gost

      PRAVA NORIŠNICA Z IZVOLJENO VLADO NA ČELU

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.06.2022 ob 13:23 gost

      To je BURLESKA v letu 2022

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.06.2022 ob 13:51 LFL gost

      Urška Klakočer Zupančič zrela za psihiatrijo.Tak se predsednica državnega zbora nikakor ne sme obnašat.NORA REVANŠISTIČNA BABA.Še sam Golob bo imel z to KOZO probleme.Izvaja to kar so stalno očitali DESNIM.TO JE IN BO FAŠIZEM IN DIKTATURA.Me pa res zanima odziv tistih ta normalnih levičarjev. Kaj bojo imeli za povedat na prihajajoče DIKTATURO in FAŠIZEM.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 9:51 963 gost

        Meni pa je bil zelo všeč njen nastop, a Janeza pa nisi opozarjal na njegove res neprimerne nastope zadnji dve leti. A si pozabil na tisto Janezovo, enaki vatli ta vse, svečko?

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.06.2022 ob 13:53 gost

      Že takoj zdaj bi ji bilo treba PODREZAT PERUTI preden bo prepozno.Psihiatrija vabi in pričakuje.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.06.2022 ob 14:10 gost

      Ne morem verjeti, da je bila ta oseba sodnica, pa če kdo bere in posluša Boštjana M.Zupančiča in to primitivno bitje vzame za primerjavo, potem je slika o našem sodstvu kompletna, dno od dna.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.06.2022 ob 14:29 Vuk Rupnik gost

      Ojoj, Janša je imel ministre za zjokat pa bruh, to kaj pa ima Golob za ministrov je pa dno dna naše politike. Nobene prihodnosti ni za Slovenijo z temi ministri. Mislim, da se Golob sploh ne zaveda v kakšno polomijo se spušča. Mam občutek,da je Janša Goloba sam nastavil, da vidijo leva koalicija kak je nesposobna, ne bi se čudil, če se bo čez čas dokazalo, da imam prav.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.06.2022 ob 14:29 gost gost

      EVO VAM TO JE IZOBRAŽENA RDEČA STRAN SRAM ME JE DIPLOME PODARJENE OBNAŠANJE KOT V ŠUMADIJI MED SVADBO KAMA NAS TEJ DENEJO REŠILNI PAS SI NADENITE PA PREK KO JEBE BANDO

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.06.2022 ob 14:33 Karel K. gost

      Še enkrat v nizu, Titoisti se lahko Janši zahvalite, da ste poliitčno preživeli, ko ste Janšo zlorabili kot gladiatorja (Janša je bil prvi Kučanov gladiator v nizu do Goloba). Njemu in seveda njegovim pomočnikom Bučarju, Ruplu, Peterletu, Omanu, Bavčarju in še nekaj pravnikom, Janbreku, Zupančiču, Šturmu, Jerovšku, kateri so bili nosilci v drugem redu bivšega totalitarnega sistema se lahko zahvalite, da se je celotna kadrovsko politično, pravna srenja iz bivše države utrdila v samostojni Sloveniji in je ves čas uničevala državo, uničevali so takratna podjetja, namesto, da bi jih začeli voditi prozahodno in se povezovali z zahodnimi firmami, tudi prekmurska z Muro, Panonijo, Pomurko in drugimi vred. In ta vlada ne more biti drugačna in uspešna, saj jo vodijo isti ljudje kot so vodili državo do sedaj, ko so jo popolnoma uničili kadrovsko, finančno, razvojno, Kje pa bodo zdaj ti ljudje delali drugače, ko pa ne znajo, saj nimajo pojma o gospodarstvu katero temelji na razvoju in ustvarjanju. Zato je lahko Han postal minister za gospodarsatvo in filozof Frangež sekretar ter veterinar Židan sekretar.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.06.2022 ob 14:38 Karel K. gost

