https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Cankovi obeležili občinski praznik in 130-letnico PGD Cankova

Cankova, 05.06.2022 ob 6:00  

PGD Cankova je ob 130-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Cankova priredila proslavo, obenem pa so obeležili tudi občinski praznik Občine Cankova. Slovesnosti se je kot slavnostni govornik udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Občina Cankova je letos svoj 23. občinski praznik izvedla skupaj s 130. obletnico delovanja društva PGD Cankova. Vse zbrane so nagovorili predsednik PGD Cankova Danijel Lovenjak, župan Občine Cankova Danilo Kacijan, Franc Rančigaj in slavnostni govorec predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

"Ljudje so danes s svojo številčno prisotnostjo pokazali, da jim ni vseeno, kaj je z Občino Cankovo danes, jutri in v prihodnje, kar je v tem trenutku najbolj pomembno," je povedal župan Kacijan v svojem pozdravnem nagovoru.

"Danes je poseben prazničen dan, danes svoj praznik praznuje Občina Cankova, visok 130-letni jubilej pa praznujemo tudi mi gasilci Cankove. Za nas gasilce je še toliko bolj prazničen, saj bomo visok jubilej proslavili s prevzemom nove motorne brizgalne Rosenbauer Fox 4. Na visok jubilej in novo pridobitev smo zelo ponosni, zato smo toliko bolj veseli, da ste se nam pri našem praznovanju danes pridružili," je povedal predsednik PGD Cankova Danijel Lovenjak.

Cenjena vrednota v naših krajh je zagotovo tudi gasilstvo. Biti gasilec pomeni način življenja, kot steber medsebojne pomoči in pomemben dejavnik družbenega razvoja.

"Še posebej pa vam čestitam, da vam je uspelo v vaše vrste vključiti toliko mladih članov, kajti vsa ta tehnika nam nič ne koristi, če nimamo prizadevnega, usposobljenega in požrtvovalnega moštva. V marsičem smo Slovenci najboljši, zagotovo pa smo v številu članov gasilske organizacije glede na število prebivalcev, kar me še posebej veseli. Pomurski gasilci v tem še posebej prednjačite. Naslednji mesec, ko je na vrsti gasilska olimpijada v Celju, sem prepričan, da bomo tudi na tekmovanju med najboljšimi, če ne najboljši. Zaključujem z našim pozdravom Na pomoč!," je dejal Franc Rančigaj.

"Moje iskrene čestitke ob vašem občinskem prazniku in visokem jubileju. Rad bi se vam zahvalil za vse, kar ste v teh 130 letih storili za te kraje, ljudi, narod in jezik. Slovenija je zelo lepa, urejena in razvita dežela. Zahvaljujem se vam, da ohranjate tako visoko stopnjo blaginje na podeželju. Da tudi otroci vidijo tukaj priložnost za življenje in ustvarjanje družine," je povedal predsednik Borut Pahor. Dodal pa tudi, da so prostovoljni gasilci hrbtenica slovenske solidarnosti. 

Sledila je podelitev gasilskih odlikovanj gasilska plamenica I., II. in III. stopnje. Prostovoljno gasilsko društvo Cankova je prejelo zlato plaketo Gasilske zveze Slovenija. Podelili pa so tudi zahvalne listine. Za kulturni program so poskrbeli otroci Vrtca Cankova in OŠ Cankova.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2022 ob 7:17 gost

      Gospod predsednik spet na veški veselici. Dobru ka včeraj ni v okolici cankove gorelo. Kajti potem bi gasilci potrebovali vodo Nej ogenj.

      11 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2022 ob 9:27 yd gost

      super,zelo lep govor g.pahorja,in zelo lepo organiziran dogodek

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2022 ob 9:35 gost

      Jer vatrogasac Mirko uvjek dobro pazi, u vatrogasnoj kuči se nalazi.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2022 ob 20:44 Vatrogasac slabi gost

        24sata.hr/gorio-bus-u-novom-jelkovcu-zapalio-se-i-eksplodirao-to-je-odjeknulo-kao-bomba-dvaput

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2022 ob 10:25 gost

      Streznite se z veselicami pa konec stem polpismenim narcisom zbogom Pahor in nikoli več ne laži in ne kradi po božjih zapovedih TEŠ 6 te vabi na razjasnitev

      7 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2022 ob 12:18 ......... gost

      drugi ni, gasilci in gasilci. To so še na slikah trezni, morali bi videti ene ob gajbah pive na avtocestnem postajališču, še cisterne so bile pijjane, saj je iz njih nekaj iztekalo.Preštetih 27 gasilcev v unifornmah in pod drevjem na mizah 3 gajbe pive, morali bi videti, kako so ženske "ribale" po Unionu.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.06.2022 ob 17:52 prijatelj gost

      Čestitamo ob ljubileju ! Velike zasluge pri tem gasilskem društvu pa je imel pokojni Viktor Dervarič ! Tudi njemu slava in naj počiva v miru !

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.06.2022 ob 18:35 gost

      To je samo zaradi tega da se lahko nelejejo. Zato imajo kao obletnice. So društva da pomagajo so pa društva da samo čakajo da zberejo čimveč denarja da se lahko raja in veselice prireja da cele rodbine potem zastonj jejo in se nalivajo.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2022 ob 19:25 gost

        To praviš tij kreten ki nisi nikjer zraven !!! Nobeden te NE mara , zato se tako odzivaš--konj !!

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.06.2022 ob 12:13 gost

      Vaška veselica, kak pač vaška veselica, Pahor pa žal spadno na nivo Kučana, keri je itak samo po požrtijah hodo. In ta polizani poleg njega je? neka nova podrepna muha ali varnostnik s prekrižanimi tacami!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.06.2022 ob 12:19 gost gost

      Ge san tudi tan bil, proslava kak se šika, nesmimo pozabiti kak je Cankova mala pa kak je šola mala in kak so ene občine velke. Proslave na Cankovi so lejko vzor marsikeri večji občini, saka čast šoli kak ta deca popejvlejo pa vrtec plejše pa vse skup. Saka čast tak malin občinan pa šolan ka spravijo to skup!!

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2022 ob 12:26 gost

        vsaka čast še občinski upravi, si pozabo....hahaha. To je tan, gi mate na vseh položajih štajerce, či je gasilski povelnik tudi s štajerskega?

        6 12 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.06.2022 ob 13:03 gost gost

      Ge san nej gučo o ton što je na kakšon položaji, pokomentejro san proslavo, to je vse, ne ven zakoj nemremo bar dece normalno pohvaliti ka so tak spelali kak so. Ka so ti deca pa učiteli zaj krijvi?

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.