https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nuša Pavlinjek Slavinec prejemnica nagrade za izjemne gospodarske dosežke

08.06.2022 ob 18:15  

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes na slovesnosti v Cankarjevem domu v Ljubljani podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2021, ki jo je prejela tudi direktorica in solastnica podjetja ROTO Slovenija Nuša Pavlinjek Slavinec. To nagrado imenujemo tudi slovenski gospodarski Oskar, saj je najstarejša in najprestižnejša nagrada gospodarstvenikom v slovenskem prostoru. Slavnostni govornik je bil predsednik republike Borut Pahor.

Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2021 so prejeli direktorica družbe Roto Slovenija Nuša Pavlinjek Slavinec, donedavni predsednik uprave skupine Kolektor Radovan Bolko, direktor družbe REM Igor Kastelic, direktor družbe Atlantic Droga Kolinska Enzo Smrekar in direktor družbe Bintegra Dušan Rauter.

Nuša Pavlinjek Slavinec je direktorica družb Roto Slovenija d.o.o. in Roto Eco d.o.o. iz Murske Sobote. Kot je zapisano v obrazložitvi nagrade, si je vodstvene izkušnje v družinskem podjetju nabira od leta 2002.

"V svojem portfelju ima Roto Slovenija preko 2.000 izdelkov z blagovno znamko Roto. V strukturi prodaje predstavljajo izdelki programa voda in gradbeništvo 35 %, vrt 20 %, kmetijstvo 13 % in šport 8 %. Z inovativnim lastnim razvojem, široko ponudbo, prilagajanjem potrebam kupcev, uporabo tudi recikliranih materialov dosegajo visoko konkurenčnost na trgu. Preko svojih podjetij v tujini, podružnic, predstavništev in distributerjev so prisotni v 65 državah po svetu. Usmeritev družbe je zelena, trajnostna in digitalna proizvodnja, močan spletni marketing in trženje ter komunikacija, prilagojena poslovni kulturi in običajem posameznega trga.

Dodana vrednost se je v zadnjih treh letih povečala za 21,2 % letno, kar jih uvršča med najhitreje rastoče v panogi. Investicije so usmerjene v opremo in laboratorije za razvoj novih materialov; reciklate in biorazgradljive polimere ter kompozite nadomeščajo z originalnimi, kar je stroškovno učinkovito in pomembno za krožno gospodarstvo. Stremijo k trajnostnem načrtovanju izdelkov in zmanjševanju količine odpadkov. 

Podjetje je razvojno in inovacijsko zelo aktivno. Nove produkte strateško razvijajo z lastnim znanjem in sredstvi ter v sodelovanju s strateškimi partnerji in raziskovalnimi organizacijami. V zadnjih letih so razvili več inovativnih proizvodov, med katerimi je več nagrajenih s priznanji za inovativnost, tudi z nacionalnim priznanjem GZS za inovacije. Redno spremljajo tveganja na področju okoljske politike in si zastavljajo kratkoročne in dolgoročne cilje, ki pripomorejo k vsakoletnemu napredovanju podjetja v smeri varovanja okolja. Z izbiro pravilne tehnologije in obvladovanjem proizvodnje zagotavljajo zmanjševanje količine odpadnega materiala in embalaže.

Podjetje se je v zadnjih treh letih zelo pomladilo, saj so zaposlili mnogo mladih in inovativnih sodelavcev. Nova generacija zaposlenih v Rotu je trajnostno naravnana, usmerjena v digitalno poslovanje, kar je tudi usklajeno z vizijo in strategijo poslovanja.

Družbeno odgovornost podjetja potrjujejo pozitivni odnosi z lokalno javnostjo, saj Roto zagotavlja sponzorsko in donatorsko podporo številnim športnim, kulturnim, izobraževalnim, humanitarnim in okoljskim projektom v lokalnem okolju," so še zapisali v obrazložitvi.

Osrednja nit letošnje, 54. podelitve nagrad GZS "smo ljudje in neizmerna moč, ki jo imamo, kadar ustvarjamo in predvsem držimo skupaj", pravijo organizatorji.

"Živimo v časih, ko se je še posebej treba zavedati pomena (so)človeka, družbe, posameznikov, ki nas obdajajo ter skupaj z nami, v trdni družbeni mreži, skušajo graditi lepši ter bolj optimistični jutri. Iskreni odnosi, človeška toplina, razumevanje in solidarnost so začimbe, ki nam dajejo moč in pogum, da v drugačnih časih vseeno napredujemo in snujemo izjemne zgodbe o uspehu," dodajajo v zbornici.