      Kar se pa tiče one Klokočovnikove propadle sodnice katera je zdaj postala druga po rangu pomembna funkcionarka v državi, pa je svojo aroganco in svoje negativne človeške lastnosti pokazala včeraj, ko se je brez razloga spustila na nivo vaškega obrekovalca, ko je napadla brez vzroka Janšo in ko ta ni bil prisoten vzpostvila kontaktno lijijo z njim na daljavo ter mu očitala nekaj kar ne obstaja. Janša se je dokazal kakšen človek je in kaj so njegove sposobnosti, ona pa še nima nič za pokazati, kaj dobregta je naredila za Slovenijo. Torej so te volitve prinesle le to, da se eno zlo zamnja z drugim, ne pa da bi se zlo zamenjalo za perspektivo državljanov in Slovenije. Za kaj takega bi v zahodnih demokratičnih državah že danes ta ženska (okrajna sodnica kot se je predstavila) bila bivša predsednica parlamenta. Seveda se v tej kaotično urejeni ali sploh neurejeni državi kaj takega ne more zgoditi. Tu prosperirajo barabe, nasilneši špotljivci, lopovi maščevalci.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.06.2022 ob 16:21 gost gost

      UŽAS POGREB SLOVENIJE SLEJ KO PREJ KAMA SE SKRIJO TE DA DE BREKA

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.06.2022 ob 16:24 gost

      Janša je preteklost , sedaj je na poziciji Golob in njegovi ministri , pošteno je da se njega pusti pri miru in se opazuje novo vlado !!!!!!!!1

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.06.2022 ob 16:27 gost

      Res je ?????????

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.06.2022 ob 16:32 gost

      Golob vam vlada oči imejte uprte v njega in njegove nesposobne ministre

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.06.2022 ob 17:21 gost

      Nesposoben si debil pederski desni cucek hlapec Janeza Janše. Vsa Evropa in svet so si oddahnili ker ni več v Sloveniji na vladi bedak mali Orban. Zdaj lahko Slovenija in Evropa normalno komunicirajo in sodelujejo. To vse pove o prejšnji vladi kera je nas Slovence samo sramotila v Evropi in svetu.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.06.2022 ob 17:24 gost

      Bravo, bravo, bravo poklon predsednici državnega zbora kera je desnim skrajnežem povedala kar si zaslužijo. Če bi gdo to povedati upal Hitlerju pred drugo svetovno vojno. Nebi bilo druge svetovne vojne.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.06.2022 ob 18:07 Janči gost

      Pri nas če ni prav bister, lahko je minister.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      02.06.2022 ob 22:50 gost

      16:24 NE SERI A mir bi imeli , a si že pozabil na NENEHNA NAGAJANJA VLADI JJ.Kolesarili so že preden so vlado sploh formirali.NENEHNI PROTESTI in TO NASILNI PROTESTI .ZDAJ PA BI IMELI MIR ;DA BI LAHKO DELALI .DAj ne seri levičar smrdljivi. Ne moreš verjeti . . . .DA BI RADI IMELI MIR za nemoteno delo. Kaj pa kolesarji vsak PETEK.P... vam m..... RDEČA FUJ NESNAGE KUMROVŠKE.Upam da pogrnete čim prej ker s takšno ministrsko ekipo BUTALCEV ni prihodnosti niti slučajno.Bo že čas pokazal.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      03.06.2022 ob 5:28 gost

      JANEZ JANŠA IN NJEGOVI PODPORNIKI SO ZAVOZILI DRŽAVO NAREDILI NEKAJ MILIJARD DOLGA IN VI IDIOTI HVALITA ODHAJOČO VLADO. SRAMOTA IN GOLI OTOK ČAKA, KER STE POKRADLI SLOVENIJO....................SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE KRAJŠE SDS.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 8:27 gost

