https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Jevšek prevzel posle ministrstva za razvoj in kohezijo

03.06.2022 ob 8:45  

Posle v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je včeraj prevzel tudi novi minister Aleksander Jevšek. Kot je izpostavil, kohezija ni le priložnost pridobiti evropska sredstva, temveč nameniti ta denar izenačevanju razvojnih možnosti regij, občin, podjetij, skupnosti in predvsem ljudi, so zapisali na strani vlade.

Ob primopredaji poslov je Jevšek poudaril, da je prioriteta uspešen zaključek črpanja sredstev iz obdobje 2014-2020, ki je mogoče še do leta 2023, so sporočili iz vladne službe.

Izpostavil je nujnost poenostavitve in poenotenja postopkov za črpanje evropskih sredstev. "Le tako jih bo namreč moč približati ljudem," je dodal.

Po oceni novega ministra so potrebni dodatni napori za zmanjšanje razvojnih razlik med regijami. "Ta razlika jasno kaže, da tisti, ki se rodi na vzhodu, živi slabše, ima slabše pogoje za delo, šolanje, šport in ustvarjanje kot tisti, ki se rodi na zahodu," so Jevška v sporočilu za javnost povzeli na vladni službi.

Dosedanji minister Zvone Černač je svojemu nasledniku zaželel uspešno nadaljevanje zastavljenih aktivnosti ter poudaril, da smo letos po uporabi evropski sredstev med članicami EU na četrtem mestu, prihodnje leto pa bomo med prvimi tremi.

Foto: SVRK

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2022 ob 11:26 gost

      Nič ne pišete ,kako se je opekel in izpadel somar zaradi Pomurskih lekarn .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2022 ob 11:53 gost

      ZDAJ se bo začelo pisati !! On je naš in če nebo dobro delal mu bomo pokazali kako je treba !!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2022 ob 11:55 AJAJAJAJAJ gost

      Zvonko Černač - HAHAHAHA, podrepna u. IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN, ki je bil en od mnogih, ki so prikimavali velikemu vodji. To, da je veliki vodja, je samo v njegovi glavi, drugače je .......

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2022 ob 12:19 gost

        černač je zelo dobro vodil pogajanja in dobro vodil ministrstvo, želim, da bi bil jevšek tudi tak uspešen

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2022 ob 12:38 gost

      Prejšnja vlada je samo dobro lagala in dobro kradla zato zdaj imamo 8 procentno inflacijo. So pa v vodi mesec kazali glupin Slovencem ko ga ni bilo in lagali kako nam dobro gre. Drek pa dobro ve so Slovence zadolžili za 40 milijard in se nabili inflacijo na 8 procentov. Kaj je potem tukaj dobrega tolpa prekleta lažniva. Hvala vsemogočnemu da gre jo v pm,,,,,,.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2022 ob 12:48 gost

      daj fukjeni 73 letni srbin čoban ne bluzi,ko odpreč čobanske čobe zasmradiš vse v radiju 100km 12:38

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2022 ob 13:52 gost

      Zdaj ko so bile opravljene primopredaje se bo komaj videlo v kako jebeno situacijo nas je potisnula vlada,,,, januša groznega,,,,. Ko bo vse potrebno vračati in se vse dražje plačevati.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.