GZS vsako leto nagrado podeli za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, če so ti vplivali na trajne rezultate poslovanja in splošen ugled gospodarske družbe v širšem družbenem okolju, določajo pravila, ki navajajo tudi, da je nagrada namenjena direktorjem, izvršnim direktorjem in predsednikom uprav oz. osebam, ki operativno vodijo družbo kot visoko priznanje za izjemno poslovodno, tehnično, marketinško ter organizacijsko delo in trajni razvoj družbe, ki jo vodijo.

* Foto: arhiv Pomurec 

* Vir naslovne fotografije Gospodarska zbornica Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2022 ob 18:56 Goust gost

      Iskrene cestitki druzini Pavlinjek. Ponosni smo na vas!

      8 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 20:09 gost

        18;56............. Ti piši v ednini ne v množini .Če jim ti rit ližeš ne mešaj ostalih zraven

        21 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 20:57 963 gost

        Ne v mojem imenu, prosim. Nazadnje so od Janševe vlade dobili še neko subvencijo ali nekaj podobnega. Imajo pač vplivnega zeta janšista Slavinca.

        22 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2022 ob 19:03 gost

      Z pridnim delom se lahko daleč pride !! Jamraši so pa lenuhi ! Čestitam nagrajenki !

      8 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2022 ob 10:11 P gost

        hahahahaahahahahahahhaaaaaaahhahahahaa! Z pravin priimkon moraš biti rojen! Pa znati delavce izkoriščat!

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2022 ob 19:11 Gostja gost

      Bravo Nusa, tocno tak, zdaj pa navalite šinfaši lenuhi, keri iscete svojih 5 minut casa, ajde popluvajte

      10 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.06.2022 ob 19:13 Štef gost

      Raje objavite koliko denarja je pokasiral od države ko je zaposloval preko zavoda in jih potem odpustil ko je potekel zakonski rok potem pa jovo na novo, država pokriva prispevek on golo plačo potem pa nastane dobiček, ko pa je potrebno plačati davek od dobička je pa problem

      41 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 19:16 Goust gost

        No vejpa te ti povej, ka si tak pameten pa lekar poulek bil, bimbo eden. Valda bi se zdaj najrajsi pojo od nevoule! Naj da drzava tebi pejneze pa ka te vidimo ka bos napravo.

        7 19 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2022 ob 19:41 Huhu gost

      Kak pa kaj snemanje delavcov brez njihovega dovolenja?

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 21:18 Štef gost

        Goust si pismen, Pavlinjek je kasiral, delavec pa na minimalcu, nevem mogoče je zdaj drugače ampak maloverjetno,ker tem je težko dati, vsake toliko časa majo izgovor sa ka ni potrebno dati delavcu, kar nekaj jih poznam pa se nič ne hvalijo z svojimi dohodki

        20 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.06.2022 ob 19:42 gost

      Nagrado dobijo tisti kri si jo kupijo. Se pravi gdo da komisiji kera dje nagrade več everčkov pod mizo.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 20:29 2021 gost

        Tij si znan na socialni...........Čestitke vsem nagrajencem, prav tako čestitke vsem podjetnikom, ki letos niste bili nagrajeni pa se truditi in dajete delo mnogim delavcem, da preživljajo svoje družine....Novi vladi pa poduk, da ohrani tako visoko gospodarsko rast, ne pa da se ukvarja z seznami, kot bi bili v letu 1945.

        9 14 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.06.2022 ob 19:54 gost

      To je se fajn pa prav,zaj se pa pitaj,ka pa majo delavci z toga? Fejst delajo za minimalno plačo.Tak kak je Štef napiso,se je resnica.Da san z zavoda prišo ta leta 2010 in to bil je razpis za eno 10 različnih delovnih mest,me Pavlinjek pito;dejte drago,kama te naj denen,ve pa man se puno.Tak mi je pravo in sva končala.

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.06.2022 ob 20:02 ZDRUŽBA TAJKUNOV gost

      Objavite koliko nepovratnih sredstev v zadnjih letih je dobil ta vsemogočni Roto, koliko je zakasiral od Zavoda za zaposlovanje, kakšen imajo odnos do delavcev koliko jih plačajo itd. Ocenjujejo ti kapitalisti sami sebe, kak bedasto in to po nekih čudnih, samo njim znanih kriterijih si delijo nagrade, če se le da več ali manj stalno enim in istim. Naj si vzamejo zgled po Pipistrelu, ki za razliko od teh zgubašev NE ČAKA DENARJA SAMO OD DRŽAVE, AMPAK SVOJ DENAR PORAZDI TUDI ZAPOSLENIM, OBČINI ITD. ROTO KAKO DALEČ STE VI OD TEGA ?