        IDIOT TE JE NAPRAVO ;NE IDIOT HUDIČ TI MAJMUN SA JUGA TI 73 LETNI FUJ GOLAZEN NIČVREDNA 5:28

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      03.06.2022 ob 9:18 Pista gost

      ne strinjam se z mnogimi komentarji,vendar Janša je odšel tako z dobrimi kot slabim načinom vladanja ,nezamišljam pa si kaj bi delali mediji proti njemu ,če bi delal tako insprejemal v vlado takšnje ljudi kot jih dela sedaj Golob ,da sprejema ljudi v vlado od strank ,ki so sploh ni bile izvoljene v parlament,da so ministri takšnji ,ki so zagovarjali največje zločine ,ko bereš sedaj medije nikašnje kritike ali nasprotovanja takšnemu načinu dela,vse je tiho zdaj vidiš kam spadajo neodvisni mediji,skoraj nimajo več kaj poročat,saj se je polovica novinarjev ukvarjala samo z Janšo kako ga čim bolj ponižat in sramotit,nisem nikakšen strankarski pripadnik,vendar poglejmo resnii v oči ,šlo je samo za načrtno dejanje proti nekomu ,nevem ali zdaj tapravi,kaj pravijo mediji

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      03.06.2022 ob 9:30 gost

      Ker so novinarji levi in se ne bo kritiziralo Goloba , ampak se bo Janšo kritiziralo še lep čas ???????????9:18

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 13:12 gost gost

        kaj se te ma kritizirati Goloba , ve pa komaj začno z delom, malo se strpite Janšovi privrženci. Če bi tak dober bil zadnji 2 leti bi volitve dobil , prej se sprijaznite prej vam bo lažje. Goloba pa bomo lahko ocenjevali po kakih 100 dneh , se bo že videlo če dela za ljudstvo ali za sebe.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.06.2022 ob 9:54 963 gost

      Pa saj ga imajo za kaj kritizirati, šele sedaj se bo videlo kateri okostnjaki bodo padali iz omar.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 9:57 gost

        Tebi želim resnično vse naj slabše pa vem kdo se skriva za komentarjem 963 , si drhal ,ki ni vredna počenega groša !!!!! marš

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.06.2022 ob 10:02 gost

      z bosancom vred 73 letnim !!!!!!!!!!!9:58

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      03.06.2022 ob 12:30 gost gost

      TRGOVSKI POMOČNIK PA MINISTER SPAŠAVAJ KO SE MOŽE TE PA ŠE KORŠMIT PA LJUDJE BOŽJI KAM IDE SLOVENIJA PRIVATNIKI NAJEBALI STE ŽIDAN DE MEHANIČAR NA BANKOMATI

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 12:37 gost

        pa minister za delo in družino, brez delovne dobe in brez družine, socializem je ednouk že crkno, tej de tudi za eno leto, če nej prej

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      03.06.2022 ob 13:00 gost

      nič zato,glavno da se še vedno svobodno pleše,me že kar malo pete bolijo od plesanja a kaj sedaj,holob je naročil naj se pleše in se pleše

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      03.06.2022 ob 13:56 LFL gost

      Gost 13 :12 ne seri, še en takšen ki bi imel mir za HOLOBA.Pa še 100 dni miru bi imel.A se mogoče spomniš nenehnih protestov in petkovih kolesarjev z podporo levih POSLANCEV.A si pozabil na te svinjarije ali pa se delaš norega da o tem nič ne veš.SRAM TE JE LAHKO. FUJ TE BOJ NESNAGA RDEČA, FUJ.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      04.06.2022 ob 0:32 gost

      Končno se bo okoristil minister Han z triletno SŠ .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.07.2022 ob 10:18 Alen gost

      Gospod Anže Logar ima več v glavi kot vsi Golobčkovi ministri z njim vred. Slovenijo lahko reši pred razsulom samo on! Počakajmo če nimam prav, ker menim, da Golobov obžaluje to norijo kar je storil, saj si je sebi zabil žebelj v koleno. Počakajmo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.