https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Šinko: Zavedam se odgovornosti in strateškega pomena resorja

02.06.2022 ob 16:30  

Nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je od dosedanjega ministra Jožeta Podgorška prevzela posle na ministrstvu. Po Podgorškovi oceni ministrstvo naslednici predaja v dobri kondiciji, pri čemer verjame, da bo sektor peljala naprej v smeri razvoja. Ministrica pa poudarja, da je pred njimi težavno obdobje.

Podgorškov mandat je zaznamovalo kar nekaj težavnih obdobij, od epidemije covida-19, pozebe, najslabše sezone v čebelarstvu do energetske krize in na koncu vojne v Ukrajini, je spomnil dosedanji kmetijski minister, ki je obenem prepričan, da so v tem času naredili veliko za sektor, so zapisali na vladni strani.

Med drugim sta Podgoršek in Šinko na primopredaji govorila o odprtih zadevah, tudi o strateškem načrtu skupne kmetijske politike za obdobje 2023 do 2027. "Ocenjujem, da predajamo ministrstvo v dobri kondiciji, tako v finančnem kot v vsebinskem delu. Nekatere ključne zadeve smo prepustili novemu vodstvu, tako imam v mislih končne ključne odločitve pri strateškem načrtu, kot tudi ključne odločitve pri pomoči sektorjem," je po opravljeni primopredaji v izjavi za medije dejal Podgoršek.

Podgoršek je prepričan, da bo njegova naslednica sektor peljala v smer še boljšega in še intenzivnejšega razvoja slovenskega kmetijstva, gozdarstva in prehrane. "V smeri, da bo kmetijstvo v bodoče še bolje in še pomembnejši temelj samooskrbe v Sloveniji," je še dejal Podgoršek in ob tem naslednici zaželel veliko uspeha in usklajenih pobud.

Resor, ki ga prevzema, je po besedah nove kmetijske ministrice v tem času zelo težak. "Zaradi prihajajočega obdobja, kjer se napovedujejo težave, nas čaka veliko dela. Bistveno je, da ostanemo na tem, da se nam samooskrba ohranja, kajti od tega, kakšna bo naša samooskrba, bo zelo odvisno, koliko dobrega in stabilnega življenja bomo imeli v Sloveniji," je poudarila. Dodala je, da je Podgoršek naredil veliko dobrega za sektor.

Napovedala je prizadevanje, da bodo imeli kmetje in drugi pridelovalci pogoje, da bodo lahko preživeli v tem času. Šinko je prepričana, da mora biti prehranska veriga trdna, povezovanje znotraj nje resno, odnosi med členi verige pa pošteni.

Kmetijska ministrica se obenem zaveda, da se bo morala soočiti tudi s podnebnimi spremembami, zato bo treba pri skupni kmetijski politiki to upoštevati in jo v tem smislu tudi izvajati.

Bistvenega pomena je tudi ohranjanje kmetijskih zemljišč. "Po drugi strani pa smo lahko zelo zadovoljni, da imamo gozdove, ki jih lahko dobro izkoriščamo, ki nam varujejo okolje in ki nam lahko izboljšajo našo lesno industrijo," je ocenila Šinko.

Foto: MKGP

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2022 ob 17:08 gost gost

      KA SI NOJRI VSE IDE NIZ BRDO BI PRAVILI PREK KOLPE GOLOB PA DE PRAVO VSE IDE V MAJORO GOSPA ŠTO ORJE NAJ POSADI TUDI PA TE DATI EVRE NEJ ZRAŠIŠ NE POSADIŠ PA EVO PARA JEBEŠ TAKŠNO KMETIJSVO

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2022 ob 17:28 gost

      Eni sami kar kufre pospravljajo to so tiste podgane kere so bile najhujše pijavke državnega denarja. Matoz, Simič, s tem so pokazali kako so bili nezakonito na državnih jaslaj. Prekleti gnoji.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2022 ob 18:17 gost

      Gnoj te je napravo, še sedaj na daljavo smrdiš.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2022 ob 20:13 Vera, religija in terorizem gost

      youtube.com/watch?v=3z95gA4Eo4Y youtube.com/watch?v=mDwSXVwsvyQ youtube.com/watch?v=gbREmNJ5V40 novice.svet24/novice/slovenija//na-ptuju-in-v-okolici-kot-po-tekocem-traku-izginjajo-macke

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2022 ob 22:42 gost

      Ona ne bo dolgo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2022 ob 17:16 Magyar Bacsi gost

      Prekleti palček motvozof franceljn....gnoj.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.