      28 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 21:24 123 gost

        Pavlinjeka poznam osebno ker sem za njega delal, če bi delal po njegovih idejah bi več skode naredil, če maš denar še ne pomeni da si pameten

        19 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.06.2022 ob 20:03 gost

      Gebati jo direktno v avspuh-anus

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.06.2022 ob 20:07 NA SOBOTAINFO NI KOMENTARJEV gost

      Da sobotainfo za Pavlinjeka - roto NE DOVOLI KOMENTARJEV pove vse nič ne rabim naprej pisat.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.06.2022 ob 20:56 Lendavski nadvojvoda(original gost

      Bogme,fajna je nej,v heliki je sáma sebi nekaj,....éli ....éli ....se prijde nazàj ....kunec je rodbine......tak právin jes......Lendavski....to je prekletstvo,tak more biti .

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2022 ob 21:27 Goust gost

        Ka so ti palik tablete zamenjali?? Vejpa naj ti ze enouk pravo dozo doloucijo, ka ne bos rejsan tak noure

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.06.2022 ob 21:38 gost

      dodam 20-56

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.06.2022 ob 22:09 Ghostface gost

      Sem imel možnost sodelovati s tabo. 8 ur je bilo dovolj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.06.2022 ob 22:42 Karel K. gost

      Zdaj Slovinec vse zrihta, tudi denar prej oče kot predsednik obrtne zbornice leta 1990 milijon ali več mark v državnidolg za neko propadlo investicijo s Hrvaško (nekaj takega za neke plastične žlice). Ne se hecat, da v Sloveniji lahko uspe delaven in pošten podjetnik. Pravijo, da je tudi Boskarol uspel ker je dobival državne subvencije. Moraš imeti nekoga v politiki, Janševi ali Kučanovi in potem gre.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.06.2022 ob 22:50 Karel K. gost

      Saj je bil poleg Pahor še vedno v vlogi predsednika države, kot pri podelitvi državnega odlikovanja ameriškemu problematičnemu kongresniku, avstrijskemu Slovencu Smoletu, bil je tudi danes poleg pri pogrebu Geze Erniša.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.06.2022 ob 23:48 gost

      pretok delavcev je enormen,sramota,pa se kasirajo

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.06.2022 ob 3:29 Magyar Bacsi gost

      Gospa mastnolasa.......

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.06.2022 ob 6:43 SRANJE gost

      Upam in močno želim, da dobi enkrat nagrado za izjemne plače delavcem in pravočasna plačila drugim podjetjem, ne pa da jih moraš opominjati in potem po 120 dneh si dovolijo plačati. Res sramota. Ta direktorica si ne zasluži nagrade.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.06.2022 ob 6:44 MOBING gost

      Upam in močno želim, da dobi enkrat nagrado za izjemne plače delavcem in pravočasna plačila drugim podjetjem, ne pa da jih moraš opominjati in potem po 120 dneh si dovolijo plačati. Res sramota. Ta direktorica si ne zasluži nagrade.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.06.2022 ob 7:38 Gost gost

      Malo veren komentare…kelko negativnih stvari pisete (od slabih plac, delavci nezadovolni, mobing,…) ali jebemo mast, furma ciduze bile uspesna, hmm zanimivo?? Niti vasi zlobni in predvsem navoscljive komentare jin ne skodijo. Pravite ene hepane ka je kuplena nagrada. Pa ka jin drzava davle pejneze. Tudi ce je vse tou rejsan, ali iz teh pejnez trbej tude neka napravte, torej oni delajo: nouve produkte, zaposlujejo deavce, vecajo dobicek,…torej?? Namesto ka se zdaj tu eni isti od novoule doj gejte, rajsi tou energijo usmerite v sebe, pa tudi vi neka napravte, tou ka zdaj ene iste nakladate pa lajate v isti rog, s toga se ne da živeti. Bole vi pluvlete, bile so oni uspesni. In se enkrat, iskrene cestitke Nusi in celotni firmi Roto za tako velik dosezek, ki ga marsikdo ne more doseci.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.06.2022 ob 7:38 gost

      Pavlinjek, lušt, orhideje, itd sama podjetja z državo blagajno v ozadju. Potem si lahko uspešen. Delavce pa jebejo v glavo za vsako minuto. Jebeš take firme. Že dva dni gledamo kako inšpekcija ne opravlja svojega dela in ne kaznuje delodajalce keri izkoriščajo svoje delavce. In to delodajalci keri so že sedeli v zaporu zaradi lopovčine. Zato Slovenci ne dobijo službe v Sloveniji ker ti izkorisčevalni delodajalci zaposlijo tujce da jih lahko v glavo drkajo in maltretirajo.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.06.2022 ob 8:07 Soboški gost

