https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi v boju proti diskriminaciji prihajajo v Rakičan

30.05.2022 ob 9:00  

Mladinski center RISKO bo med 06. 06. in 15. 06. 2022 gostil mladinsko izmenjavo z naslovom "Take a step against discrimination", ki je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.


Vabijo vse mlade stare med 13 in 30 let, da nas obiščejo na naših aktivnostih. Predvsem vas vabijo na mednarodno kulinarično tržnico, ki bo potekala v torek 07. 06. 2022 ob 21:00 v dvorcu Rakičan. Prav tako bodo med 08. 06. in 12. 06. 2022 potekali mednarodni večeri, kjer bojo predstavili sodelujoče države. Predstavitve bodo potekale ob 21:00 v Modrem salonu v dvorcu Rakičan.

Na mladinski izmenjavi bodo udeleženci spoznavali tematiko o boju proti diskriminaciji do ranljivih ciljnih skupin. Spregovorili bomo o številnih t.i. tabu temah in pripravili kreativne delavnice v sodelovanju z lokalnim okoljem.

V ponedeljek 13. 06. 2022 bojo v sklopu mladinske izmenjave obiskali Hišo Evropske Unije v Ljubljani. V kolikor te zanima obisk in bi rad/a z nami obiskal/a Hišo Evropske Unije nam piši na risko@ris-dr.si. Prijave zbirajo do vključno petka 10. 06. 2022, do 16. ure.

S projektom želijo mlade ozavestiti o besedi in pomenu manjšin, saj si velikokrat to besedo narobe razlagajo. Želimo si prebiti stereotipe, ki nastajajo do določenih manjšin in osveščati do večje strpnosti drug do drugega. S projektom želimo nadaljevati mrežo kulturnega poka in v mednarodnem okolju opozoriti na tematiko, ob enem pa si želimo, da se več organizacij odloči pripraviti podoben projekt pod istim imenom "Take a step against discrimination".

Cilji projekta so: spoznati manjšine, ki živijo na območju partnerskih držav, seznaniti se s kulturo, običaji in tradicijami partnerskih držav, skozi praktične primere spoznati raznoliko kulturo, razvijanje osebnih kompetenc mladih udeležencev, spoznati manjšine, ki živijo v Pomurju in Sloveniji ob praktičnih primerih, spoznati obmejno življenje in kulture, ki bivajo na istem prostoru, podrobneje spoznati Romsko in LGBTQ skupnost v Sloveniji, ozavestiti mlade o pomembnosti raznolikosti preko socialnih omrežjih mlade Evropejce vzpodbuditi k aktivni participaciji v podobnih projektih, širiti strpnost med mladimi do različnih manjšin, vključevanje mladih z manj priložnostmi, spoznavanje področja človekovih pravic, urjenje v timskem delu, mreženje organizacij in utrjevanje partnerstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.