https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na ploščadi pred gradom zapelo 200 pevcev pomurski šol

03.06.2022 ob 15:55  

Ploščad pred gradom v mestnem parku Murska Sobota so napolnili pevci pomurskih šol. 

V 60. krajih med 19. majem in 9. junijem bo po vsej Sloveniji po dveh letih premora ponovno zazvenelo iz otroških grl. Na revijah bo nastopilo kar 265 otroških in 265 mladinskih zborov. 

Skupno petje bo letos preneseno na območne revije v organizaciji JSKD, na mini Zborovske BUM-e, kjer bodo pevci iz lokalnega okolja skupaj peli na večinoma zunanjih prizoriščih po Sloveniji.

Namen prilagoditve s skupnim repertoarjem in skupnim petjem je motivirati pevce in omogočiti čim več zborom nastop v veliki zasedbi, z združenimi glasovi, namesto posameznih nastopov, na katere bi se velika večina zborov zelo težko primerno pripravila zaradi posledic velikih omejitev delovanja šolskih zborov v preteklih dveh letih.

Predstavili so se združeni otroški in mladinski zbori iz OŠ Beltinci, OŠ I Murska Sobota, OŠ II Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota, OŠ Bakovci in OŠ Črenšovci. Zborom so dirigirali Tjaša Š. Kavaš, Miha Kavaš in Mitja Medved. Na klavirju jih je spremljala Olga Kous.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2022 ob 19:22 gost

      Bravo čestitke profesorjem --zborovodjem , ki so doma v Občini Beltinci in mi smo zelo ponosni na njih !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.