      Ob vseh teh uspehih in bogastvu se raje vprašajte koliko dajejo nazaj lokalnemu okolju. Kje so sponzori? šport, kultura, ...? nikjer se ne pojavlja logo ROTO. Torej samo črpajo in nič ne vračajo v lokalno okolje. Po tem se prepozna vpetost v lokalno okolje.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.06.2022 ob 8:46 963 gost

      Kakorkoli, že komentarji na tem portalu pričajo, da Roto Prekmurci ne prepoznavajo za svojega in o tej družini nimajo dobrega mnenja. Jaz bi se zamislila nad tem.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2022 ob 9:33 rejsan? gost

        Draga 963, če vsake toliko bereš komentarje, ti eni isti zgoraj šinfajo vse uspešne firme, ki se objavijo tukaj. To ni samo Roto, ampak veliko ostalih, tako da sploh nima veze če je to Nuša Pavlinjek, jutri bo Stanko Polanič, in spet se bodo pojavili eni isti vi, ki boste popljuvali. Spet naslednjič bo Lušt in bo spet pljuvanje. Ta družina je močna v vseh pogledih, vsak dan se bojuje z novimi izivi, tako da ji mnenja takih "delavnih" tu zgoraj res ne sežejo do srednjega ušesa. Kašno imajo mnenje o njih komentatorji pomurska in sobotainfo res ni najboljši odraz družine Pavlinjek, veš obstajajo dosti pomembnejši ljudje ki so v življenju nekaj naredili, in imajo zelo dobro mnenje o njih.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2022 ob 9:42 RejsN gost

        Ka sponzorirajo?? Palik lapanje na pamet gele, tou je pac prekmurski IQ, ne pozanimle se, te pa samo mlate v prazno.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.06.2022 ob 8:52 Avlee gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>=>) https://www.gold.skyfly8.com/

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.06.2022 ob 9:55 1919 gost

      Iskrene čestitke g. Nuša Pavlinjek-Slavinec. V Pomurju bi rabili več takšnih podjetij, zato se na negativne "kritikante in kritizerje" sploh ni potrebno ozirati oz. jih demantirajte tako, da se boste v prihodnje še širili , ter zaposlovali nove in nove sodelavce. ČESTITKE!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      09.06.2022 ob 10:20 Gostja gost

      Pridruzujem se cestitkam, ko bi vsaj se vec takih firm premoglo Prekmurje. Komentarji so pa pac pravica vsakega posameznika, ki se seveda uspesno skriva za anonimkaami in mu je dana moznost da se spusti na najnizji nivo. To pove veliko o taki osebi. Ampak seveda uspeh firme in te mlade uspesne podjetnice ni in nikoli ne bo odvisen od teh komentatorjev.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2022 ob 13:18 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Gostja fajn napijsano napijši še malo razmere za delavce tanm kak je z bolniško pa tak dale pa odnos do dekavcovm aja tou ne vejš.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      09.06.2022 ob 10:27 P gost

      Še eno čaščenje soboških faraonov, ki že v tretji generaciji izkoriščajo svoje sužnje - Prekmurce! Nobena nagrada ne more skriti tega dejstva, nobena samohvala ne bo zadostovala, da bi Prekmurci to pozabili!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      09.06.2022 ob 10:31 gost

      Točno tako gostja .! 10:20

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      09.06.2022 ob 10:36 P gost

      Še eno čaščenje soboški faraonov, ki že v tretji generaciji izkoriščajo svoje sužnje - Prekmurce. Nobena nagrada ne more skriti tega dejstva! Nobena samohvala ne bo zadostovala, da bi Prekmurci to izkoriščanje pozabili! Kako je lahko usmeritev družbe, ki proizvaja plastiko zelena?!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2022 ob 13:41 Gist gost

        Redno ti more biti tezko v zivoti, ka ne privoscic uspeha drugin. Za tvoj neuspeh ti neje nisce kriv.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      09.06.2022 ob 10:48 delavec gost

      mamlazi:helikopter-baloni-kros steza-nepovratna srestva-minimalne plače-odkup prostorov ...demokracija

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      09.06.2022 ob 13:14 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Kordež pa Tovšakova sta glij tak bila podjetnika leta ge sta pristala?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      09.06.2022 ob 18:27 Janči gost

      Kaj pa stric s sivimi štrenami? Kupoval državno elektriko po 23 eur kwh, prodajal za 200. Kakšna inovativnost, kakšen domet. Za priznanje in nagrado. Jaz bi mu dal vsaj 1.9 milijona.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.